cyprys19 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Co prawda łowiłem na nią tylko okonie,ale wierzcie mi ,że działa.Z kleniem i jaziem jest gorzej,ale obiecałem sobie,że w tym roku zabiorę się za nie konkretnie, małymi wobkami i smużakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Nowa gumka 4cm wreszcie osiągnąłem to co chciałem.delikatna praca ogonka z bardzo dużą częstotliwością (drżenie) i odchyły na boki około 2-3mm.Docelowo oczywiście w innym kolorze będzie.Dla porównania keitech 5cm. Przepraszam w imieniu mojego aparatu... Edytowane 7 Marca 2016 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nowa gumka 4cm wreszcie osiągnąłem to co chciałem.delikatna praca ogonka z bardzo dużą częstotliwością (drżenie) i odchyły na boki około 2-3mm.Docelowo oczywiście w innym kolorze będzie.Dla porównania keitech 5cm. Przepraszam w imieniu mojego aparatu...Fajnie się zapowiada Czy delikatna praca jest już przy wolnym prowadzeniu ( opad / podciągnięcie ) ? Czy przy szybszym jest podobnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oko jest wklejone czy zalane w gumie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajny Twój wątek, bo działasz na różnych frontach i siłą rzeczy jest różnorodnie. I na pewno z każdym pomysłem będzie ciągle szło w górę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajnie się zapowiada Czy delikatna praca jest już przy wolnym prowadzeniu ( opad / podciągnięcie ) ? Czy przy szybszym jest podobnie ?Zależy jak na to patrzeć ,w opadzie pracuje,przy normalnym ,wolnym zwijaniu też,niebawem będziesz miał okazję przetestować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oko jest wklejone czy zalane w gumie? oko jest wklejone,ale rozwarzam inne opcje Fajny Twój wątek, bo działasz na różnych frontach i siłą rzeczy jest różnorodnie. I na pewno z każdym pomysłem będzie ciągle szło w górę Dzięki za dobre słowo,po prostu wędkarstwo,to moje życie.A robienie przynęt jest wypełnieniem przynęt pomiędzy wędkowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Pływające 5cm dla kolegi z forum pod czeburaszkę.Ciężko uzyskać dobre kolorki,ale te powinny się sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Cykady prima sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Cykady prima sort Dzięki za dobre słowo.Najważniejsze,że łowią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ostatnio odlewam ,odlewam i jeszcze raz odlewam.Nie ma czasu na inne rzeczy,a tu woblery do wykończenia i obrotówki dla kolegi,ale... ach te gumy.Co prawda nie jest to typowy hand made ,ale cały czas zabawa kolorami trwa,jest nieskończenie wiele możliwości. Avarunka przetestowana-świetna praca,drży jak narybek,garbusom się podoba,bo o skuteczności pozostałych chyba nie muszę pisać...Gdyby ktoś potrzebował zapraszam na priv. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Proszę jaka różnorodność Te ostatnie karbowane sprawdzały mi się na zimowych okoniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Marcin żelazo super a jeśli chcesz węższą pracę cykady to ołów wyciągnij w stronę ogona ( masz przeciążone z przodu ) Edytowane 30 Marca 2016 przez rybson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Marcin żelazo super a jeśli chcesz węższą pracę cykady to ołów wyciągnij w stronę ogona ( masz przeciążone z przodu )Na pewno tak zrobię,jak radzisz,choć rybom się podoba ta praca,ale zaznaczam,jest to przynęta typowo rzeczna i najlepiej prowadzić ją powoli,pod prąd.Odlewam je w aluminiowej foremce,więc żeby przesunąć obciążenie,muszę zamówić nową formę,ale na pewno zrobię testy z przesuniętym ciężarkiem.Bardzo Tobie dziękuję za dobre rady i nie omieszkam z nich korzystać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Tzn masz obciążenie w kształcie łezki a pomyśl o czymś jak walec z zachowaniem kształtu łezki Gdzie zamawiasz te formy Tak jak ta w środku ( chodzi mi o kształt) Edytowane 30 Marca 2016 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Tzn masz obciążenie w kształcie łezki a pomyśl o czymś jak walec z zachowaniem kształtu łezki Gdzie zamawiasz te formywysyłam priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Kształt kształtem ale może coś na ten wzór jak się bawić to się bawić Chodzi mi o korpus a nie paletkę Edytowane 30 Marca 2016 przez rybson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Żeby nie było,że nic się nie dzieje małe groszki około 2,5-3cm,waga 3gr.Bardzo lotne,głębokość pracy około 1 metra.Praca bardzo drobna. No i cykadki ale surowe na blaszce aluminiowej 1mm.Niedługo kilkanaście wyląduje na giełdzie-do samodzielnego ozdobienia-zobaczymy może będą jakieś inspiracje do zdobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Się zastanawiam czy takiego golasa Twojej produkcji nie wyciągnąłem parę lat temu we Wierzbicy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Się zastanawiam czy takiego golasa Twojej produkcji nie wyciągnąłem parę lat temu we Wierzbicy...Bardzo możliwe Piotrze,kilku znajomych dostało je ode mnie do testów.Wyobraż sobie,że na Narwi oprócz okoni kolega z powodzeniem łowił na nie klenie,oczywiście na pomalowane.W planach są też na blaszce miedzianej i mosiężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Marcinie, przebojem pokazałeś się w swoim wątku. Zostało to docenione. Gratuluję nowego statusu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję za docenienie moich "wypocin". Oczywiście tytuł zobowiązuje,więc postaram się na bieżąco wrzucać efekty mojego dłubania.Jeszcze raz serdeczne dzięki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 A żeby nie było,że jestem gołosłownyokoło 9cm, nie ważone,w tym tygodniu testy... Wiem,wiem dolne oczko powinno być trochę przesunięte do przodu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Oczko może być. Za bardzo z przodu powoduje czepianie się kotwy o żyłkę/przypon.Te oczy mi trochę nie pasują, wystają, zrób wgłębienie w korpusie pod 3d albo namaluj oczyska. Będzie lepiej wyglądać. Sorry za lekką krytykę. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez atb69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Oczko może być. Za bardzo z przodu powoduje czepianie się kotwy o żyłkę/przypon.Te oczy mi trochę nie pasują, wystają, zrób wgłębienie w korpusie pod 3d albo namaluj oczyska. Będzie lepiej wyglądać. Sorry za lekką krytykę.Nazwijmy to lekką sugestią,dzięki której będę doskonalił swój warsztat.Bardzo dziękuję za radę,rady,gdyż dopiero zaczynam i nie mam zbytnio doświadczenia,ale sam zauważam postępy ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi