Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dostałem zamówione robactwo,poziom wykonania i miękkość gum mnie zaskoczyła :good: do tego jeszcze jakoś się rozmnożyły bo dostałem o kilka sztuk więcej niż zamawiałem ;)

Widzę że tytuł TWÓRCY nie dostaje się tutaj za darmo :)

Wielkie dzięki pozdrawiam Alek

• Like 1

Jeszcze nie zdążyłem uzbroić. A co do różowego to dorwała mojego woblerka /ja uznałem za nie udanego/ i pomalowała zakreślaczem brzuszek na różowo. Oczywiście kazała wypróbować, na mojej rzeczce okazał się kilerem /klenie takie 40+/, trzy pod rząd. Jak przyniosę z samochodu to ci zrobię fotkę

• Like 1

Moja jak była mniejsza i lubiła się przysiąść do kręcenia much też kiedyś ukręciła jakiegoś pstrokatego strimka i kiedyś, jak pstrągi nie chciały współpracować, założyłem go i od razu powiesił się klenik 40+. Niestety zaraz potem urwałem tą muchę  :(

• Like 1

Czasami warto odejść od przyzwyczajeń i poszaleć.

Kolega opowiadał mi jak spędził cały dzień na pstrągach (usiłował je łowić woblerami cenionych marek) bez żadnego efektu.Spotkał pod koniec dnia "tubylca", który niósł niezłe kabany,a na końcu zestawu kawałek drewienka,niezbyt precyzyjnie obrobionego i pomalowanego.Po chwili rozmowy miejscowy stwierdził,że na takie cuda jak ma kolega to tu się nie łowi i podarował mu jedną ze swoich niechlujnych struganek. Wobler ten po wrzuceniu do wody i kilku obrotach korbką zanurzał się ,odskakiwał na boki, wyskakiwał na powierzchnię i wyczyniał różne akrobacje... o dziwo "woda się otworzyła" i kolega też zaczął łowić!

Także Panowie jak najbardziej zachęcam do eksperymentów nie tylko kolorystycznych.

• Like 1

UWAGA mały konkursik!!!

Do wygrania mega zestaw okoniowy ,złożony z gumek ,które odlewam.

Wystarczy do 18 grudnia wstawić fotkę rybki złowionej na moje "ROBACTWO" -fotka która do 18 grudnia dostanie najwięcej polubień WYGRYWA.

Myślę,że to będzie miła niespodzianka na gwiazdkę...

Konkurs uważam za rozpoczęty.

POWODZENIA

Konkurs nadal trwa-zapraszam do zabawy...

• Like 1

Witam

Paczuszka z robalami dziś do mnie dotarła. Napiszę krótko, rewelacja!!!!!!!!! Robale mega i te pływające i te tonące. Dla mnie mistrzostwo świata, bardzo fajny materiał, gumki mega mięciutkie świetnie pracują! Nie wspomnę o bonusach....Bardzo Panu dziękuję za wszystkie przynęty. Polecam i pozdrawiam. Zapomniałbym dodać że gumki mogą być razem ponieważ nie barwią się  wzajemnie i kolorki też naprawdę świetne. To tyle ode mnie.....teraz czas na okonie :)

Edytowane przez bartosz311287
  • Like 1

Witam

Paczuszka z robalami dziś do mnie dotarła. Napiszę krótko, rewelacja!!!!!!!!! Robale mega i te pływające i te tonące. Dla mnie mistrzostwo świata, bardzo fajny materiał, gumki mega mięciutkie świetnie pracują! Nie wspomnę o bonusach....Bardzo Panu dziękuję za wszystkie przynęty. Polecam i pozdrawiam. Zapomniałbym dodać że gumki mogą być razem ponieważ nie barwią się  wzajemnie i kolorki też naprawdę świetne. To tyle ode mnie.....teraz czas na okonie :)

Dziękuję bardzo za dobre słowo...

Czekam teraz na konkursowe fotki.

Witam

Dziś tylko same takie potwory  :D  aczkolwiek brały tylko na robale. Najgorsze było to że cały czas na minusie było  :P Pozdrawiam

Dzięki Bartku za fotkę.Miło ,że robaki łowią,a okoń pięknie ubarwiony.

Oczywiście fotka kwalifikuje się do konkursu- powodzenia.

• Like 2

Serdeczne Dzięki.

A mi jak zwykle brakuje czasu i zasuwam z nadrobieniem zaległości,bo zamówień dużo i koledzy wymyślają "NIETYPOWE" kolory.

Na domiar złego staruszek wylądował w szpitalu i ciągle latam...

Kończę zaległe zamówienia przez weekend i lecę na rybki- taki plan!Co z tego będzie zobaczymy...

Kilka refleksji i propozycji, jakie nasunęły mi się po pierwszym okresie użytkowania tytułowych robali.

Myślę, że skuteczne byłyby również nieco większe raczki, takie 6 lub 7 cm i z trochę bardziej zakręconymi szczypcami, jak ogonki w twisterach. Dzięki temu szczypce pracowałyby nieco wyraźniej. Ponadto u mnie zdarza się, że po dwóch, trzech skubnięciach nawet nieduże okonki odgryzają raczkom szczypce. Gdyby połączenie szczypiec z korpusami raczków było odrobinę grubsze, być może wpłynęłoby to na ich trwałość.

Oczywiście to nie są propozycje na już, a raczej na długie zimowe wieczory (bo zapewne sporo czasu zajmuje przygotowanie nowych form) tak aby wzbogacić ofertę na wiosnę przyszłego roku.

Poza tym chyba wszyscy chętnie rzuciliby okiem na nowe kolory, które przygotowujesz na indywidualne zamówienia. Zapewne na część z nich znalazłbyś więcej nabywców.

P.S. Życzenia powrotu do zdrowia dla Taty.

• Like 1

Dotarły. Dziękuję. Bardzo fajne gumki. Jutro dam im trochę popływać :)  Nie spodziewałem się, że będą takie mięciutkie. Przyłączam się do sugestii Krzyśka - dobrze by było, gdybyś pokazywał nawet te najbardziej nietypowe kolory z zamówień. Sam chętnie jeszcze coś bym zamówił. No chyba, że ktoś sobie zastrzegł to sza :ph34r: ;)

• Like 1

Dziś z kolegą sprawdzaliśmy nową miejscówkę. Wolna sobota więc można poszaleć. Pogoda tylko nie taka jak miało być. Od świtu padało powiem więcej lało. Dotarliśmy na miejsce a tu ani żywej duszy. Pierwsze kilka godzin nic. Przed 11 zaczęło lać tak na ostro. Pada hasło wracamy. Mówię do kumpla zaczekaj założę to robactwo od kolegi @cyprys19. Jak na nic nie biorą to może na to coś skubnie. No i się doczekałem. W 30 minut 6 okoni wszystkie od 25 do 33 centów i na deser pokaźny lechor za pysk. Tak więc mokra sobota na koniec okazała się "rybna".

Kilka fotek, jakość średnia bo padało.

post-61648-0-26136400-1481373952_thumb.jpg post-61648-0-66034400-1481373965_thumb.jpg post-61648-0-69157900-1481373978_thumb.jpg post-61648-0-86733700-1481373992_thumb.jpg

Edytowane przez pietryk
  • Like 9