wobo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 To chyba larwa ważki jest... Ciekawe czy trafiłem hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) okoń (okonie) to chyba na to... A leszcz ??? chyba larwa z przegubami- nie mogę rozszyfrować...Ale miło,że łowią.Dzięki za foty,do 18 jest jeszcze czas na konkursowe zdjęcie,ale ILOŚĆ POLUBIEŃ wyłoni zwycięzcę. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) @pietryk, które to robale otworzyły dziś przed Tobą wodę? Fotki rzeczywiście nie są zbyt ostre Jestem przekonany, że wiosna 2017 należeć będzie przynajmniej w znaczącym procencie do cyprysowych potworków Dziś nie połowiły przynęty że tak powiem firmowe. Z cyprysowych próbowałem na:Lechor i jeden okonek skusiły się na największego i pośredniego robala - te dwa od góry.Kilerem na dziś okazało się cyprysowe maleństwo. Miałem nie pokazywać ale skoro zostałem wywołany do tablicy to się podzielę - Marcin może się nie rozzłości. Mianowicie:Okonie strasznie chimerycznie żerowały. Dlatego zszedłem do 2,5 cm gumeczki z bardzo drobną pracą. Stynka bodajże. Praca delikatna ale widać na dziś skuteczna.Brąz rządził i tylko na ten kolor były brania.Kilka nie zaciętych trafiło się na przegubowca: I jak możesz opisz sprzęt jakim lowiles okonie.☺Co do sprzętu, to mhx s 871-2 spod ręki jednego z forumowych twórców. Gość składa naprawdę mega patyki. Do tego red arc 10200 i nanofil 0,08. Oczywiście jak zawsze na końcu 2,5 kg przyponik. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez pietryk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Jutro poprawka Dodam że kolega miał grubego okonia tak w przedziale 37-40 centów.Może się pochwali bo fotki były. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez pietryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Łeee... nie trafiłem hahahahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Kolego @Pietryk jak się Tobie sprawuje ten MHX?Słyszałem,że na tym kiju nie ma "spadów" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Kij dość jak dla mnie specyficzny. Powiem tak, trzeba się go nauczyć. Spadów faktycznie nie ma. Gdy trafi się szczupak to na tym kiju nie ma bata że zrobi świecę. Dwa odjazdy i ściągasz jak szmatę. Mówię o takich do 60 centów. Większych nie łowilem tym kijem. Poza tym elastyczność kija pozwala nawet o 30% wydłużyć rzut w stosunku do innych patyków. Mogę z czystym sumieniem polecić. Jak coś możemy się gdzieś przeciąć to se sam ocenisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam,jezioro mi odtajało więc wyskoczyłem z rana,trzy brania bardzo delikatne i dwie rybki, jedna zeszła.Brązowy robal 5 i 6 cm zrobił robotę,oprócz mnie nikt nic nie złowił Szczupłego z ciekawości zmierzyłem 52cm,nie sądziłem że się może skusić na coś takiego. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ładne fotki, widać, że na robale bierze dużo ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam,jezioro mi odtajało więc wyskoczyłem z rana,trzy brania bardzo delikatne i dwie rybki, jedna zeszła.Brązowy robal 5 i 6 cm zrobił robotę,oprócz mnie nikt nic nie złowił Szczupłego z ciekawości zmierzyłem 52cm,nie sądziłem że się może skusić na coś takiego. Pięknie OLEK.Dzięki za fotki.Ilość polubień przy fotkach wszędzie jest zbliżona więc masz duże szanse na "MEGA zestawik okoniowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zaległe tematy dziś startują z poczty,także wszyscy na weekend będą mieli "robactwo" do łowienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Gumy ,gumy,gumy -ciągle gumy...Już mi się te "robale" po nocach śnią.A tu mała odskocznia od plastisolu- pierzaki pod czeburaszkę.Mając trzy czeburaszki przy sobie , o różnej gramaturze oczywiście jesteśmy w stanie zastąpić 24 standardowe koguty-fajna opcja...Zawsze dodaję dużo piór,bo nie lubię "odchudzonych" wersji. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez cyprys19 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Szybki wypadzik na osiedlową gliniankę żeby przetestować robale. Na "larwę ważki" szybko siadł pasiasty rozbójnik. Niewielki ale zassał głęboko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Do końca konkursu zostało kilka godzin, więc zapraszam do polubień najlepszej fotki ryby z moim robactwem.Autor zdjęcia z największą ilością polubień otrzyma Mega zestawik gum na okonia. Zapraszam do zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Konkurs uważam za ROZSTRZYGNIĘTY!!!Przypominam ,że decyduje ilość polubień danej foty: SZYMANEK - 12AG53 - 9 (dyskwalifikacja za nie wymiarową rybę)BARTOSZ311287 - 7PIETRYK - 9LOLO - 17RAV_ID - 2 Ogłaszam iż zwycięzcą został LOLO , zaś pozostałym uczestnikom dziękuję za zabawę i gratuluję rybek.Oczywiście zwycięzca otrzyma Mega zestaw okoniowy- po kontakcie na priv. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A gdzie nagrody pocieszenia, moja rybka jest wymiarowa ma już 3lata skończone /15.12.2016r/ :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Przykro mi Andrzeju - pocieszenia musisz poszukać u żony hi hi hi...A tak na poważnie gratuluję poczucia humoru ,lubię takie fotki jak Twoja.Niedługo nowy konkurs i nowe nagrody... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Starałem się jak mogłem coś złowić, ale z przyczyn obiektywnych byłem tylko raz nad wodą /wnuczka była przeziębiona/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Gratulacje dla zwycięzcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Kolejna partia Cyprysowych dłubanek u mnie. Klasa sama w sobie - zresztą jak zawsze. Gratis w zestawie jak zawsze. Jutro testy oby było się czym pochwalić. Co do chwalenia to Marcin te twoje nowe duże robale u mnie robią furorę. Wczoraj połowiły i co najważniejsze smakują już nie tylko okoniom. Foty masz na poczcie. Dzięki. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez pietryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Co do chwalenia to Marcin te twoje nowe duże robale u mnie robią furorę. Wczoraj połowiły i co najważniejsze smakują już nie tylko okoniom. Foty masz na poczcie. Dzięki. Wklej foty tutaj. Wszyscy chętnie zobaczymy Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pierwsze lepsze z kalkulatora 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Tez mam troche tych robali mam nadzieje ze i u mnie takie sandacze sie beda wieszały a nie tylko okonie A swoja droga bardziej pod czeburaszke te robactwo czy jig? a moze nie ma roznicy i trzeba metoda prób i błedow? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez X Y Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Mnie osobiście bardziej podchodzi główka bo lepiej czuję opad ale na czeburaszcze mam lepsze wyniki. Z drugiej miałem ostatnio coś na kiju na glówce z robalem ale nie dałem rady zobzyć co bo się chciało zaoszczędzić i się kupiło najtańsze przypony ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pierwsze lepsze z kalkulatora Uuuu Panie, gruuubo... Zdradzania miejscówki nie wymagamy, ale o ile to możliwe, napisz parę słów - rzeka czy woda stojąca, z jakiej głębokości wziął, ciężar główki i jaki kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi