ivar Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 No więc sprawdziłem. Wszystkie gumy od Cyprys19 świecą w ultrafiolecie.Najciemniejsze gumy świecą na kolor ciemnofioletowy, ale wyraźnie.Zrobiłem zdjęcia , ale nie jestem zadowolony z efektu gdyż mój aparat zarejestrował kolory całkowicie odmienne od tych które widzi się gołym okiem, tzn wyszły mocno przygaszone i znacznie ciemniejsze, do tego stopnia różne że nie wiem czy jest sens zamieszczać foty, bo fałszują rzeczywistość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Mam pytanie do Marcina oraz osób łowiących na gumy w kształcie ważki, tzn. na te robale z karbowanym odwłokiem i odnóżami. W jakiej wielkości haki offsetowe najlepiej zbroić ważki w rozmiarach kolejno 5, 6, 7 i 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Mnie się wydaje, że 6 cm zbroiłem w haki nr 4...muszę w domu sprawdzić...ale ja nie lubię zbroić za daleko, zazwyczaj wolę hak za krótki A ponieważ nieco zaśmieciłem wątek promieniowaniem UV, za co przepraszam, dla zakończenia tego zamieszania dodam, nieco w opozycji do Kolegi @ivara, że moje gumy w świetle mojej słabiutkiej latareczki imitującej ultrafiolet są bardziej wybredne - jedne świecą, inne są czarne. Najbardziej dobitnym przykładem jest pomarańczowy keitech, byłem pewien, że będzie żarówa, a tu proszę: Ciekawostką jest widoczna pomarańczowa główka jigowa. Daje po oczach. Ale to także nie zasługa koloru, posiadam podobne pomarańczowe czeburaszki, w niebieskim świetle są czarne, po prostu nieomal niedostrzegalne. Poniżej kolejna ważka, tym razem inny odcień brązu...no i tutaj brak odzewu. Tak więc to nie sam silikon reaguje, to musi być barwnik. Po prawej stronie zdjęcia widać odwłoki tych świecących cyprysówek. Różnica jest wyraźna. Swoją drogą fajnie by było rzucić okiem na Twoje zdjęcia, jak widzisz, ja się tam nie wstydzę, a fotograf ze mnie marniutki Edytowane 26 Stycznia 2017 przez cristovo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jak się podobają?Long nr. 29 gramów,chwost własny , korpus własny,skrzydełka nabyte...Doskonałej jakości komponenty -drut nierdzewny (dla nie wtajemniczonych ocynk po kilku "łowieniach" potrafi kleszczyć strzemiączko), reszta mosiężna. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ładnie się prezentują,a chwast wymiata Też bym tak chciał podrasować swoje blaszki ale niestety umiejętności brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ładnie się prezentują,a chwast wymiata Też bym tak chciał podrasować swoje blaszki ale niestety umiejętności brak Lolo to proste jak drut na stelaże...Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Uwaga Szybki konkursik!!!Pierwsza fota pstrąga z robalem, która wyląduje na tej stronie zostanie nagrodzona kompletem gumek Drugi komplet powędruje do autora fotki ,która zyska najwięcej polubień do końca stycznia,także chyba WARTO!!!Niestety pojawiła się tylko fotka od kolegi @ Szymanek więc jest jeszcze szansa na zabranie drugiego kompletu...Konkurs zostaje przedłużony do pojawienia się kolejnej foty..."Kto pierwszy, ten lepszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Była okazja to się wybrałem i ... taka sytuacja - tak poza konkursemTym razem robal na 1g główce też nie zawiódł mimo mięska w żołądku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Ja tam bym uważał z takim zdjęciem, toć jest na nim ryba ewidentnie martwa....oj forumowi puryści będą mieli zaraz używanie A tak serio - boże drogi, na jerkbaicie jest jeszcze ktoś, kto chodzi na ryby a nie tylko pisze o ich łowieniu? Czego to ludzie nie wymyślą... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Na Jarka zawsze można liczyć.On jest Wędkarzem,a nie " internetowym opowiadaczem"...Jarku gratuluję kolejnej rybki-widzę,że nie tylko w czarne i fiolety reagują Twoje pstrągi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Chciał bym mieć taką wodę w w swojej okolicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Chciał bym mieć taką wodę w w swojej okolicy Lolo pogadaj z Jarkiem może Cię adoptuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Główki jig dotarły do mnie. Jak zwykle najlepsza jakość . Co firma to firma. I całkiem sporo gratisów gumowych, ale to już tradycja jak Marcin rozpuszcza swoich klientów . Na pewno jeszcze nie raz zrobię u Ciebie zakupy . Dzięki pozdrawiam Łukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Chciał bym mieć taką wodę w w swojej okolicy W Wiśle w Bieruniu żadne klenie czy jazie nie pływają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 U mnie w Wiśle jazie i klenie pływają, ale bardzo chciałbym żeby były to takie same klenie i jazie jak na zdjęciu kolegi Szymek69....i jeśli moje podejrzenia są słuszne, to kolega LOLO zapewne podziela te odczucia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Pewnie że pstrąga w śląskiej Wiśle nie uświadczysz, ale na bezrybiu i rak ryba... Poza tym Przemsza przecież niedaleko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Chciał bym mieć taką wodę w w swojej okolicy Aleksander na pewno jest w Twojej okolicy jakaś niepozorna rzeczka, lekko zapomniana w której żyją kropkowane zbóje albo płochliwe klenie. Gdzie 2 m kijek wydaje się za długi, a 1 g główka z imitacją wodnego organizmu wydaje się jedyną sensowną Sam długo łowiłem na dużych rzekach nizinnych ( Warta , Odra ) nie wiedząc że można też zupełnie inaczej. Wbrew pozorom rzeczka jest schodzona i nie jest łatwo ale jeżdżę często w największe krzaczory gdzie trudno się poruszać a co dopiero łowić. Tam niestety trafiają się rybki - taka prawidłowość Bywa i tak - muchówka 210cm jak bym położył w poprzek to od brzegu do brzegu siurka a trawy po pas Powodzenia w szukaniu swojej zarośniętej rzeczki - albo to polubisz albo znienawidzisz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Aleksander na pewno jest w Twojej okolicy jakaś niepozorna rzeczka, lekko zapomniana w której żyją kropkowane zbóje albo płochliwe klenie. Gdzie 2 m kijek wydaje się za długi, a 1 g główka z imitacją wodnego organizmu wydaje się jedyną sensowną Sam długo łowiłem na dużych rzekach nizinnych ( Warta , Odra ) nie wiedząc że można też zupełnie inaczej. Wbrew pozorom rzeczka jest schodzona i nie jest łatwo ale jeżdżę często w największe krzaczory gdzie trudno się poruszać a co dopiero łowić. Tam niestety trafiają się rybki - taka prawidłowość Bywa i tak - muchówka 210cm jak bym położył w poprzek to od brzegu do brzegu siurka a trawy po pas Powodzenia w szukaniu swojej zarośniętej rzeczki - albo to polubisz albo znienawidzisz Jarku niestety w mojej okolicy nie ma nawet jednej takiej maleńkiej rzeczki,no może kiedyś była ale dawno wyschła i nawet dobrze bo tylko truła Wisłę,była to woda spuszczana z okolicznych kopalń nawet żaba tam by nie przeżyła nie mówiąc już o rybach Mam tylko Wisłę.Do tego na śląsku jest strasznie dużo filcowych tubylców którzy nie przepuszczą żadnej rybie,pozostają tylko te najbardziej ostrożne i płochliwe,czyli bolenie i duże jazie-przynajmniej to mogę sobie połowić Opisujesz przeprawy przez trawy do pasa,u mnie by dostać konkretne jazisko przedzieram się przez krzaczory a raczej pokrzywy sięgające ponad moją głowę ,tam gdzie nikt nie chodzi i brzegi trudno dostępne Tak że dalej podtrzymuję swoje słowa że zazdroszczę Tobie takich siurków i kropkowanych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) I do mnie dotarło gumowe robactwo , jestem mile zaskoczony jakością wykonania oraz ilością wysłanych przynęt,wielkie dzięki!Jutro prawdopodobnie będą kusić pstrągi, dam znać jak efekty.Pozdrawiam! Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Piotr Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jarku niestety w mojej okolicy nie ma nawet jednej takiej maleńkiej rzeczki,no może kiedyś była ale dawno wyschła i nawet dobrze bo tylko truła Wisłę,była to woda spuszczana z okolicznych kopalń nawet żaba tam by nie przeżyła nie mówiąc już o rybach Mam tylko Wisłę.Do tego na śląsku jest strasznie dużo filcowych tubylców którzy nie przepuszczą żadnej rybie,pozostają tylko te najbardziej ostrożne i płochliwe,czyli bolenie i duże jazie-przynajmniej to mogę sobie połowić Opisujesz przeprawy przez trawy do pasa,u mnie by dostać konkretne jazisko przedzieram się przez krzaczory a raczej pokrzywy sięgające ponad moją głowę ,tam gdzie nikt nie chodzi i brzegi trudno dostępne Tak że dalej podtrzymuję swoje słowa że zazdroszczę Tobie takich siurków i kropkowanych ryb A w Mlecznej, Gostyni albo Pszczynce nic nie pływa? Nie mówię że pstrągi, ale jazie, klenie, jakieś okonki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 A tak się moja wyprawa na lód w sobotę zakończyła....-nie połowiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Marcin, nie dość, że nie połowiłeś, to Ci ktoś jeszcze światło z auta ukradł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 i zderzak ugryzł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Sum??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Oddaj do mechanika, jak Ty to zrobisz to będą gumowe, owadzie i kuszące dla ryb. A to chyba nielegalne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi