Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

A w Mlecznej, Gostyni albo Pszczynce nic nie pływa? Nie mówię że pstrągi, ale jazie, klenie, jakieś okonki...

Powiem tak w Mlecznej podobno widziano cierniki,w Gostyni życie wodne nie istnieje,w Pszczynce są jeszcze okonie max 15cm,są też klenie ale daleko w górze rzeki i jest tam zakaz spiningu niestety :( tak że pozostaje tylko Wisła i marzenia o pstrągach  :rolleyes:

ps  sorki Marcin już nie zaśmiecam Tobie wątku,a tak na marginesie to co się stało że tak źle skończył się wypad na ryby?

• Like 2

Pokażę kilka blaszek,które zostały zamówione i nie odebrane niestety  (12 kompletów po 4szt) z racji tego wylądowały na giełdzie.

Jak poprzednie nr. 2. , 9,2 grama korpusy malowane,własne chwosty, reszta na mosiądzu.Tylko skrzydełka zanabyte...

Fajna krata na paletkach...

Jak się podobają?

post-60860-0-17592600-1485973248_thumb.jpg

• Like 8

Marcinie czy masz możliwość i czy masz czas aby wykonać chwosty na kotwicach w moich starych wirówkach. Chciałbym dodać im nowego wigoru.

Możliwość jest , tylko czasu brak.

Podeślij proszę to jak znajdę chwilę stuninguję Twoje blaszki.

Ostatnio w jednym zastoisku pstrągowej rzeczki trafiłem na niewielkie pasiaki które wyrywały sobie z pyska zawieszoną na lekkiej czeburaszce larwę ważki, czyniły to bardzo zajadle, nie wiem czy miały jakiś gorszy dzień :) i próbowały odreagować, niemniej jednak daje do myślenia. 

post-51351-0-95446500-1486418062_thumb.jpg

post-51351-0-59919000-1486418132_thumb.jpg

post-51351-0-90413800-1486418116_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Gołąb
  • Like 8

A ja w tym widzę magię jerkbaita. Coraz lepsze przynęty, zdjęcia, wzornictwo..

Podglądamy się wzajemnie i wzajemnie napędzamy. Z korzyścią dla wszystkich :)

Przynęty robię od kilku lat, zaczynałem od wobków ,ale nie wciągnął mnie ten temat do końca może dla tego,że na woblery bardzo mało łowię..?

Póżniej były obrotówki , cykady,koguty aż trafiłem na bardzo "wdzięczny" materiał jakim jest plastisol,a jego możliwości odkrywam do tej pory.

Nie wątpliwie Jerkbait jest kopalnią wiedzy - tu nauczyłem się robić formy, kolega @Hesher zdradził mi tajniki odlewów z żywicy, za co mu serdecznie dziękuję, inny zaś kolega zdradził mi tajemnice  i zależności odnośnie "żelastwa", prawidłowych konstrukcji obrotówek,oraz co ważne jakości materiałów do ich składania,gdyż nie wszystko "złoto co się świeci" i nie każda piękna blaszka to obrotówka jak niestety się nie kręci...

Ciągnie mnie do much,ale nie bardzo mogę się zebrać...

Do tego na Jerkbait poznałem kilkunastu wspaniałych ludzi i nie żałuję ,że tu kilka lat temu zajrzałem!

Edytowane przez cyprys19
  • Like 10