Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

A ja w tym widzę magię jerkbaita. Coraz lepsze przynęty, zdjęcia, wzornictwo..

Podglądamy się wzajemnie i wzajemnie napędzamy. Z korzyścią dla wszystkich :)

Szkoda tylko, że ci co czerpali wiedzę stąd, ew. od ludzi stąd, coraz więcej zachowują dla siebie, albo wręcz klasyka "wiem, ale nie powiem"....To jest trochę słabe. Co do meritum - podnoszenia poziomu lure - pełna zgoda. Żeby nie było , że płaczę - ja się lure nie zajmuję i nie proszę o pomoc, ale czytuje forum i widzę jak jest.

• Like 4

Szkoda tylko, że ci co czerpali wiedzę stąd, ew. od ludzi stąd, coraz więcej zachowują dla siebie, albo wręcz klasyka "wiem, ale nie powiem"....To jest trochę słabe. Co do meritum - podnoszenia poziomu lure - pełna zgoda. Żeby nie było , że płaczę - ja się lure nie zajmuję i nie proszę o pomoc, ale czytuje forum i widzę jak jest.

Niestety, ale trzeba się z kolegą zgodzić  :unsure:

• Like 1

Zawsze staram się pomagać kolegom i jak tylko znam odpowiedż na pytanie to jej udzielam- po to to forum jest.

W 90% przypadków jak kogoś o coś zapytałem,też otrzymałem odpowiedż...Wiem,że "gnojeni" są ludzie,którym nie chce się czytać tematów po tysiąc razy wertowanych na forum,tylko zadają pytanie oczekując natychmiastowej odpowiedzi.Ale wcale się nie dziwię ,skoro nie chce się ludziom przejrzeć nawet dwóch czy trzech stron danego tematu...

Jak napisałem wcześniej-SŁUŻĘ POMOCĄ!

• Like 6

Fakt.Oczekiwania są takie,żeby na tacy było podane.

A pewnych spraw zwyczajnie się nie da.Gdy jest kilka rozwiązań, to i tak ostateczna decyzja należy do kogoś kto pyta.

A jeśli jest mało zorientowany w temacie to odpowiedzi tylko robią większy mętlik.

A szczegóły czegoś tam....Tutaj wszystko jest.Tylko trzeba szukać.

A ci co nie chcą się dzielić wiedzą... a kij im w oko....

• Like 2

Fakt.Oczekiwania są takie,żeby na tacy było podane.

A pewnych spraw zwyczajnie się nie da.Gdy jest kilka rozwiązań, to i tak ostateczna decyzja należy do kogoś kto pyta.

A jeśli jest mało zorientowany w temacie to odpowiedzi tylko robią większy mętlik.

A szczegóły czegoś tam....Tutaj wszystko jest.Tylko trzeba szukać.

A ci co nie chcą się dzielić wiedzą... a kij im w oko....

Romku szczera prawda - co niektórym nawet się "DZIĘKUJĘ" nie chce napisać,a nawet nie wiem czy czytają odpowiedż do końca.ha ha ...

• Like 4

Nie lubię monotonii więc czasem w odskoczni od gum zrobię coś innego...choć gumy tu też nie brakuje.

5cm , na 3,5 gramowej główce.

Jakość fotek też się POPRAWIŁA!!!

attachicon.gif004.JPG

attachicon.gif009-3.JPG

Czy powyższe jeżynki dasz radę wykonać na główkach cięższych tj, 15 gram w górę?

Malowane proszkowo czy lakierami?

Jak z trwałością farby?

• Like 1

Malowanie to kolor + bezbarwny na zabezpieczenie.

Proszkowo już nie maluję bo to g..o odpada po 15 minutach łowienia...

Jeżynki da się wykonać na większych główkach-oczywiście będzie tego stosunkowo więcej.

Na razie nie mam czasu zabrać się za Twoje blachy i chwosty na nich więc musisz poczekać na swoją kolej...ale będę pamiętał.

Dziś miałem w końcu okazję na spokojnie przejrzeć przesyłkę zamówionych u Marcina "robali". Tym razem do posiadanych już motor oil-ów, zieleni i kawy z mlekiem zamówiłem ciemne kolorki: czarny i fiolet/biskupi. Oczywiście Marcin nie byłby sobą jakby nie dorzucił coś od siebie dodatkowo do przetestowania  :good: To się nazywa "profesjonalna obsługa klienta" ;) Dzięki Marcin!

dmdtgw.jpg

3148ho2.jpg

• Like 6

Rafale teraz poproszę fotki rybek, bo kolorki masz "dość łowne".

Coś tam już pomoczyłem wczoraj w najbardziej obiecujących miejscach ale warunki wymusiły częstsze stosowanie "twardych" przynęt i tym sposobem pstrągal uderzył w obrotówkę. Może za tydzień będzie niższa woda... Czuję, że okoni na nie połowię jak już wiosna an dobre przyjdzie:)

• Like 2

Marcin, czy miałeś może do czynienia z substancjami UV utrwardzalnymi? Chodzi mi po głowie malowanie np kogucich główek, pokrywanie ich żelem UV i wypalenie tego w lampie. Po swoich doświadczeniach z tym specyfikiem i żonową lampą led myślę, że to ma sens, taki żel jest dość twardy, ale nie powinien odpryskiwać. Problemem może być cena samego żelu, który jest jednak dość drogi.

Edyta: za 1kg z alliexpres wołają 27$ z przesyłką, więc tragedii nie ma.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Kolega robi tą metodą,ale wspominał ,że żel wchodzi w reakcję z gumami i robi się miękki (mazisty) więc nie jest to najlepszy pomysł.

Ja nigdy nie próbowałem,choć mam lampę i żele.

Z tego co wiem ktoś robił w ten sposób wirujące ogonki i trzymało dobrze, to na kogucich główkach też zda egzamin.Nie wiem tylko jak z wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne (obicia o kamienie itp)?