cyprys19 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Nie lubię monotonii więc czasem w odskoczni od gum zrobię coś innego...choć gumy tu też nie brakuje.5cm , na 3,5 gramowej główce.Jakość fotek też się POPRAWIŁA!!! Edytowane 11 Lutego 2017 przez cyprys19 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A ja w tym widzę magię jerkbaita. Coraz lepsze przynęty, zdjęcia, wzornictwo..Podglądamy się wzajemnie i wzajemnie napędzamy. Z korzyścią dla wszystkich Szkoda tylko, że ci co czerpali wiedzę stąd, ew. od ludzi stąd, coraz więcej zachowują dla siebie, albo wręcz klasyka "wiem, ale nie powiem"....To jest trochę słabe. Co do meritum - podnoszenia poziomu lure - pełna zgoda. Żeby nie było , że płaczę - ja się lure nie zajmuję i nie proszę o pomoc, ale czytuje forum i widzę jak jest. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Szkoda tylko, że ci co czerpali wiedzę stąd, ew. od ludzi stąd, coraz więcej zachowują dla siebie, albo wręcz klasyka "wiem, ale nie powiem"....To jest trochę słabe. Co do meritum - podnoszenia poziomu lure - pełna zgoda. Żeby nie było , że płaczę - ja się lure nie zajmuję i nie proszę o pomoc, ale czytuje forum i widzę jak jest. Niestety, ale trzeba się z kolegą zgodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Zawsze staram się pomagać kolegom i jak tylko znam odpowiedż na pytanie to jej udzielam- po to to forum jest.W 90% przypadków jak kogoś o coś zapytałem,też otrzymałem odpowiedż...Wiem,że "gnojeni" są ludzie,którym nie chce się czytać tematów po tysiąc razy wertowanych na forum,tylko zadają pytanie oczekując natychmiastowej odpowiedzi.Ale wcale się nie dziwię ,skoro nie chce się ludziom przejrzeć nawet dwóch czy trzech stron danego tematu...Jak napisałem wcześniej-SŁUŻĘ POMOCĄ! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Fakt.Oczekiwania są takie,żeby na tacy było podane. A pewnych spraw zwyczajnie się nie da.Gdy jest kilka rozwiązań, to i tak ostateczna decyzja należy do kogoś kto pyta.A jeśli jest mało zorientowany w temacie to odpowiedzi tylko robią większy mętlik. A szczegóły czegoś tam....Tutaj wszystko jest.Tylko trzeba szukać. A ci co nie chcą się dzielić wiedzą... a kij im w oko.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Fakt.Oczekiwania są takie,żeby na tacy było podane. A pewnych spraw zwyczajnie się nie da.Gdy jest kilka rozwiązań, to i tak ostateczna decyzja należy do kogoś kto pyta.A jeśli jest mało zorientowany w temacie to odpowiedzi tylko robią większy mętlik. A szczegóły czegoś tam....Tutaj wszystko jest.Tylko trzeba szukać. A ci co nie chcą się dzielić wiedzą... a kij im w oko....Romku szczera prawda - co niektórym nawet się "DZIĘKUJĘ" nie chce napisać,a nawet nie wiem czy czytają odpowiedż do końca.ha ha ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Nie lubię monotonii więc czasem w odskoczni od gum zrobię coś innego...choć gumy tu też nie brakuje.5cm , na 3,5 gramowej główce.Jakość fotek też się POPRAWIŁA!!!004.JPG009-3.JPGCzy powyższe jeżynki dasz radę wykonać na główkach cięższych tj, 15 gram w górę?Malowane proszkowo czy lakierami?Jak z trwałością farby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Malowanie to kolor + bezbarwny na zabezpieczenie.Proszkowo już nie maluję bo to g..o odpada po 15 minutach łowienia...Jeżynki da się wykonać na większych główkach-oczywiście będzie tego stosunkowo więcej.Na razie nie mam czasu zabrać się za Twoje blachy i chwosty na nich więc musisz poczekać na swoją kolej...ale będę pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Dziś miałem w końcu okazję na spokojnie przejrzeć przesyłkę zamówionych u Marcina "robali". Tym razem do posiadanych już motor oil-ów, zieleni i kawy z mlekiem zamówiłem ciemne kolorki: czarny i fiolet/biskupi. Oczywiście Marcin nie byłby sobą jakby nie dorzucił coś od siebie dodatkowo do przetestowania To się nazywa "profesjonalna obsługa klienta" Dzięki Marcin! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Te dwie ostatnie foty to ten sam kolor ? zdjęcie robione raz z lampą raz bez czy to inne fiolety ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Pierwsza fota to czarne z różnymi brokatami, a druga to fiolety, granaty i jakieś szarobrązowe(?) - te wyszły dość ciemne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Rafale teraz poproszę fotki rybek, bo kolorki masz "dość łowne". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Rafale teraz poproszę fotki rybek, bo kolorki masz "dość łowne".Coś tam już pomoczyłem wczoraj w najbardziej obiecujących miejscach ale warunki wymusiły częstsze stosowanie "twardych" przynęt i tym sposobem pstrągal uderzył w obrotówkę. Może za tydzień będzie niższa woda... Czuję, że okoni na nie połowię jak już wiosna an dobre przyjdzie:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Super wychodzi cynowanie blaszek ...Kolejny projekt,który czekał od dawna. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 ChwostZamówienie na setki sztuk,ale chyba odpuszczę,bo czasu brakuje niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Marcin, czy miałeś może do czynienia z substancjami UV utrwardzalnymi? Chodzi mi po głowie malowanie np kogucich główek, pokrywanie ich żelem UV i wypalenie tego w lampie. Po swoich doświadczeniach z tym specyfikiem i żonową lampą led myślę, że to ma sens, taki żel jest dość twardy, ale nie powinien odpryskiwać. Problemem może być cena samego żelu, który jest jednak dość drogi.Edyta: za 1kg z alliexpres wołają 27$ z przesyłką, więc tragedii nie ma. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Kolega robi tą metodą,ale wspominał ,że żel wchodzi w reakcję z gumami i robi się miękki (mazisty) więc nie jest to najlepszy pomysł.Ja nigdy nie próbowałem,choć mam lampę i żele.Z tego co wiem ktoś robił w ten sposób wirujące ogonki i trzymało dobrze, to na kogucich główkach też zda egzamin.Nie wiem tylko jak z wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne (obicia o kamienie itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Hmmmmm........ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Hmmmmm........001-3.JPGNa żywo o niebo ładniejsze???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 WOW wyglądają jak Meppsy,ale najbardziej mnie kręcą te chwasty na kotwicach, pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jakie to kuźwa chwasty?? To jeżynki przecie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Zaraz ...zaraz -proszę mi tu moich obrotówek od chwastów nie wyzywać!Lolo zapraszam na priv. to może coś z "chwastem" znajdzie się do Twojego arsenału. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Coś mi tu pachnie wymianą przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Czemu nie?Tylko nie wiem ,czy mnie stać na wymiany z Tobą... ha.. ha...ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 cykadki 3cm przetestowane już na kleniach w zeszłym sezonie,okonie też nie gardzą... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi