cyprys19 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 No Patryk pokazywałem Ci co z gumami trzeba robić Najlepsze są z masłem orzechowym i bagietką,choć niektórzy lubią w panierce sezamowej smażone na głębokim oleju...Resztę przepisów znajdziesz na "Doradca smaku" ha...ha..ha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Do zakończenia konkursu pozostało 22 godzinyPowodzenia Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Pytanie do ekspertów, jak najlepiej prowadzić robale na wodzie stojącej, korzystając z czeburaszki?Krótkie skakanie po dnie czy energiczne podbicia?Dzięki za rady Wysłane z telefonu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Za eksperta się nie uważam, ale trochę fajnych okoni udało mi się w tym roku skusić na robale Ja osobiście delikatnie podryguję szczytówką tak żeby odwłok tego robala fajnie sobie falował, po czym robię krótką przerwę w której najczęściej następuje branie. Do robali głównie używam czeburaszki od 1-4 gr ze względu na dość płytkie łowiska, ale i na główkę też fajnie ogonek pracuje. Energiczne podbicia bardziej kojarzą mi się z metodą na sandacza, ja osobiście nie miałem efektów na energiczne podbicia. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Wyobraź sobie takiego robala/larwę pod wodą przy dnie jak próbuję zagrzebać się w osadach dennych, delikatnymi ruchami przemieszcza się w inne miejsce itp. Tak staraj się prowadzić przynętę. Jeżeli nie skutkuje spróbuj agresywniej ale z dłuższym zatrzymaniem - ryby są nieobliczalne w swoich zachowaniach.Czeburaszka dobry wybór gdyż można wykorzystać pływalność całej przynęty na ruchomym przegubie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Koledzy powyżej ujęli praktycznie istotę sprawy, podkreśliłbym te zatrzymania przynęty, w tym momencie miałem najwięcej brań. Powolne szuranie po dnie i stop, właśnie wtedy można docenić tak naprawdę robale pływające zawieszone na czeburaszce . Najlepiej na płytszej wodzie popróbować różnego prowadzenia wyobrażając sobie jednocześnie, co już kolega Jarek napisał, jak zachowywał by się w wodzie prawdziwy robal. Jakieś fruwanie i mocne podbicia w przypadku tych przynęt to raczej nie najlepszy pomysł, ale pewnie zdarzają się wyjątki.W rzece większość roboty wykonuje za nas nurt, wystarczy kasować luz na żyłce i czasem delikatnie podbić Póki co zamiast pasków coś w kropki ... . Edytowane 26 Marca 2017 przez Piotr Gołąb 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Piotrze jeszcze jedna fotka i się do Ciebie przeprowadzam.No rozważam jeszcze jedno miejsce gdzie klient łowi piękne "garbusy",ale Twoje też nie są małe,a kropki się trafiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ja ostatnio grubaska mialem jak na plytkiej wodzie szybko zwijalem z podbiciami wiec nie ma reguly. Czeste sa brania z poderwania, ale cos mi sie wydaje ze okon podnosi przynete stojaca na dnie i w momencie poderwania siedzi na haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ostatnio fajnie braly a teraz słabo. Trzeba odpuścić bo chyba mają tarlo i nie wypada im przeszkadzać. Robaki w brazowym kolorze fajnie dzialaj. Fotki robione na szybko bo szkoda męczyć rybki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Piotrze jeszcze jedna fotka i się do Ciebie przeprowadzam.No rozważam jeszcze jedno miejsce gdzie klient łowi piękne "garbusy",ale Twoje też nie są małe,a kropki się trafiają...Wiesz jak to jest, jak mieszkałem w Małopolsce marzyłem o pstrągach, bo w okolicy Tarnowa ciężko było o coś powyżej 30 cm., wygnało mnie na wschód i teraz tęsknię za rzekami Podkarpacia, gdzie nie dość, że pięknie to do tego łowiło się mnóstwo kleni, brzan.Wszędzie, no może prawie wszędzie są jakieś ciekawe wody. Ryby które łowię, dość często pochodzą z mniej lub dalej położonych zbiorników, rzek. Szkoda, że tak krucho z czasem na poznawanie tych nowych Na Narwi jeszcze nie miałem przyjemności, możemy jakiś mały barterek uskutecznić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 KONKURS UWAŻAM ZA ROZSTRZYGNIĘTY !!!OTO ZWYCIĘZCY:1-FOTKA Z NAJWIĘKSZYM OKONIEM (40CM) I NAGRODA WĘDRUJE DO KOLEGI PIOTR GOŁĄB2-NAGRODA ZA FOTKĘ Z NAJWIĘKSZĄ ILOŚCIĄ "POLUBIEŃ" (21) LECI DO KOLEGI WOBLERY Z BIELSKAGRATULUJĘ ZWYCIĘZCOM JAK I POZOSTAŁYM,GDYŻ WSZYSCY JESTEŚMY "WYGRANI" ŁOWIĄC PIĘKNE RYBKI! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 A ja dziękuję Marcinowi za konkurs, "lajkującym" za Wasze głosy, a okoniom, ze tak szczodrze w tym roku ze mną współpracują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Formalności dogramy na priv. Niebawem kolejny konkursik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dzięki Marcin przede wszystkim za łowne przynęty, jeszcze jakiś czas temu podejrzewałem tylko, że tego typu gumki mają potencjał i potrafią dać nad wodą dużo satysfakcji, teraz robactwo w pudełku to tzw. zestaw obowiązkowy Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Właśnie otworzyłem kopertę od Ciebie . Będą rybki, wykonanie pierwsza klasa, good job. Dziękuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Kolego Cyprys możesz wkleić zdjęcie aktualnej oferty na robale -> kolory i wielkość Trzeba odświeżyć zapasyChyba, że to zdjęcie z giełdy aktualne to proszę o info. Edytowane 27 Marca 2017 przez GoLoManoLo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Kolego Cyprys możesz wkleić zdjęcie aktualnej oferty na robale -> kolory i wielkość Trzeba odświeżyć zapasyChyba, że to zdjęcie z giełdy aktualne to proszę o info.To z giełdy aktualne ,http://jerkbait.pl/topic/87914-robalerobaczki-raczki-i-inne-przysmaczki/#entry2101170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Już się tworzy zamówienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Właśnie otworzyłem kopertę od Ciebie . Będą rybki, wykonanie pierwsza klasa, good job. Dziękuje. Miło słyszeć takie słowa...Powodzenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Dziś udało się coś połowić. Oczywiście nie były to takie okazy jak Piotra Gołębia czy Janusza. Jak to mawiają lepszy rydz niż nic. Edytowane 27 Marca 2017 przez pietryk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 I moje zamówienie dotarło...tak jak już wcześniej pisałem: warto było czekać, oj warto:-)Marcin po raz kolejny perfekcyjna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 I moje zamówienie dotarło...tak jak już wcześniej pisałem: warto było czekać, oj warto:-)Marcin po raz kolejny perfekcyjna robota!Dzięki Grzegorzu staram się... Jak to mówią "CIERPLIWI BĘDĄ WYNAGRODZENI"!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dzięki Marcinie za fotki.Drapieżny leszczyk się trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj poleciały kolejne paczki, więc koledzy będą w weekend łowić...A tu piękna fota od stałego klienta.Dziękuję Rafale Niestety, zdjęcie usunąłem.Zdjęcie fajne, jednak rybka... Dobrze, gdyby była choć miarowa... Przypominam o Zasadach publikacji zdjęć/filmów, zasady te obowiązują na całym forum, również w wątkach autorskich. Edytowane 30 Marca 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Szkoda bo rybka ładna ,a i miejsce przepiękne i urokliwe,Regulamin to regulamin i będę się do niego stosował...i obiecuję ,że to się więcej nie powtórzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi