szymanek69 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Zacząłem wdrażać plan kleniowania z Marcinowymi robalami na końcu zestawu. Kijek na blanku muchowym plećka 0,6 flurocarbon 0,18 i pomarańczowy robal na czeburaszce 2g. "Mój przelew" koło domu. Wiem że są, z reguły stoją klenie. Przy obecnym stanie z 1m wody nad rozmytą główką. Wieczór przed zachodem słońca to dobry czas na próby skuszenia ostrożnych kleksów ( kajaki z pobliskiego klubu przestają pływać, właściciele psiaków nie spacerują z czworonogami )Kontrolne rzuty aby wymacać na ile można opuścić robala bliżej kamieni i faszyny. Następny posyłam za szczyt główki z zatopioną oponą od traktora. Zawsze fajnie spowalnia nurt za nią i potrafią czaić się fajne rybki. Przeprowadzenie i .... łuuup, ziiiiiiiiiiii mam ! Konkretny odjazd w nurt, kijek z muchówki wygięty w piękną parabolę, rybon tnie wodę aż miło, serducho w przełyku kołacze aż miło, adrenalina w mózgu buzuje. Ale będzie kleniozaur, fajna fota, wywiady i gratulację Po chwili pierwsze wyjście do powierzchni i ...... nieeee!!! płetwa "orki" pokazuje że mam do czynienia z Panem Bolesławem Czemu gościu teraz, zamiast kończyć amory lub odpoczywać po igraszkach zbierasz kleniowe kąski i doprowadzasz do stanu euforycznego Bo takie jest wędkarstwo ! Ps. Kolejny gatunek "zaliczony" na cyprysa , foty nie będzie z wiadomych względów. Gwoli informacji z 70 centów gościu miał i larwę głęboko w przełyku.Czekam na klenie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Jarku bardzo mi miło,że testujesz bez ustanku robale i łowisz fajne rybki.Informacje o "bolkach" łowionych na robale dostawałem już na jesieni i to w dużych ilościach...W tym sezonie też już padały bolenie,ale raczej w wieku "przedszkolnym" niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Dzięki Marcinie za szybka realizacje zamówienia i za mega gratisa .Gumki sie sprawdzają .Jutro nowa woda ,płynąca zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Dzięki Jacku za dobre słowo-akurat miałem odlane te modele dlatego tak szybko dotarły.Z reguły terminy są duuuużo dłuższe,ale przez weekend wyprostuję wszystkie zamówienia i gumki będą na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 "Dobry" Będę potrzebował ich więcej Nie dotarły do mnie jeszcze haki i czeburaszki, ale jakoś sobie poradziłem 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Tomku GRATULACJE!!!Piękne rybki i świetne fotki. Jak złożyłeś zamówienie od razu wiedziałem,że w Twoich rękach robaki będą "killerem" i się nie pomyliłem.Piszą do mnie ludzie,którzy wcześniej nie łowili ani kleni,ani jazi ,a robale "otworzyły" im wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 cyprys19 ładne rybki wchodzą na twoje robaczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Sam zazdroszczę chłopakom takich rybek,bo u mnie "pustynia", choć czasu na łowienie też nie mam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Tomku GRATULACJE!!!Piękne rybki i świetne fotki. Jak złożyłeś zamówienie od razu wiedziałem,że w Twoich rękach robaki będą "killerem" i się nie pomyliłem.Piszą do mnie ludzie,którzy wcześniej nie łowili ani kleni,ani jazi ,a robale "otworzyły" im wodę... Robale miazga w pewnych miejscach nie ma lepszej przynęty. Wczoraj w jednym miejscu widziałem, że klenie wychodzą do smużaka, lecz w pewnym momencie zawracają a smużak odpływał wraz z nurtem. Rozwiązanie mogło być tylko jedno -ROBAL- Efekty widać na zdjęciach Dziękuję jeszcze raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W związku z wieloma zapytaniami robale dostępne...http://jerkbait.pl/topic/87914-robalerobaczki-raczki-i-inne-przysmaczki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 WitamDzisiaj w końcu połowiłem. Pojechałem na klenie połowiłem boleni(! łowisko w Niemczech).W śród wielu moczonych przynęt i sposobów podania i prowadzenia, bezdyskusyjnie robale 5-7cm na 3-4g. główkach okazały się najskuteczniejszym wabikiem ! 90% brań, w tym bolenie 77 i 80cm skusiło się na gumę spuszczaną z nurtem, tuż nad dnem. Gumy pracują -bajka!Dzięki i pozdrawiam. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Ja też dzisiaj rozdziewiczyłem robale od @cyprys19 wybrałem się na nowy ciurek na którym jeszcze nigdy nie łowiłem i przyuważyłem obecność kleni.Najpierw sprawdziłem kilka wobków i rybki brały bardzo ostrożnie, zmieniłem na robala i udało się skusić kilka sztuk. Będzie jeszcze jedno zamówienie, już wkrótce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Gratulacje pięknych rybek, teraz pora abym i ja złowił swojego pierwszego klenia na roboka kurcze u mnie w Pile jeszcze klenie nie są tak aktywne. Nie widać żeby zbierały, może to kwestia jeszcze paru dni ciepłego i się ruszy. Za to na przepływanke z chlebkiem biorą, a na spina diabły nie chcą Myślałem że złowienie klenia będzie taaaaakie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Mój najlepszy kolega z wypraw wędkarskich wybrał się pierwszy raz w tym roku na ryby za okoniem,oczywiście zaopatrzyłem go w Twoje robale. Najskuteczniejszy okazał się ten 8cm który jak Sam stwierdziłeś że ma nieudany kolor W dwie godziny wyją jeszcze 2 szczupaki i 2 sandacze + raka za bok Tak że Marcin BIAŁE BĘDZIEMY zamawiać photo storage image hosting over 5mb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Pięknie Koledzy,pięknie łowicie...Dla wszystkich serdeczne gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Też zaopatrzyłem się w te robale, ale przede wszystkim z myślą o pstrągach. Jak je tylko zobaczyłem w realu, to byłem pewien, że będą kapitalne na moich rzeczkach. Na razie u mnie jeszcze w większości woda pośniegowa, ale jak tylko spłynie wkroczę do akcji z tymi przynętami. Na razie łowiłem na nie tylko kilka razy, ale już parę pstrągów skusiły . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Piękna fota MarkuBardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Piękna ryba a fotka jeszcze piękniejsza???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Mój najlepszy kolega z wypraw wędkarskich wybrał się pierwszy raz w tym roku na ryby za okoniem,oczywiście zaopatrzyłem go w Twoje robale. Najskuteczniejszy okazał się ten 8cm który jak Sam stwierdziłeś że ma nieudany kolor W dwie godziny wyją jeszcze 2 szczupaki i 2 sandacze + raka za bok Tak że Marcin BIAŁE BĘDZIEMY zamawiać.U mnie na białe nigdy okonie nie reagowały dlatego ich nie robię,ale potwierdza się stare powiedzenie,- "co woda,to inne upodobania ryb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Białasy czasem potrafią zrobić różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Białasy czasem potrafią zrobić różnicę.Nie u mnie kolego, nie u mnie.Na Narwi sprawdzają się "brudasy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Nie u mnie kolego, nie u mnie.Na Narwi sprawdzają się "brudasy"A u mnie nie ma jeziora czy rzeki gdzie by białego kotleta ryby nie chciały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Marcin, rób białe.Zanim włożysz do swojego pudełka, zbrudź je. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Białe (perła) u mnie to podstawa w każdą porę roku. I nie jest to tylko kwestia wiary w ten kolor ale czysta statystyka. Od 2013r. prowadzę notatki z mojego ulubionego łowiska. Prawie każdy wyjazd jest opisany pod względem złowionych ryb, pory roku, pory dnia, pogody, stanu wody, etc. W rubryce "guma" i "kolor" -perła odpowiada za ok.45% brań. Drugi jest fiolet ok.20% -więc różnica znacząca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Prawie mnie przekonaliście,ale PRZEKONAJCIE MOJE OKONIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi