pietryk Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Białe (perła) u mnie to podstawa w każdą porę roku. I nie jest to tylko kwestia wiary w ten kolor ale czysta statystyka. Od 2013r. prowadzę notatki z mojego ulubionego łowiska. Prawie każdy wyjazd jest opisany pod względem złowionych ryb, pory roku, pory dnia, pogody, stanu wody, etc. W rubryce "guma" i "kolor" -perła odpowiada za ok.45% brań. Drugi jest fiolet ok.20% -więc różnica znacząca.Jaki gatunek ryby najczęściej atakuje na białe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Z tego co widać to @Remicki niemieckie "bolki" kosi, ale jakie piękne, prawie jak nasze ha...ha..ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Jaki gatunek ryby najczęściej atakuje na białe?Gumiaki wszelakie stosuję raczej na okonie i sandacze, rzadziej pstrągi. Stąd to okonie właśnie przeważają....Ale! te gumki Marcina, u mnie na pewno! będą miały szansę łowić częściej niż inne gumy. I pływać tam gdzie dotychczas gumą bym nie rzucił. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Remicki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Remek ale Niemcy Ciebie znienawidzą, i przez Ciebie wrócą granice i paszporty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Weekend spędzę przy gumach i nadrabianiu zaległości,bo kilka osób czeka na swoją kolej...A jak już się obrobię zrobię obrotówki,koguty, woblery,cykady i wahadła-TYLKO NIE GUMY!!! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ty jak się już obrobisz to lepiej na ryby jedź, bo zapomnisz jak wędkę trzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 To jak jazda na rowerze...Tego się nie zapomina Piotrze.Można jeszcze w fotelu pokręcić,ale nie mam "stelki" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Weekend spędzę przy gumach i nadrabianiu zaległości,bo kilka osób czeka na swoją kolej...A jak już się obrobię zrobię obrotówki,koguty, woblery,cykady i wahadła-TYLKO NIE GUMY!!!Ja bym sie tam nie obrazil, gdybys do mojego zamowienia wrzucil pare bialych (no , na te niemieckie) A robisz tez w kolorze bursztynowym z brokatem? Pozdrawiam Adam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Adamie niespodzianka będzie w środku.... Formy od robali mi się tak rozgrzały,że postanowiłem w ramach odpoczynku od gumy....odlać coś z gumy oczywiście!Dwaj klienci o i wspólnym imieniu KRZYSZTOF będą zadowoleni....chyba?Baby shad 4cm na foremce od TOMY"ego -okoniowy "zabójca" 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 WOW czuje że ten brązowy będzie robił niezły zamęt w moich wodach Jak będą tak skuteczne jak Twoje robale to znowu będziesz pluł sylikonem przez parę miesięcy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie bardzo wiem coś im tam do brzuszków napakował (bo to nie moja bajka) ale efekt robi niesamowity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie bardzo wiem coś im tam do brzuszków napakował (bo to nie moja bajka) ale efekt robi niesamowity ProsteNabierasz w usta gorący plastisol i wpuszczasz przez słomkę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Widzę że baby shad dostały dwa kolorki. Jak dla mnie to hit zeszłorocznej jesieni. Myślę że wczesnomajowe okonie też w nich posmakują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jak trochę odetchnę od robali zrobię też inne kolorki baby shad'ów,bo naprawdę warto przy nich posiedzieć i pokombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Pamiętaj o biskupim???? kolorze dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 a na różne Cyprysowe paskudniki biorą nie tylko ryby.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Na prośbę forumowego kolegi zamieszczam link do stronki...Nasz "forumowy" kolega potrzebuje pomocy,więc warto zajrzeć i przeznaczyć symboliczną "złotówkę"http://jerkbait.pl/t...amputacji-nogi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Widzę że baby shad dostały dwa kolorki. Jak dla mnie to hit zeszłorocznej jesieni. Myślę że wczesnomajowe okonie też w nich posmakują.Pamiętam ,pamiętam ,ale wybacz na razie nie wyrabiam ze wszystkim... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 a na różne Cyprysowe paskudniki biorą nie tylko ryby.... IMG_20170410_145159.jpgIMG_20170410_145120.jpg@Przemsol Piękny zdrowy RAK , w świetnej kondycji-sprawdzałeś czy już po tarle?Napisz jak "sprzętowo"i czy ostro walczył ha...ha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 @Przemsol Piękny zdrowy RAK , w świetnej kondycji-sprawdzałeś czy już po tarle?Napisz jak "sprzętowo"i czy ostro walczył ha...ha..sprzętowo było "grubo" ....moja ostatnia wykałaczka o cw do 2,5gram (całkowitej masy przynęty) plecionka varivas PE 0,2 i gruby FC jako przypon 0,14 raczysko jeszcze ospałe ale szczypcami klapało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 To GRUUUUUUUUUBO -dobrze że Tobie nowego sprzęciku nie sponiewierał!A podbierasz pewnie jak jeden kolega z Zegrza...podbieraczkiem akwariowym ha ..ha..ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 "podbieraki" akwariowe zostawiam przy akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jeden z naszych "Zegrzyńskich" kolegów praktykował takie podbieranie okoni-ubaw był po pachy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Patrząc na najbliższą prognozę pogody i przewidywane opady deszczu od jutra, postanowiłem dzisiaj się wybrać nad rzekę. Klenie prawie nie reagowały na smużaki gdy niebo pokryte były chmurami a ciśnienie zaczęło spadać.Jednego klenia udało się skusić na smużaka i tyle Rozwiązanie mogło być jedno- robale od kolegi cyprys19, stały się lekarstwem na całe "zło" 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) No i nie wiem, co napisać...dziś otrzymałem od Marcina paczkę...muszę niestety zareklamować towar jako niezgodny z umową Cyprysie kochany, przecież Ty chyba do tego interesu dokładasz! Nie zasłużyłem sobie na tak bogaty zestaw robali, nie mówiąc o dodatkach. Mam teraz wyrzuty sumienia Dziękuję Ci serdecznie, mam nadzieję, że będę mógł za jakiś czas pochwalić się w tym temacie i na początek przebić Kolegę Tomka, co oczywiście nie będzie proste ani łatwe, ale z taką armią różności jest wiara w sukces Dobra robota! Świetna i genialna rzekłbym!!! Aż mnie kusi, żeby w Lany Poniedziałek poudawać chorego i wyskoczyć na kilka godzin nad rzekę......... Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez cristovo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi