cristovo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Pytanie do Tomka - w jaki sposób prowadzisz robala, żeby sprowokować klenia? Jest jakaś reguła? Oczywiście zrozumiem, jeśli tajemnicy nie zdradzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Cyprysie kochany, przecież Ty chyba do tego interesu dokładasz! Nie zasłużyłem sobie na tak bogaty zestaw robali, nie mówiąc o dodatkach. Mam teraz wyrzuty sumienia Oburącz się podpisuję pod powyższym, zamówiłem 36 a dostałem ok 50... Też wyrzuty sumienia mną targają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ja nie mam reguły Najbardziej lubię prowadzić w poprzek i tak, dużo kleni się mi trafiło Największy z dzisiaj wziął jednak gdy prowadziłem drobnymi skokami pod prąd Można też prowadzić z prądem rzeki, pole manewru jest szerokie i każdy musi dobrać odpowiednią metodę prowadzenia do swojej rzeki a nawet danego miejsca na danej rzece Tak jak pisałem, nie mam reguły i próbuję wszystkiego w zależności od danego odcinka rzeki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Marcin ostatnio wpadł do mnie na kawę do pracowni. Kawy nie dostał bo robactwa nawpuszczał 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Dobry człowiek z tego Marcina 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Dobry i dobrze mieć takiego sąsiada przez rzekę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Aż się zaczerwieniłem ...... Ale nie przesadzajcie Panowie, miło ,że sprawiłem kilkoma gumkami komuś frajdę.@TOMI803- dziękuję za fotki i zazdroszczę takich rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Aż się zaczerwieniłem ...... Ale nie przesadzajcie Panowie, miło ,że sprawiłem kilkoma gumkami komuś frajdę.@TOMI803- dziękuję za fotki i zazdroszczę takich rybek.Marcinie, to ja bardzo serdecznie dziękuję za te piękne robaki bez których nie byłoby tylu fajnych kleni Ps. Marcinie, a myślałeś może kiedyś o wykonaniu chrabąszcza z odnóżami do smużenia i spławiania Wczoraj z ciekawości rzucałem samym robalem z hakiem, odległość lotu taka sobie,ale gdyby chrabąszcz był pękaty i miał jakieś fajne odnóża które by pracowały w wodzie to może by się okazał zbawieniem ostrożne kluchy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Też mnie zastanawia czy można by tego typu przynęty swobodnie spławiać, pewnie gdyby pokombinować z kształtem i jak wspomniałeś zwiększyć masę własną robala żeby poprawić jego lotność, coś by z tego wyszło. Ciekawe co na to klenie, no i Marcin oczywiście ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobaggio Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam, i u mnie spore stadko Cyprysowych robali wylondowało???? Spróbuję skusić tym świętokrzyskie klenie, dam znać czy się udało???? Dla kolegi Marcina i wszystkich odwiedzających wątek Wesołych Świąt ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Marcinie, to ja bardzo serdecznie dziękuję za te piękne robaki bez których nie byłoby tylu fajnych kleni Ps. Marcinie, a myślałeś może kiedyś o wykonaniu chrabąszcza z odnóżami do smużenia i spławiania Wczoraj z ciekawości rzucałem samym robalem z hakiem, odległość lotu taka sobie,ale gdyby chrabąszcz był pękaty i miał jakieś fajne odnóża które by pracowały w wodzie to może by się okazał zbawieniem ostrożne kluchy Pracuję nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Robal w akcji Zdrowych i Wesołych Świąt Wszystkim Życzę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jeszcze raz dziękuję Tomku i znowu zazdroszczę rybek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jeszcze raz dziękuję Tomku i znowu zazdroszczę rybek...Marcinie, cała przyjemność po mojej stronie, bo rybki dopisują i to ja dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio191 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Gumki łowią i są naprawdę fajne. U mnie na Bugu jeszcze z Kleniem słabo ale ostatnio trafiłem fajny przylow na robaczka sandacza 70cm rybka szybko wróciła do wody. W robalach jest moc ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Wytarczyło założyć robaczka, oddać parę rzutów i siedzi nowe PB 51 cm! Dziękuje bardzo Marcinie za super przynęty! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jeszcze raz gratulacje Patryku .W Marcina wyrobach jest moc i cieszę się, że się o tym przekonałeś i potwierdziłeś to fotkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Też mnie zastanawia czy można by tego typu przynęty swobodnie spławiać, pewnie gdyby pokombinować z kształtem i jak wspomniałeś zwiększyć masę własną robala żeby poprawić jego lotność, coś by z tego wyszło. Ciekawe co na to klenie, no i Marcin oczywiście ? Być może rozwiązaniem byłaby gumowa przynęta, którą jakiś czas temu wysłałem Marcinowi jako ewentualny wzór? Imitacja skorupiaka, 5 cm długości, odnóża, dość masywny korpus i dwa pracujące ogonki. Oczywiście można ją wykonać z materiału pływającego. Marcinie, może wrzucisz fotkę tej gumy, wtedy zorientujesz się, jakie byłoby zapotrzebowanie i czy jest sens inwestować w formę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Pomysł jest i na pewno warto nad tym popracować, bo w przypadku tak cwanych ryb jakimi są klenie warto mieć jak najwięcej "asów" w rękawie.Niby w naturze larwy raczej po powierzchni się nie unoszą , ale jeśli niejednokrotnie zwykły wobler spławiany z nurtem jest bardzo skuteczny, to coś robaczywego tym bardziej powinno je zainteresować... .P.s. Patryk bardzo ładny kleń, gratulacje! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Próby trwają ,ale czasu mało...jak zwykle. Wszystkim kolegom i koleżankom "po kiju" życzę ZDROWYCH, WESOŁYCH,POGODNYCH a przede wszystkim RODZINNYCH ŚWIĄT. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dogadałem pewien temat ....no i powierzchniowy owad coraz bliżej...SMACZNEGO JAJECZKA. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Świąteczny W wątkach autorskich także obowiązują zasady publikacji zdjęć:http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Robaki robią robotę ale i inne gumy od Marcina dają radę. Jazio siadł na baby shada z opadu podanego na główce 3 gramy. Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez cobrax 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Piękny Michale-Gratuluję!Od razu wiedziałem,że w tych gumkach jest potencjał, ale żeby nie było odlewam je na foremce odkupionej od TOMY"ego- dobra robota Tomku.Ja używam ich pod okonie,ale częstym przyłowem są "zębate", choć jak widać "jaśkom" też się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Okonie, Klenie, Jazie i nie tylko 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi