Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki,  nie wiem jak koledzy ale ja łowię zawsze to znaczy (pasja i obsesja) codziennie (mniej lub więcej zależy od ilości wolnego czasu), ale nie zawsze coś złowię ;) . Rybki uczą pokory i to chyba dobrze. Dziś testy nowego kolorku udane :) . Pozdrawiam Serdecznie

post-49605-0-73354800-1494446455_thumb.jpg

post-49605-0-81293200-1494446597_thumb.jpg

Edytowane przez skalka
  • Like 8

Dzis na ciurku robale  sie super sprawdzily sporo bran okoni miedzy 20-30cm i na koniec atak potwora okolo 40cm a tak przy samym brzegu i urwana dupa .

niestety inne gatunki nie uwiesily sie na robalu mimo ze wystepuja na nim klenie jazie oraz pstragi .

Na Zwirowisku rowniez nie pryniosly rezultatow ale to moze dla tego ze okonie plywaly przy samej powierzchni .

Ogolnie mega przyneta na okonie czekam az tylko jak wisloka opadnie i testujemy dalej na kleniach .

• Like 1

Dołączę i ja do chóru zadowolonych robaczkarzy.

Dotarły do mnie z przygodami bo poczta po prostu postanowiła sobie nie doręczyc przesyłki.Bo tak.

Robalstwo mi dziś przysłowiową d... uratowało.Okonie nie brały na nic więc postanowiłem solidnie pogrzebać robaczkami i pęknie zadziałało.

Na zwykłej główce i na texasie,oprócz maluchów kilka trzydziestaków i bardzo ładne 38 centów.Zdjęć nie zrobiłem bo nie było czym.

Okoliczności ciekawe-okonie goniły regularnie po wierzchu drobnicę na około trzymetrowej wodzie więc gumki rybopodobne na lekkiej główce,twitchowanie wobkami-i nic.

Brały na larwy wręcz wleczone po dnie lub leciutko podszarpywane.Chyba faktycznie jest to tak zwane "coś" w tych przynętach :) .

Dziękuję,pozdrawiam.

• Like 1

Robal którego jeszcze miesiąc temu ładnie zagryzały okonie, wczoraj na SFE w Bydgoszczy nie zadziałał. Chętnie za to podnosiły leżącą na dnie larwę ważki (5 cm). Szkoda, że same niepunktowane maluchy. Jako ciekawostkę napiszę, że 2 tyg temu, na inną gumkę od Marcina (z zestawu gratisów) złowiłem niewielkiego suma (ok 45 cm). Regularne kopnięcie jak tylko gumka opadła na dno.

• Like 1

jedź na ryby.....mówili.....na te przynęty okonie biorą....mówili....może i bierą ale..... niby czerwone płetwy mają, niby na spinning ale kurna paski pogubiły......

już ta pierwsza była gruba...

post-60231-0-38406000-1495137202_thumb.jpg

by po chwili ładny jaź....okazał się nie jaziem wcale.....

post-60231-0-03127000-1495137323_thumb.jpg

piękne te okonie....żeby tylko jeszcze paski miały ;)

nie wiem czy może jakieś reklamacji nie robić ;)

• Like 8

Krzysztofie wysłałem priv . z zapytaniem,bo nie bardzo rozumiem....Jeśli czegoś brakuje,to oczywiście to naprawię,ale trzeba mi o tym napisać.

Być może się pomyliłem przy kompletowaniu,jeśli tak to biję się w pierś i Przepraszam,ale jak byś mi o tym napisał,to na pewno doślę czego brakuje.

Z reguły wysyłam więcej,niż ludzie zamawiają,co kilku kolegów może potwierdzić.

Kolega o nicku  "Beton" napisał,że coś pomyliłem i dosłałem brakujący towar z nawiązką....

Wierzcie mi,że przy tylu zamówieniach nie jest łatwo....

Edytowane przez cyprys19
  • Like 2