Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Też byłem na naszych Pięknych Mazurach...

Jeśli chodzi o okonie ilościowo MEGA, ale jakościowo wielka klapa!

Przeważały 16-18cm praktycznie o każdej porze dnia brania-może za kilka lat ,jak podrosną będzie zabawa?

Przykre jest to,że widziałem ludzi,którzy nawet takie pakowali do siatek!

...młody to zdziwiony...,,ucz się Jasiu ucz", cytując klasyka S .Tyma, mieszkającego nad Wigrami. Raki o tej porze roku linieją i pasiaki, te nieco już większe mają je w menu. Ostatnio popływałem na Necku i przy trzcinach na blakach były zdecydowane ataki na ,, latajace skrzydełko" przy intensywnej pracy kijem- imitacja ruchu raczka w ucieczce :) . Widzę, że trzeba pomyśleć o ogarnięciu zestawu robactwa u Kolegi.

• Like 1

Moje ulubione barwy na Narew.

Raptor 8cm na foremce od TOMY'ego, zrobiony na "kiełbia" (przynajmniej tak mi się wydaje) jest lubiany nie tylko przez sandacze,ale i okonie nim nie gardzą.

post-60860-0-49390100-1501186021_thumb.jpg

A tu baby shad 4cm w tym samym kolorze- to już typowo okoniowy "killer"

post-60860-0-67413500-1501186110_thumb.jpg

• Like 9

"sumek" kolegi z którym byłem na łódce w sobotę.

Tym razem nasza piękna Narew obdarzyła kumpla szczodrze , 168cm.

A mnie cieszy fakt,że złowił go na mojego koguta.

Więcej info tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/92126-sumy-2017/page-2

post-60860-0-40186800-1501527754_thumb.jpg

• Like 3

Piękne to trochę na wyrost powiedziane. Tego z fotki powyżej nie mierzyłem, ale miał jakieś 26-27 cm, to jeden z ok. 10 sztuk z wczorajszego wieczoru. Skusił się na 6 cm robala w kolorze żółty fluo - widać je w pudełku pod płetwą grzbietową. Mam taką metodę, że przed zachodem słońca testuję różne kolory, a od zachodu słońca do zapadnięcia zmroku przechodzę właśnie na żółty fluo. Obecnie łowię na wodach w okolicach Świnoujścia, o tej porze roku przy połowach z brzegu na spina trudno tu o większe okazy, o te będzie łatwiej jesienią. Wtedy będę mógł napisać coś bardziej miarodajnego o skuteczności dużych robali. Z tego co pamiętam, do tej pory na ten największy 8 cm model żółty fluo miałem w czerwcu jednego okonka i jednego sandaczyka.    

• Like 1

Nada się.

Zwłaszcza w tej wersji, bez dozbrojki. Niektórzy co bardziej wrażliwi będą mogli sobie wreszcie połowić bez wyrzutów sumienia. A ileż to będzie legend, jakie to potwory tarmosiły przynętę!

;)

:P  :P  :P  :lol:  :lol:

• Like 2