Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na 6 cm robala w brudnopomarańczowym kolorze trafił się wreszcie przyzwoity okoń, nieco ponad trzydzieści cm. Oprócz tego kilka mniejszych okoni i dwa sandaczyki w "niefotogeniczym" rozmiarze. Nie najgorzej, jak na 2 godz. łowienia słoneczne wczesne popołudnie, falę i silny czołowy wiatr.

post-47501-0-27722500-1503253983_thumb.jpg

• Like 6

Witam wszystkich to i ja dodam coś od siebie. Gumy które produkuje kolega Cyprys na moich wodach robią niezłe zamieszanie, kolory bardzo dobrze dobrane jakość super. Ostatnio kupiłem również baby shad, okonie pokochały tą przynętę:) Jeżeli ktoś z was zastanawia się czy kupić przynęty od kolegi Cyprysa to nie ma co zwlekać tylko brać i to w dużych ilościach bo okonie nie dadzą tym gumiakom spokoju. Gorąco polecam

• Like 3

No i Marcin wreszcie nastąpił ten dzień w którym to jaź (42cm) skusił się na Twojego BIAŁEGO robala  ;)

A mówiłeś że na białe nie biorą,a dzisiaj miałem najlepszy dzień jak na razie w tym sezonie jeżeli chodzi o ilość brań i ilość wyjętych ryb,okonie,sandacze,jazie,klenie wielkością nie powalały ale za to zabawa była przednia  :D

Tak że powoli odszukaj biały barwnik do silikonu bo rybki nie mają zbytnio litości dla Twoich robali i będę musiał się w najbliższym czasie do Ciebie uśmiechnąć  :P

SAM_7830.jpg

• Like 9

U mnie ostatnio rządzi róż. Taki majtkowy :P

Marcin co prawda bronił się rękami i nogami, że niby takich zniewieściałych przynęt robił nie będzie, ale zagroziłem zbanowaniem konta i uległ ;) :D I całe szczęście, bo okonie, szczupaki i sandacze zagryzają, aż miło. A że gabarytowo chwilowo niespecjalne (pewnie chorowały w dzieciństwie, bo nie urosły), to i zdjęć nie będzie. Ale info już i owszem, może ktoś skorzysta i też sobie fajnie połowi B)

• Like 5

To były ostatnie ''róże ''jakie odlałem!

Teraz będą tylko poważne kolory!

A tak zupełnie serio, to od czasu do czasu sam ich używam i przyznam, że w określonych warunkach bardzo dobrze się sprawdzają, choć na mojej wodzie królują ''brudasy ''.

Wczoraj było mi dane uścisnąć dłoń z kolejną osobą poznaną na tym forum,a właściwie z dwiema osobami....

To piękne ,że łączy nas ta wspaniała pasja, a po każdej rozmowie i wymianie doświadczeń jesteśmy zmuszeni do konkretnych przemyśleń i wyciągania wniosków.

Uważam,że z okoniami radzę sobie nie żle,ale po rozmowach z doświadczonymi wędkarzami " WIEM,ŻE NIC NIE WIEM"!!!

Dzięki Panowie-miło było poznać.

Edytowane przez cyprys19
  • Like 3

Wczoraj było mi dane uścisnąć dłoń z kolejną osobą poznaną na tym forum,a właściwie z dwiema osobami....

To piękne ,że łączy nas ta wspaniała pasja, a po każdej rozmowie i wymianie doświadczeń jesteśmy zmuszeni do konkretnych przemyśleń i wyciągania wniosków.

Uważam,że z okoniami radzę sobie nie żle,ale po rozmowach z doświadczonymi wędkarzami " WIEM,ŻE NIC NIE WIEM"!!!

Dzięki Panowie-miło było poznać.

Człowiek o zachowaniach okoni chyba uczy się przez cale życie. Jest strasznie nieprzewidywalny i każdy detal ma znaczenie. Przekonalem się o tym wiosna tego roku. Każdego dnia trzeba było stosować różne techniki. Dzisiaj tak miałem. Wyjechało mało ale same przyjemne rybki. W roli głównej ala awaruna i ripperki mansa.

post-63381-0-72495900-1504471125_thumb.jpgpost-63381-0-31347500-1504471137_thumb.jpgpost-63381-0-44256300-1504471165_thumb.jpgpost-63381-0-26891800-1504471189_thumb.jpg

• Like 6

Dzięki Mateuszu za fotki, chyba będziemy musieli się spotkać,bo widzę,że mimo młodego wieku masz ogromne doświadczenie i może się czegoś od Ciebie nauczę!

Trochę robactwa wylądowało na giełdzie,kolory fluo na jesienne "garbki" jak znalazł.

http://jerkbait.pl/topic/97289-larwy-wa%C5%BCki-robale-nie-tylko-na-okonia/

• Like 2

Dziękuję za bardzo mile słowa. Nie uważam się za jakiegoś wybitnego okoniowca. Poznałem pewnego Pana na kanale w tym roku. Pokazał mi jedną technikę której używa bardzo mało osób. Świetny nauczyciel ale spotkałem go niestety tylko raz... Widziałem jego zdjęcia z zegrza z tamtego roku było naprawdę na co popatrzeć. Szczególnie na okonie. Nigdy razem nie lowilismy. Trzeba się spotkać na zegrzu. Lubię tą wodę. Za każdym razem jak byłem zawsze fajnie polowilem. Szczególnie tydzień temu. A co do kolorów fluo na Okonie. Jakoś mi się nie sprawdzają...

• Like 1