Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy okoń zlowiony 2 razy w ciągu 2 godzin! Takiej akcji jeszcze nie miałem! Na początku rąbnął w moją ulubioną ala awarune a potem w cykad. Wniosek jest taki ze ryby warto wypuszczać! :)

Nie od dziś wiadomo,że warto wypuszczać rybki...

Gratuluję Mateuszu i mam nadzieję,że spotkasz tego garbka jeszcze nie raz.

• Like 1

Nie od dziś wiadomo,że warto wypuszczać rybki...

Gratuluję Mateuszu i mam nadzieję,że spotkasz tego garbka jeszcze nie raz.

Pewnie padnie ofiarą gumofilców którzy młócą wodę bocznym srokiem. Ta metoda powinna być zakazana. Ale może koledze uda się przetrwać do następnego spotkania
  • Like 1

Młody człowieku - obyś nigdy nie musiał wspominać tej rozmowy.

A co będzie gdy ktoś równie bezkompromisowy stwierdzi, że łowienia ryb na wędkę należy zakazać?

Bo to takie niehumanitarne,rybki cierpią, stresują się,śluz im wędkarz obciera(powodów sto)...

Wypuszczasz ryby, chwała Ci za to, ja też wypuszczam. Lecz przysłowiowy nóż w kieszeni mi się otwiera gdy słyszę słowo zakaz...

A "paproszek" - jak każda inna metoda - ma swoje zalety, ma też wady...

Pozdrawiam:)

Ps: Sorry Marcin za tą dyskusję nie na temat:)

• Like 1

Młody człowieku - obyś nigdy nie musiał wspominać tej rozmowy.

A co będzie gdy ktoś równie bezkompromisowy stwierdzi, że łowienia ryb na wędkę należy zakazać?

Bo to takie niehumanitarne,rybki cierpią, stresują się,śluz im wędkarz obciera(powodów sto)...

Wypuszczasz ryby, chwała Ci za to, ja też wypuszczam. Lecz przysłowiowy nóż w kieszeni mi się otwiera gdy słyszę słowo zakaz...

A "paproszek" - jak każda inna metoda - ma swoje zalety, ma też wady...

Pozdrawiam:)

Ps: Sorry Marcin za tą dyskusję nie na temat:)

Irytuje mnie najbardziej jedna rzecz w tej metodzie i za to jej nienawidzę. Jest zabójcza dla małych ryb. Może i jest skuteczna. Ale łowienie na główkę selekcjonuje okonie i te male już tak nie cierpią

Pozdrawiam :)

• Like 1

No ,to sobie pogadaliśmy...

A tak dla równowagi -może szybki KONKURS.

Osoba która wstawi fotkę NAJWIĘKSZEGO OKONIA (liczą się centymetry) złowionego na moją przynętę dostanie MEGA pakiet gum.

Konkurs trwa do końca września,czyli czasu niewiele...

Liczę na waszą uczciwość i wystarczy podanie długości rybki (fota nie musi być z miarką).

Za fotkę z największą liczbą polubień - przewidziana nagroda NIESPODZIANKA

Miłej zabawy Koledzy. :D :D :D

STAAAAAAAAAAAART. ;) ;) ;)

• Like 2

Fotek na razie nie ma, więc masz szansę, ale znając życie @Szymanek już coś foci. ..

Wywołany niejako do tablicy  ;)  Marcin dopiero zaczynam okoniowo-pajkowo ze spinem w garści więc i foty pojedyncze 

P9221501.jpg

Przynętowo jak widać - larwa ważki najlepszą jest  :D  moje okonie ją lubią. Z racji wysokiej wody skubańce stoją w trawach, pod kożuchami rzęsy wodnej i napychają się narybkiem oraz Twoimi robalami  ;)

• Like 8

Wywołany niejako do tablicy  ;)  Marcin dopiero zaczynam okoniowo-pajkowo ze spinem w garści więc i foty pojedyncze 

Przynętowo jak widać - larwa ważki najlepszą jest  :D  moje okonie ją lubią. Z racji wysokiej wody skubańce stoją w trawach, pod kożuchami rzęsy wodnej i napychają się narybkiem oraz Twoimi robalami  ;)

Jarku nie podałeś długości...czy to pozakonkursowy i czekasz na większe?

Mateuszu można powiedzieć,że wy już się zaprzyjażniliście.

Jakie musiało być jego zdziwienie,jak znowu Ciebie zobaczył ha...ha..

Daj mu odpocząć z miesiąc

Stoi skubany ciągle w jednym miejscu. Po chwili gdy go wypuscilem zaczął znowu żerować ale dałem mu już spokój. Piękna sprawa z tym okoniem. Tego samego jazia czy bolka na kanale nie raz trafilem ale okonia 3 razy tego samego w ciągu tygodnia nigdy! :D Edytowane przez JunakFlyFishing
  • Like 2