Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle tego narobiłeś że pasuje żebyś jakiś katalog zrobił :) Bo już nie wiadomo co masz w ofercie :D

Patryku ja sam już nie wiem, a form ciągle przybywa.

Myślę że na te larwy nie jedna ryba już się ślini :)

Nie jedna ryba już dostała w przysłowiowy "nosek" próbując zakąsić larwą.

• Like 1

Hej. Gumy ale es 2" dotarły. Problem z nimi jest taki, że szczupaki wola je chyba bardziej niz okonie :(. Ale wszelkiego rodzaju robaki /larwy już są chętniej łykane przez okonie :)

Miec problem ze sie ryby lowi???????????? To takie polskie hehe

• Like 3

Miec problem ze sie ryby lowi To takie polskie hehe

Protestuję. 

Za dwie godziny od Twojego wpisu (za mniej niż godzinę od mojego) rozpocznie się nasze Święto Narodowe i powinieneś Bartłomieju myśleć raczej o wsparciu rodaków, a nie deprecjonować własny naród. Wprowadźmy nową tradycję - mówmy "to takie polskie" gdy coś się nam spodoba, gdy chcemy to wspierać. Naszymi słowami kreujemy rzeczywistość, w której żyjemy. Warto, by ta kreacja szła w pozytywnym kierunku :)

• Like 3

Brać z Jerka doskonale zna Twoje wyroby ale dla innych wędkarzy to coś nowego.

Wzbudziły duże zainteresowanie.

Są na prawdę skuteczne i cieszę się że mogłem z nimi zapoznać kolegów

Edytowane przez cobrax
  • Like 1

Wczoraj kolega z koła pokazał mi fotki okoni grubo powyżej 40cm...

Zamówił robale wiosną, ale dopiero od kilku dni zaczął łowić na nie rybki.Po testach i obserwacji pracy robala w akwarium doszedł do techniki prowadzenia tej przynęty, co przyniosło efekt w postaci takich garbusów.

Jak to Paweł określił Prowadzenie "na migotanie przedsionków" czyli przesuwanie przynęty Po 2-3cm po dnie.

Dzięki Pawle za dobre słowo i cenne wskazówki z Twojej strony.

Do zobaczenia wiosną.

Dziś pracowity dzień i kolejne zestawy odlane...

post-60860-0-95021100-1510504443_thumb.jpg

Edytowane przez cyprys19
  • Like 11

Odnosnie radzenia cypryskowych robali to mam krotka opowiastke z teamowych zawodow na Szczecinku, ktore organizowane byly pod patronatem firmy Savage Gear. Lowilismy pierwszego dnia na j. Trzesiecko z nastawieniem na zlapanie najpierw 2 solidnych okoni. Nastepny plan zakladal skompletowanie 2 szczupakow. Wymiar na okonie 25 cm, szczupak to minimum 65 cm.

Przerzucilismy z kumplem okolo 30 okoni bez minimalnej dlugosci. Na zbiorniku dochodza wiesci, ze ogolnie jest slabo, padaja pojedyncze okonie, trafil sie nawet jakis ok 42 cm, pada rowniez sandacz bodajze 64 cm i dopiero kolega na 30 min przed koncem zdobywa okonia 26 cm z groszami. Drugi nasz team majac juz jednego okonia przyplywa niedaleko nas i na 10 minut przed koncem slyszmy u kumpli okrzyk radosci i zaraz widzimy lajbe sedziowska podplywajaca do nich. My nie tracimy czasu i dalej mlocimy wode starajac jeszcze wyciagnac ostatniego oksa do kompletu. Zakladam na 4 gr czeburaszcze 5cm wazke w kolorze zgnilej zieleni z brokatem...rzut pod pomost i jakas tam konstrukcje nart wodnych i...baaaam....jest...holuje i od razu kumpla pytam o godzine...13:57 a koniec tury o 14tej...podbieram okonia podbierakiem, od razu biorac komorke w lape i dzwonie o 13:59 na lajbe ktora wlasnie skonczyla mierzenie u kumpli :)

Mierzymy...33,4 cm! Mamy po pierwszym dniu 5ty plac.

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=303388560067618&id=297771770629297&set=a.303387470067727.1073741833.297771770629297&source=54&refid=13&__tn__=%2B%3E

Niestety drugi dzien na Wierzchowie i plywania za miarowymi szczupakami nie okazuje sie dla nas byc laskawy i ogolnie konczymy edycje Wedkarskiego Szczecinka na 13tym miejscu.

Ale juz nie raz te robalowe cypryskowe skarby pokazuja swoja moc :D

• Like 5

Taaaaa ,chyba żeby się pouczyć łowienia ha...ha...

Jak czas pozwoli chętnie się wybiorę poznawać Tak urokliwe wody,tylko uważaj-jak mi się spodoba będziesz musiał mnie adoptować!

Biorę w ciemno, ale chyba jako ojca haha. Nie No poważnie zapraszam mam super ekipę-rodzine na miejscu [emoji123]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1