Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz jak się koledzy z forum naoglądają to te Swoje silikonowe robale będziesz widział wszędzie,nie tylko we śnie ha ha ha  :lol:  :lol:  :lol:  :D

Alex wierz mi,że czasami mam już dość!

U siebie jeszcze robaczków nie wyćwiczyłem - wole większy kawał mięcha do wody rzucać (jazgarz),ale jeszcze przyjdzie na nie czas.. może na wiosnę

Robal to przynęta do której trzeba się przekonać,a przede wszystkim znależć odpowiedni sposób podania go rybom, a efekty są ...

Dostaję wieści od kolegów,którzy łowią robalami i czasami mają wyniki jakich się sami nie spodziewali, a teksty typu "nawet nie myślałem ,że w tej sadzawce są takie garbusy" są dość częste.

U siebie jeszcze robaczków nie wyćwiczyłem - wole większy kawał mięcha do wody rzucać (jazgarz),ale jeszcze przyjdzie na nie czas.. może na wiosnę

Za robalami Marcina u mnie okonie szaleją i nie gardzą nimi jazie czy klenie,tylko trzeba je ładnie podać  :P

• Like 1

Gratuluję RYBKI I NOWEGO PB!!!

Gratuluję UMIEJĘTNOŚCI!!!

Gratuluję POSTAWY ,bo masz szansę spotkać tego okonia jak będzie miał 50+ , czego oczywiście Tobie życzę !

Tamten sezon i ten jest dla mnie strasznie wyjątkowy. Duży napływ wiedzy, bardzo duże ilości czasu nad woda, wyciąganie wniosków, obserwacja wody. Musiało to w końcu zaowocować. Podstawa to dobra przynęta bo bez niej ciężko o taką rybę. Na twoje gumy w tym roku padło naprawdę sporo pięknych ryb.. Ten okoń został zlowiony już wcześniej. Miał charakterystyczny ubytek na końcu pyska ewidentnie po haczyku. Te kanalowe grubasy nie są takie głupie. Chciałbym się z nią spotkać za kilka lat ☺ Edytowane przez JunakFlyFishing

Jak to mówią: ryba sama się nie złowi :D potrzeba jeszcze przynęty :D kto widział ten wie a kto nie widział to pokazuję moje nowe PB okonia 42,5cm złowione na larwę produkcji kolegi Marcina - właściciela tego wątku. Cyprys szykuj się.... wiosna idzie potrzebne będą nowe robale ;)

10193943_20171201_141908.jpg

10193945_20171201_141847.jpg

10193944_20171201_142019.jpg

• Like 18

Wojtek jeszcze raz gratulacje ;) , dajesz czadu z tymi okoniami :wub:  Mam nadzieję, że uda Ci się te 45 w końcu oszukać :) !

Ja swojego największego polskiego garbusa też trafiłem na larwę i wierzę, że jeszcze nie raz będzie okazja na gumowe robactwo te "rekordy" poprawiać.

• Like 2

Piotruś Ty to już jesteś "weteran" ,bo jako jeden z pierwszych zacząłeś zabawę z robalami i miałeś fantastyczne wyniki przez cały sezon.

Podglądam Twój wątek z wobkami i obawiam się,że już teraz robale pójdą w odstawkę...

• Like 1

Nie mam tak ;) , łowię wieloma różnymi przynętami. Na gumowe imitacje larw łowię stosunkowo niedługo a już tyle razy dały mi niezłą jazdę nad wodą, oszukując głównie okonie i pstrągi. Z tego powodu zawsze jakieś w pudełku muszę mieć i raczej to się nie zmieni  :)   

• Like 1

Nie mam tak ;) , łowię wieloma różnymi przynętami. Na gumowe imitacje larw łowię stosunkowo niedługo a już tyle razy dały mi niezłą jazdę nad wodą, oszukując głównie okonie i pstrągi. Z tego powodu zawsze jakieś w pudełku muszę mieć i raczej to się nie zmieni  :)   

No to mnie uspokoiłeś :D :D :D ;)