Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Czas ogłosić wyniki konkursu!!!

A więc:

Nagrodę za największego okonia (34cm) zdobywa kolega @SDD

Natomiast nagrodę niespodziankę za fotkę z największą ilością "polubień" (10 - Piękna fotka szczupaka) zdobywa kolega @Szymanek

Zwycięzcom GRATULUJĘ....

Ktoś się z wami skontaktuje w tej sprawie za kilka miesięcy ha...ha...ha... :D  :D  :D  :D  :D

Wielkie gratulacje dla reszty kolegów,za piękne rybki.

Cześć

Nagroda dotarła.  Gumki super. Dzięki

Pozdrawiam

Sławek

• Like 1

Ostatnio ilościowo jakoś stanęło... Mało ryb ale za to fajne. Każdy wypad zawsze zakończy się jakimś fajnym 30staczkiem Ryby strasznie leniwe. Trzeba nieźle się namyśleć jak je skusić do brania. Trochę czasu wieczorem poświęciłem na YouTuba. Obejrzalem jakieś filmiki jak zachowuje się robactwo w wodzie. Trochę dodałem od siebie i sposób się na nie znalazł. Zdjemuje jednego 30staka ze stada a za nim leci kilka... Jak je zdjąć? Muszę im chyba poświęcić więcej czasu bo po zdjęciu jednego grubasa olewaja mnie totalnie.. Dostałem ostatnio nowe robale. Sprawują się super. Ryby mam ostatnio tylko na robale, inne gumy olewaja aż dziwne... Niedługo będę miał trochę wolnego i jak nie zmrozi kanalku może być całkiem ciekawie. Wstawie ostanie grubaski z weekendu ;) A w tygodniu nad wodą pusto na najbardziej obleganym odcinku i te największe wtedy najlepiej żerują ;)

post-63381-0-42967800-1513067639_thumb.jpg

post-63381-0-16000300-1513067662_thumb.jpg

Edytowane przez JunakFlyFishing
  • Like 5

to z zazdrości, bo ja od końca listopada tylko praca i praca. Jak nie zamarznie woda to między świętami, a nowym rokiem może się wybiorę na ryby. Nawet nie bardzo jest czas by zamówić robaki, bo wyglądają super i twoje zdjęcia potwierdzają ich skuteczność - na pewno je wypróbuję do dropa.

• Like 1

to z zazdrości, bo ja od końca listopada tylko praca i praca. Jak nie zamarznie woda to między świętami, a nowym rokiem może się wybiorę na ryby. Nawet nie bardzo jest czas by zamówić robaki, bo wyglądają super i twoje zdjęcia potwierdzają ich skuteczność - na pewno je wypróbuję do dropa.

Myślę ze na dropa w takich miesiącach jak grudzień gdy są bardzo leniwe może być fajna zabawa ;) Spróbuj wiosna robali jak nie uda ci się teraz. Potrafią również otworzyć wode :)
  • Like 1

Drop shot albo czeburaszka dają najlepsze efekty,choć ja czasami na zawodach używam robali do bocznego troka i też dają radę...

Na razie jestem zadowolony z farb....,ale z efektu malowania nie za bardzo!

Może mikołaj przyniesie zestaw fajnych pędzli,bo to co mam to jakieś nieporozumienie!

Korpus jazgarza 9cm

post-60860-0-21814300-1513452891_thumb.jpg

Okoń  13cm

odlewy wychodzą super,ale malowanie hmm...

post-60860-0-23941900-1513453000_thumb.jpg

• Like 8

Marcin wyślij kilka zdjęć to "powyciągamy"  tu i tam i będzie git :)

Idziesz w dobrym kierunku z tym malowaniem ale jak wspomniałeś, dobrej jakości pędzle rozwiązują sporo problemów, miękkie syntetyki i musi wyjść !

I faktycznie odlewy super, ładne przejścia kolorystyczne, ale błagam Cię zrób fotki gdzieś na zewnątrz w dziennym świetle, z pewnością prezentacja będzie dużo korzystniejsza ;)  

Edytowane przez Piotr Gołąb
  • Like 1

Chyba wyślę tego Mikołaja do Ciebie i z głowy ;)

Nie malowałem nigdy gum ale podejrzewam, że do namalowania pasków jak tutaj u Ciebie nadadzą się okrągłe, uniwersalne syntetyki przeznaczone do większości technik malarskich, dobrze absorbują wodę i pozwalają ładnie(równomiernie) rozprowadzać farbę na podłoże. Ze trzy wielkości Ci wystarczą.  

• Like 1

Na razie jestem zadowolony z farb....,ale z efektu malowania nie za bardzo!

Może mikołaj przyniesie zestaw fajnych pędzli,bo to co mam to jakieś nieporozumienie!

Korpus jazgarza 9cm

attachicon.gif 001_jzzpl-12.jpg

Okoń  13cm

odlewy wychodzą super,ale malowanie hmm...

attachicon.gif 005_jzzpl-12.jpg

Nie przejmuj się. Jest postęp. Z doświadczenia wiem, że idealne imitacje zawsze są mniej łownie, niż te mniej udane.

Tak trzymać. Mógłbyś jeszcze zrobić te jazgarze w takim kolorze jak ta duża jaskółka(ciemny grzbiet fioletowy brzuch).

Pozdrawiam M.

• Like 1

Hej, odebrałem przesyłkę z robalami i chciałem Ci podziękować. Raz za szybka realizację, a dwa za niespodziankę w postaci pokaźnego gratisu :) Zamawiałem gumki pierwszy raz i jestem pod wrażeniem wykonania i tak miłego gestu z nadprogramowym towarem. Wielkie dzięki i pozdrawiam świątecznie :) Teraz tylko nad wodę i testy.  

• Like 2