Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Baaardzo serdecznie dziękuję szczodremu Mikołajkowi :D

Jeśli się nie rozpełzną po krzakach (a robactwo tak lubi ;) ), to będę miał czym ryby straszyć w zimie, na wiosnę, latem, jesienią... I jeszcze na zanęcenie kilka garści pozostanie :lol:

Dzięki, Marcin!

• Like 1

Ale te okonie zrobiły się ostatnio wybredne. Odprowadzają gumy, stukaja no nie idzie im dogodzić. Jeszcze niedawno fajnie skubaly robala prowadzonego dość agresywnie na w miarę ciężkiej główce. Rybka z wczoraj już taka przyjemna. Miał 31,5cm a w ręku jakoś mizernie wyszedł.. Życzę wszystkim Wesołych Świąt i dużo Zdrowia i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku a no i żeby te największe nie zostawaly w wodzie tylko lądowały na brzegu żeby zrobić zdjęcie no i dać jej odpłynąć tam gdzie jej miejsce :D

post-63381-0-74692400-1514061640_thumb.jpg

post-63381-0-50358400-1514061655_thumb.jpg

Edytowane przez JunakFlyFishing
  • Like 1

Nad wodą pusto.. W miejscach gdzie było pełno splawikowcow można nareszcie stanąć. Okonie zrobiły się strasznie aktywne od wczoraj. Wczoraj sporo bo około 40sztuk a dzisiaj mniej ale większe. Dzisiaj dwa fajne grubasy udało się zdjąć. Ale niestety znowu największy uciekł.. Dzisiaj walily w ala tioge i easy shinera w jasnych kolorach . Dobrze ze zostało mi jeszcze 7dni łowienia. Żeby tylko pogoda się nie zmieniła! :D

post-63381-0-28850600-1514216314_thumb.jpgpost-63381-0-26219700-1514216323_thumb.jpgpost-63381-0-51446300-1514216332_thumb.jpg

• Like 6

Ja poczekam trochę ze spinningiem u siebie. W grudniu mnie policja z wody ściągała bo ktoś zadzwonił, że kłusuje bo na spinning już ponoć łowić nie wolno :D

Na szczęście policjanci mega w porządku (znali przepisy) i razem uznaliśmy że osoba zgłaszająca to jakiś zje**b

• Like 1

(...) Dobrze ze zostało mi jeszcze 7dni łowienia. Żeby tylko pogoda się nie zmieniła! :D

Czemuż to? Czyżby wystraszyła Cię pogodynka? Ja nie pasuję dopóki temperatura nie spadnie do 0'C w południe i wody nie zamarzną... ;)

W piątek zamierzam zmierzyć się z pstrągami, a jak będzie przyłów okonia, lub klenia, to też się nie obrażę. :)

Czemuż to? Czyżby wystraszyła Cię pogodynka? Ja nie pasuję dopóki temperatura nie spadnie do 0'C w południe i wody nie zamarzną... ;)

W piątek zamierzam zmierzyć się z pstrągami, a jak będzie przyłów okonia, lub klenia, to też się nie obrażę. :)

Były idealne warunki na okonie. Mnie tylko burza moze powstrzymać ;)
  • Like 1