Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Wspomnienia...

Wiem że to zdjęcie już tutaj było, ale tak jakoś zakochałem się w nim i uważam że jest to najładniejsza fotka jaką mi wykonano w 2017r. Widać tam piękny klimacik, piękną rybkę, zadowoloną gębę i gumkę naszego najlepszego twórcy Marcina.

Ten dzień do łatwych nie należał, rybki w ogóle nie współpracowały, na łodzi kolega który uznaje tylko shinery z aliexpress i jak tu wymieniać wnioski. Lecialem guma po gumie i w końcu jazgarz otworzył wodę. I to właśnie w takie dni uznaje przynętę za łowną, a nie jadąc na pewną miejscówke gdzie rybki siadają rzut po rzucie nawet na samą główkę jiggową.

Marcin, robisz mega robotę i nie przestawaj!ebffe2d88e35ccddaa17574628026c80.jpg

Taptalkniete z Galaxy s8

• Like 7

Dziś Trochę posiedzę,bo trzeba nadrobić zaległości i spakować kilka zaległych paczek.

Wieczorem usiądę i poodpisuję na wiadomości-spokojnie Koledzy,każdy otrzyma swoje gumki.

A takie fotki Tobiaszu mobilizują do jeszcze większego zaangażowania...sprawiają mi nie mniejszą radość niż sama rybka na kiju.

Edytowane przez cyprys19

Ukleja 6,5cm- żyletka zbrojona bocznie

Zainspirowany filmikiem Irasa postanowiłem spróbować swoich sił i tak to wyszło:

Serdeczne podziękowania dla kolegi,który pomógł mi nagrać filmik z pracą uklei.

Jutro pokażę fotki gumki.

• Like 26

dobrze to wygląda.

Używasz pływającego materiału do odlewania przynęt - jeśli ta, to czy możesz spróbować zrobić płetwę ogonową z pływającego materiału i trochę pogrubić (w formie kulki) na płetwie ogonowej. W takiej konfiguracji część ogonowa przynęty leżącej na dnie będzie delikatnie się unosić - nie znam się na odelewaniu przynęt, ale takie coś będzie ciekawym rozwiązaniem

• Like 1

dobrze to wygląda.

Używasz pływającego materiału do odlewania przynęt - jeśli ta, to czy możesz spróbować zrobić płetwę ogonową z pływającego materiału i trochę pogrubić (w formie kulki) na płetwie ogonowej. W takiej konfiguracji część ogonowa przynęty leżącej na dnie będzie delikatnie się unosić - nie znam się na odelewaniu przynęt, ale takie coś będzie ciekawym rozwiązaniem

Tylko przynęta straci na pracy,a poza tym jeśli będzie unosił się tylko sam ogonek będzie dużo pustych brań.

Może kiedyś spróbuję tego rozwiązania..