cyprys19 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Alex już Cię wpisałem-jesteś 72 na liście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 E to spoko gdzieś na kwieciń chyba będą u mnie w pudełku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Dobra robota 73 Edytowane 10 Stycznia 2018 przez skalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Panowie.....Marcin zapomniał dopisać jedynki w tym numerku w kolejce odpowiednio powinno być 172gi i 173ci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 To ja jestem kierownikiem komitetu kolejkowego 73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jaskółka 21cm- praca 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 023_jzzpl.jpgZrób jazgarki w taki deseń. A najlepiej jeszcze, z seledynowym lub pomarańczowym ogonkiem.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jutro,lub w weekend będę takie odlewał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Są już u mnie. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pięknie Pracuje ta ukleja Pod lód jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pod lód zrobię chyba mniejszą -tylko gdzie ten lód? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 powiem Ci , że widziano już pierwszych szaleńców na tafli... Pewnie po sobotnio-niedzielnych mrozach będzie ok.10cm lodu na mniejszych zbiornikach Pół-Wsch części Kraju,także działaj Marcinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Drodzy koledzy.W związku z atakami na moją osobę,odnośnie uklejki "żyletki" chciałbym wyprostować kilka tematów aby nie było niedomówień i zamknąć ten temat.Otóż zostałem posądzony o podrabianie , plagiaty i Bóg wie co jeszcze odnośnie tej przynęty!Więc oczywiście inspiracją do wykonania tej przynęty były filmiki z youtube (myślę,że większość z Twórców inspiruje się w ten sposób i próbuje naśladować dobre produkty),Natomiast żeby rozwiać wątpliwości model przynęty wykonałem samodzielnie (i to nie jeden) , formy wykonałem samodzielnie, odlewy jak i malowanie to też moja robota...Więc nie bardzo wiem w czym niektórzy koledzy doszukują się PODRABIANIA ,czy PLAGIATU!Cienkich gumek Irasa czy Tomy'ego nie miałem nawet w ręce...więc kogo niby podrabiamPraca tej przynęty jest wymuszona poprzez właśnie prze cieniony korpus i ot cała tajemnica.Wiele osób odlewa real fish zarówno woblery jak i gumy - jednym to wychodzi lepiej a innym gorzej,ale nie możemy uważać,że może to robić tylko jedna osoba,a w tym wypadku Tomy,gdyż to on zaczął chyba jako pierwszy zabawę z tego rodzaju przynętami.Mam formy od Tomy"ego z których wychodzą świetne przynęty, jednak Tomek sprzedając te formy zdawał sobie sprawę,że te przynęty trafią na rynek i nikogo nie oskarża o podrabianie.Jak już kiedyś napisałem bardzo szanuję Tomka jak i Irasa jako twórców,bo są niedoścignieni w tym co robią,ale ich wyroby są dla mnie inspiracją,a nie materiałem do podrabiania!Na tym zakończę i nie zamierzam dalej tego ciągnąć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 A ja swoje...przecież te dłuższe kaloryferki też mają taką pracę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Romku wiem o tym, a praca jest prawie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Cyprys kolego nie przejmuj się ludzie zawsze gadali I będą gadać działaj swoje dalej a tych Co tak biadolą olej I dalej do przodu pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Inspiracja.To jest słowo - klucz. Właśnie dzięki wzajemnej inspiracji możemy tworzyć coraz to lepsze przynęty, wędziska, kołowrotki czy tam samochody. Dopóki każdy czyni to pod własną marką, nie widzę najmniejszego problemu. A jeśli ktoś widzi, to chyba najwyższy czas zastanowić się, czy jest we właściwym miejscu. Internet powstał dokładnie w tym celu - by ułatwić dzielenie się wiedzą. Tutaj wymieniamy się doświadczeniami właśnie po to, by dzieląc się, mnożyć nasz wspólny potencjał. Zachłanność monopoli, sekrety i patenty, to jest hamulec. Wymiana doświadczeń hamulec ten zwalnia. A twórca, który zainspirowany cudzymi dokonaniami poprawia swój warsztat, zwiększa nie tylko własne umiejętności, lecz w przyszłości może być inspiracją dla kolejnych twórców. Rozwija nie tylko siebie, lecz również tych, którzy przyjdą po nim.To jest naprawdę aż tak proste! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie przejmuj się zdaniem innych, rób swoje i rozwijaj się to jest najważniejsze, nikt nikogo nie zmusza do kupowania np Twoich przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Kopiowanie pewnych rozwiązań z odzwierciedleniem w ten sam sposób najdrobniejszych detali, jest najłagodniej mówiąc zwykłym dziadostwem. Kombinacje i wszelkie "eksperymenty" nawet jeśli bazują na czyimś pomyśle nie powinny nikogo dziwić ani oburzać, choć oczywiste jest, że najlepiej smakują realizacje do których dochodzimy w 100 % sami. Gdyby tak "zrewidować" pod tym kątem wszystkie wątki w dziale hm to niejedną g...o burzę by ukręcił, tylko po co. Wielu z nas czerpie inspiracje z podobnych źródeł, wiele pomysłów się przenika i nic tego nie zmieni. Poza podobną pracą wizualnie przynęty które wykonałeś różnią się dość znacznie więc nie myśl o tym za dużo, tylko działaj dalej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 A ile na rynku jest ala keitech ów! Robisz fajne przynety i tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Dzięki Panowie.Spodziewałem się,że ten projekt nie przejdzie bez echa. Ale miło czasami usłyszeć słowa otuchy. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Czytam z uśmiechem na twarzy jak wiele jest jeszcze w naszym kraju do odkrycia... dawno zapomnianych na świecie przynęt... Dodam, że wspomniana przynętą ma kilka atrybutów do "odkrycia" w zależności od tego gdzie zatkniemy hak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Ja miałem okazje mieć w dłoni zarówno Cyprysową uklejkę jak i ukleję od Irka. Są to zupełnie dwie inne gumy. Długość, szerokość, kształt głowy zupełnie inny. Do tego Cyprys maluje na dwie strony, Irek na jedną. U Cyprysa luska po obu stronach korpusa, u Irka po jednej. Jedno co je łączy to to że obie to tzw żyletki i w realu wyglądają bajecznie. Na koniec dodam że Cyprys nie ma smykałki do fotografii i dlatego nieliczni piszą że jego guma jest o wiele gorsza od innych. W realu tego już nie widać.Sorry za otttt. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez pietryk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Najważniejsze, że ryby tego nie widzą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateos_74 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Tylko przynęta straci na pracy,a poza tym jeśli będzie unosił się tylko sam ogonek będzie dużo pustych brań.Może kiedyś spróbuję tego rozwiązania..nie straci na pracy, gdyż i tak sama płetwa ogonowa jest sztywna i na niej należy zrobić pogrubienie w kształcie kulki (coś takiego chyba miał lub ma berkley). Odnośnie pustych brań, to nie tak do końca, bo często tak podana przynęta jest cała zasysana przez rybę. ps. masz świetne przynęty, ale zdjęcia do du... , nie rób zdjęć na papierze itp. Kup sobie kawałek plexi białej lub czarnej z połyskiem lub np rób na szkle - spróbuj robić zdjęcia z małych odległości - masz wyobraźnie by robić przynęty, tym łatwiej będzie ci robić zdjęcia - musisz pokombinować. Ale jak zaczniesz robić dobre zdjęcia to nie będziesz miał czasu na łowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi