Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Ta druga od góry - pikna :)

Ale wielokrotnie już się przekonalem (czasem boleśnie :D ), że rybie gusty bywają nieodgadnione i kolory, które początkowo nie przypadły mi do gustu były najbardziej łowne ;) Czyli pozostałe kolory łowcy sandaczy też muszą w pudełkach mieć.

Całe szczęście ja już głównie okonie. A i tak pudełka trzeszczą w szwach..

• Like 3

Dzięki Januszu.

Opinie od tak doświadczonego wędkarza są bardzo cenne, i nie piszę tego ze względu, że jesteś Moderatorem, a ze względu Twojego doświadczenia i wyników w rywalizacji sportowej,bo z tego co wiem masz się czym pochwalić..?

Wrażliwość okonia na kolory jest zdecydowanie większa niż u sandacza. Obecnie mam okazję śledzić populację żerującą na krabach i okazuje się, że ryby potrafią wybrać kolor który występuje na krawędzi pancerza skorupiaków i jeśli przynęta, nawet rybokształtna, posiada ten odcień, jest zdecydowanie atakowana aby ta sama w innym kolorze by totalnie ignorowana...dacie wiarę

• Like 6

Wrażliwość okonia na kolory jest zdecydowanie większa niż u sandacza. Obecnie mam okazję śledzić populację żerującą na krabach i okazuje się, że ryby potrafią wybrać kolor który występuje na krawędzi pancerza skorupiaków i jeśli przynęta, nawet rybokształtna, posiada ten odcień, jest zdecydowanie atakowana aby ta sama w innym kolorze by totalnie ignorowana...dacie wiarę

-Dlaczego te jagody są czerwone?

-Bo są jeszcze zielone :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Przynęty naprawdę świetne czasem aż szkoda do wody wrzucać ;)

Ale jak człowiek pomyśli, co mogą zdziałać q wodzie to jednak zmienia zdanie.

Tuż przed ochłodzeniem wyrwałem się dosłownie ma pół godziny "rozpocząć wiosnę", woda podoba no bez perspektyw (okonie palczaki, narybek szczupaka i gałęzie) do 1m głębokości.

Już w pierwszym rzucie szczupak pod wymiar a w następnym piękny okoń, blisko mojego PB!

Także polecam wszystkim niezdecydowanym! I życzę Ci (głównie z chytrości) dalszego rozwoju! de82ca2453948bc0fff28f69f4554234.jpg

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Przynęty naprawdę świetne czasem aż szkoda do wody wrzucać ;)

Ale jak człowiek pomyśli, co mogą zdziałać q wodzie to jednak zmienia zdanie.

Tuż przed ochłodzeniem wyrwałem się dosłownie ma pół godziny "rozpocząć wiosnę", woda podoba no bez perspektyw (okonie palczaki, narybek szczupaka i gałęzie) do 1m głębokości.

Już w pierwszym rzucie szczupak pod wymiar a w następnym piękny okoń, blisko mojego PB!

Także polecam wszystkim niezdecydowanym! I życzę Ci (głównie z chytrości) dalszego rozwoju!

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Na co dziabnął? [emoji16]

Taptalkniete z Galaxy s8