Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki tam chojny. ..lekko wsparłem ludzi z ogromną pasją i jest mi z tego powodu niezmiernie miło.

Pamiętaj Michale, że zawsze możesz na mnie liczyć, bo to nie tylko Wasza pasja, ale również moja!

Pozdrowionka dla całej ekipy i '' do następnego ''!!!

Założona żyletka od Marcina drugi rzut podbijanie standardowe i łuuuup strzał aż kij wytrąciło prawie z ręki :)

Porządna konsumpcja okonia zassał bez zastanowienia,super przynęta jak zresztą wiele Marcina wyrobów.

Dzięki Marcinie za emocje dzięki twoimi gumami

Pozdrawiam MarcinMal

post-64575-0-73705800-1526846863_thumb.jpg

• Like 1

Ach o takich rzekach z takimi rybkami to ja sobie tylko mogę pomarzyć  :rolleyes:

Alku, kilka kilometrów od Ciebie, początek kanału Dwory II, jesienią (niektórzy) łowią regularnie okonie 30+, a czasami 40+. Potrzeba tylko wytrwałości i trochę doświadczenia, by na Twojej Wisełce znaleźć takie rybki ;)

• Like 1

Ach o takich rzekach z takimi rybkami to ja sobie tylko mogę pomarzyć  :rolleyes:

Zapraszam :)

Mną od dobrych kilku lat targa tęsknota za "moimi"kleniami z Dunajca bo tu gdzie mieszkam nie ma takich wód; nie mam jednak co narzekać bo jest co innego, takie rozterki to chyba norma ;)

• Like 3

Alku, kilka kilometrów od Ciebie, początek kanału Dwory II, jesienią (niektórzy) łowią regularnie okonie 30+, a czasami 40+. Potrzeba tylko wytrwałości i trochę doświadczenia, by na Twojej Wisełce znaleźć takie rybki ;)

O tym kanale i łowionych tam okoniach już nie raz słyszałem,ale co do Wisły to mam na niej mnóstwo spędzonych godzin na biczowaniu wody i jak na razie niestety ale wyjmuję tylko same przedszkole to samo dotyczy sandaczy  :mellow: Odnoszę już wrażenie jak by ich nie było,ale z drugiej strony narybek z czegoś musi się brać  :ph34r:

• Like 1

Zapraszam :)

Mną od dobrych kilku lat targa tęsknota za "moimi"kleniami z Dunajca bo tu gdzie mieszkam nie ma takich wód; nie mam jednak co narzekać bo jest co innego, takie rozterki to chyba norma ;)

Nie kuś Piotrze bo w lato mam cztery tygodnie urlopu ;)  a jak widzę kropkowane rybki to aż nogami przebieram jak małe dziecko  :D  :D  :D

• Like 2

Hubercie piękny "prosiaczek", dzięki za fotkę.

A tak z ciekawości ile trwał hol na takim zestawie?

Trochę to trwało, bo linka mierzona po amerykańsku miała tylko 2 lb wytrzymałości. Zwykle z karpiami to mam tak, że trzeba wytrzymać pierwsze odjazdy. Później ryba się uspokaja i "tańczy" w obrębie kilku metrów. Jak jest dobrze zapięta, to wystarczy uzbroić się tylko w cierpliwość.

Dziś trafił się na żyletkę okoń po przejściach:

post-55546-0-00900500-1527015844_thumb.jpgpost-55546-0-89526900-1527015858_thumb.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...