Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem szanse jakieś 3 lata temu. Byliśmy na urlopie i był to ostatni dzień łowienia. Znalazłem okonie na wielkiej polanie głębokość około 2,5-6m w pobliżu zielsko. W 5 minut miałem dwa razy 43cm a kumpel złowił 45. Na drugi dzień śmigaliśmy do domu kumpel z rodziną zostali na weekend i złowili około 15 okoni każdy ponad 40cm. Największy 49cm. Także lekko nienasycony byłem :D

• Like 1

Miałem szanse jakieś 3 lata temu. Byliśmy na urlopie i był to ostatni dzień łowienia. Znalazłem okonie na wielkiej polanie głębokość około 2,5-6m w pobliżu zielsko. W 5 minut miałem dwa razy 43cm a kumpel złowił 45. Na drugi dzień śmigaliśmy do domu kumpel z rodziną zostali na weekend i złowili około 15 okoni każdy ponad 40cm. Największy 49cm. Także lekko nienasycony byłem :D

Ha ....ha ....W naszych Mazowieckich wodach jest mnóstwo wielkich okoni , a raczej w marzeniach  i głowach wędkarzy,którzy bezskutecznie usiłują je złowić!

Tu w WLKP jest sporo jezior, które posiadają okazy 50+ Jedno całkiem blisko mnie, lecz koniecznie łódka. I to nie temat na kilka wypadów,lecz pewnie cały rok dokładnego obławiania i poznania obyczajów tych olbrzymów. Chyba że nurkowie dopuściliby pewną część z tego jeziora do łowienia to wyjeżdżałyby 40+ :) 

Tu w WLKP jest sporo jezior, które posiadają okazy 50+

....Chyba że nurkowie dopuściliby pewną część z tego jeziora do łowienia to wyjeżdżałyby 40+ :)

Nie odpuszczą. A jakby jednak dopuścili to wąsy (Dziadki borowe) zrobią swoje. Edytowane przez Zybi81
  • Like 2

Taki kolorek sobie wymyśliłem. .. na żywo jest jaśniejszy i fajnie mieni się brokat,ale niestety po wrzuceniu fotki na forum dużo straciła na jakości.

Czegoś tu nie rozumiem. 

Naprawdę.

Kolejny raz czytam podobne zdanie - fotografia po wrzuceniu na forum straciła na jakości :huh: Jakimże sposobem? To nie jest film, tylko zdjęcie! Każde zdjęcie, które przez lata tutaj zamieszczałem, a uzbierało się ich kilka garści, na ekranie mojego komputera wygląda identycznie przed zamieszczeniem na forum, jak i po zamieszczeniu. Co najwyżej potrzebne jest przycięcie wielkości. Należy pamiętać, że jest to forum internetowe i nikt nie drukuje tych zdjęć w formacie A2. Na ekranie komputera, a tym bardziej telefonu, żadnej różnicy nie powinno być widać. Być może jednak masz rację i forum rzeczywiście w jakiś magiczny sposób "obcina" jakość zdjęć. Przyślij mi proszę na mój adres wobleryzbielska@wp.pl to zdjęcie w pełnej rozdzielczości, a ja je wstawię w Twój wątek i wtedy porównamy, czy będzie jakaś różnica. Wstawię w pełnej rozdzielczości niezależnie od tego, jak mocna jest matryca aparatu :)

Ty nie wymyślaj kolorków, tylko lej jagódki, bo ani się spostrzeżesz, że doby na realizację zamówień braknie ;)  :D

• Like 2

No i wyjaśniliśmy sobie sprawę jakości fotografii.

Marcin zauważył sporą różnicę w jakości, oglądając zdjęcie na telefonie, a później patrząc na to samo zdjęcie wrzucone na forum, ale oglądane już na monitorze. Inne zdjęcia, na telefonie wyglądające "super", po przeniesieniu na komputer również "traciły na jakości". Moja diagnoza? Monitor komputera posiada słabszą jakość (ustawienia?), niż ekran telefonu ;)  :)

• Like 2