skalka Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Od ubiegłego sezonu testuję larwę (różne wielkości i kolory) w momencie kiedy woda osiąga ok.5 stopni C. Piszę o wynikach dopiero teraz bo mam pewność, że są one w miarę wiarygodne (duża liczba powtórzeń, co było konieczne bo ilość łowionych ryb była mała od 1 do 3 szt. łowisko Z. Zemborzycki-Lubelskie okoniowe Eldorado. Łowiłem w ten sposób (w 99% z brzegu) od listopada do grudnia 2017 i listopad 2018. Sprzęt miękki kij (wolne podciąganie lub drobne skoki) + żyłka 0,14, na końcu główka 1,5-3g. Przynęta, zaczynałem od 2 calowych kajtków różnych kolorów i modeli łowiłem tak przez około godzinę z różnym skutkiem czasem złowiłem jedną rybę lub miałem branie, później zmiana przynęty na larwę, w 90% przypadków zmiana skutkowała złowieniem ryby (też przez ok. 1 h). Regularne łowienie okoni na tym akwenie jest dla mnie dosyć trudne. Może ktoś skorzysta (lub powtórzy). Pozdrawiam Serdecznie. Marcin larwy się kończą będzie priv Edytowane 28 Listopada 2018 przez woblery z Bielska 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Dziękuję Piotrze za fotki.Już myślałem, że przestałeś łowić, bo żadnych wieści nie było znad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Marcin ja jestem wędkarzem patologicznym potrafię sobie odmówić wszystkiego tylko nie łowienia już nawet żona przestała z tym walczyć . Po prostu ostatnio mam mało czasu i muszę poświęcić się bardziej pracy (życie) co widać po ostatnim poście pisanym w biegu i powtarzających się wyrazach (jeśli to możliwe proszę Moderatora o ich usunięcie). Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zazdroszczę Tobie,ale współczuję Twojej Żonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Ja chcę już lato!!!Są fotki, jest co po wspominać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Spoko...idzie wyż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) BOLENIOZY ciąg dalszy. ..Może coś swojego? Próby metody dwóch połówek, kształt już jest, materiał PCV. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez cyprys19 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zostaw to!!!Okoń na to nie weźmie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Okonie to gatunek na wymarciu , natomiast gdzie nie spojrzę to boleń i boleń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Okonie to gatunek na wymarciu , natomiast gdzie nie spojrzę to boleń i boleń!To pięknie tam masz ???????? Edytowane 2 Grudnia 2018 przez romeo7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Marcinie ale okoń jest kolorowy jak Ara A Boleń?To takie szare jak te zasrańce pocztowe HeheAle cóż o gustach się ponoć nie rozmawia:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Nasz forumowy Kolega prosi o wsparcie dla Córki i jej szkoły. Można oddać 5 głosów dziennie.Dzięki nam dzieciaki mogą dostać sprzęt sportowy.Pokażmy wszystkim siłę JERKBAIT"ahttps://www.dzieciakidorakiet.pl/zgloszenia/607/szkola-podstawowa-nr-11-im-unicef-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Wyczerpałem dzienny limit 5 głosów, przed chwilą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Marcinie ale okoń jest kolorowy jak Ara A Boleń?To takie szare jak te zasrańce pocztowe HeheAle cóż o gustach się ponoć nie rozmawia:)Pół żartem pół serio muszę stanąć w obronie aspius aspius, no i tych pocztowych zasrańców również .Skrzące się odcienie srebra, domieszka starego złota przeplatane niekiedy pięknymi zieleniami, grafitowy grzbiet to boleń właśnie ... już za nimi tęsknię a Ty Marcin obrałeś właściwą drogę, oby do maja 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Najbardziej kolorowe są staruszki z małej wody 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Fakt Kuba, te Twoje "leśne" rapy są nietypowo ubarwione, piękne smoluchy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Bo Kuba je z dna łowi - to takie "Mazurskie sandacze"! :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Piotrze nie było absolutnie nic na temat Gołębi No dobra chłopaki Piękne te wasze bolenie A Marcinowi po prostu wybijam je z głowy bo boję się że nie będę miał kompana do Okoniowania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ty mi tu Gołębia nie płosz ,bo robi zajebiście łowne woblery i na jego wyroby w tym sezonie wyjąłem najwięcej ryb! A okonie..cóż ,im chyba nigdy nie odpuszczę, bądź spokojny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Nasz forumowy Kolega prosi o wsparcie dla Córki i jej szkoły. Można oddać 5 głosów dziennie.Dzięki nam dzieciaki mogą dostać sprzęt sportowy.Pokażmy wszystkim siłę JERKBAIT"ahttps://www.dzieciakidorakiet.pl/zgloszenia/607/szkola-podstawowa-nr-11-im-unicef-uspoko , mam nadzieje , że nie zapomne żadnego dnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Takie foto od kolegi dostałem. Czego to ludzie nie wymyślą! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Kupiłem jednego cyprisika na święta [emoji3] Taptalkniete z Galaxy s8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dziś chciałem sprawdzić czy może jakiś białoryb będzie chętny na mikrojigi, przy okazji testowałem pracę ostatnich wyrobów. Coś tam gryzło, anemiczne okonki i szczupaczek-smakosz pijawek. W rezerwie miałem pudełko z gumkami i na koniec postanowiłem zmienić przynętę, Kolega wcześniej dzwonił, że mu biorą na ciemne no to wybór padł na "jagódkę". Może drugim rzucie mocny strzał na kancie przybrzeżnym i wyjeżdża ładny pasiak W jednym z kolejnych rzutów gumka została w zaczepie, a moje palce były już zbyt sztywne by chciało mi się wiązać na nowo. Wrażeń jak na taki paskudny dzień miałem wystarczająco 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Z mojej miejscówki okonie tak jakby się wyprowadziły ale zastąpiły je klenie ???? i to w ilościach hurtowych????Ostatnie 4 wyjazdy to grubo ponad 50 kleni, wielkością nie powalają (zdecydowana większość 30/35)natomiast częstotliwość brań to rekompensuje ???? + 10/15 okonków... 99% ryb zlowiona na larwy ???????? uwielbiam łowić w ten sposób i moim skromnym zdaniem prawie niczym się to nie różni, zestaw ten sam, przynęta również, prowadzenie prawie tak samo i branie bardzo podobne... dopiero po zacięciu rozróżniam jaką rybę udało się przechytrzyć ???? Podsumowując... larwy rządzą ????????????Marcinie już nie mogę się doczekać tych słynnych jagódek ????Upiększając moje wypociny wstawiam wczorajszego kolegę w paski ???????? Edytowane 10 Grudnia 2018 przez mati83 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzięki Mati za fotki. Jak "jagódki" dotrą, to się dopiero zacznie z garbuskami-ten kolor działa chyba na każdej wodzie!Czekam na info, podparte fotkami oczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi