Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, nie będę powielał zdjęć - w dziale przyłowy wrzuciłem fajna wzdręgę złowioną na "jagodę" od Ciebie uzbrojoną dodatkowo w fioletową główkę. Żeby wyjąć ją z pyska, musiałem użyć szczypiec ;). Dała mi sporo radochy, tym bardziej, że nie spodziewałem się jej tam i o tej porze roku :)

• Like 1

Marcin, nie będę powielał zdjęć - w dziale przyłowy wrzuciłem fajna wzdręgę złowioną na "jagodę" od Ciebie uzbrojoną dodatkowo w fioletową główkę. Żeby wyjąć ją z pyska, musiałem użyć szczypiec ;). Dała mi sporo radochy, tym bardziej, że nie spodziewałem się jej tam i o tej porze roku :)

Widziałem,że złowiłeś , natomiast nie miałem pojęcia na co,bo rzeczywiście gumy nie było widać.

Nie od dziś wiadomo,że wzdręgi -wegetarianki lubią chapnąć  kukurydzkę ,albo "jagodę".

Ze dwa lata temu jeden z kolegów na najmniejszą ważkę złowił............kiełbia  :blink: :blink:

• Like 2

To żarłoczek ;). Ja na ważkę od Ciebie udało mi się sprowokować okonka i szczupaczka. Ogólnie łowienie na "moim" jeziorze z brzegu na takie wabiki jest trudne.

P.S Jednego kiełbia złowiłem (wrzuciłem go kiedyś do działu przyłowy 2018), przy próbie skuszenia jakiegokolwiek białorybu na najmniejszy korpus twisterka na 1g główce, także też był przyłowem  :). Bardzo ładna ryba :good:

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

I u mnie udało się zacząć sezon krótkim wypadem.Gigantów nie było ale fajna zabawa.Wazeliny proszę się nie doszukiwać ale nie po raz pierwszy gumiaczki Marcina rozruszały wodę.Próbowałem jigów,innych gumek i efektem były tylko niemrawe trącenia.Larwy na czeburaszkach 1 i 2g.pozwoliły się fajnie pobawić:-))

post-53540-0-73367400-1551959769_thumb.jpg

• Like 5

Gratulacje Andrzeju!

Ważka bardzo dobrze działa o tej porze roku i nie tylko okonie chętnie ją zagryzają.

Dzięki,i dzięki też za larwy-tym razem to już była mega ekspress dostawa:-))

Bardzo jestem ciekaw zwłaszcza osławionej jagody bo jej jeszcze nie próbowałem.Byle czas znaleźć.

• Like 1

Zapraszam Serdecznie na moje stoisko,gdzie będzie można obejrzeć lub nabyć wiele fajnych przynęt i nie tylko...

Będą gumy mojego autorstwa,  koguty,Woblery kolegów @Woblery z Bielska i @Lolo,oraz  główki , wkrętki itp.

http://jerkbait.pl/topic/121226-garage-sale-v5-czyli-dzie%C5%84-s%C4%99pa-23032019-warszawa/

• Like 2