tom3k_lubin Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Jaki to hak i gramatura? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Hak to VMC black nikiel nr 2 i nr 6 (niebawem będzie też dostępny nr 4) , a gramatura : 1gr, 2gr, 3gr, 4gr i 5gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułgar Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Jagoda jest jednak nie zastąpiona. Czy na główce, czy na czeburaszce jest niesamowicie skuteczna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzisiejszy pstrunio, ciemno - bordowy w "cenie" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Piotruś jesteś MISTRZ!!!Ja chyba przez 10 lat nie łowię tyle ryb,co TY przez sezon :clappinghands: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułgar Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Hak to VMC black nikiel nr 2 i nr 6 (niebawem będzie też dostępny nr 4) , a gramatura : 1gr, 2gr, 3gr, 4gr i 5gr Poniżej główki Marcina po malowaniu . Swoją drogą super wykonanie tych główek. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Z ciekawostek przyrodniczych... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Dziś z kolei Tribute to Cyprys. Po pracy wybrałem się nad wodę, poszukać oksa i krasnopiór. Nie znalazłem. Oksy się pochowały, a wzdregi o 6 rano nie wychodzą z trzcinowisk. Za to pięknie do jagodowej ważki wyjeżdżały szczupłe. 4cm ważka na 3g czeburaszce, rzuty wzdłuż trzcin, branie za braniem, wyjeżdżają małe szczupaczki aż do znudzenia, zmieniam miejsce. Inne trzcinowisko, sytuacja analogiczna. Skończyły się 4, mówię spróbuje na 5cm. I zaczęła się jazda. Gabaryt szczupaczków wzrósł, aż do kilku sztuk 60cm. Odpuściłem trzciny, bo okonia nie uświadczy.. poszedlem nad dołek. Rzut, opad na napiętej, łup. 60cm. Złowiłem jeszcze kilka i pojechałem do domu. Podsumowując, w 2h ok 25 szczupaków na brzegu, przedział na oko 20-60cm. 5 obcinek, mnóstwo niezapiętych. Ryby dawno po tarle, jednak to nie czas na nie, stąd wszystkie bez zdjęć do wody. Ołowiłem się jak dzik, szkoda że okonie pouciekały. Po szczupaki wrócę w maju, jak autor wyślę 8cm ważki, wtedy może gabaryt pójdzie jeszcze o jeden rząd w górę. Polecam! : )) Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Piotrek_D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dzięki za relację Piotrze.Przyznam,że i ja nie lubię ,jak "zębacze" przeszkadzają mi przy łowieniu okoni! A u mnie ważka jest ulubionym przysmakiem 30 cm szczupaczków,ale fluorocarbon daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (...)Podsumowując, w 2h ok 25 szczupaków na brzegu,(...)Przypadkowe łowienie ryb w okresie ochronnym się zdarza. Każdemu czynnemu wędkarzowi. Zwykle pierwsza sztuka budzi zdziwienie (przecież polujemy na coś innego), druga już dziwić przestaje. Trzecia, to sygnał, że należy zmienić łowisko - lub odpuścić. Zwykle wystarczy, wg starego porzekadła - do trzech razy sztuka. Zwykle, choć jak widać - nie zawsze. Gratuluję entuzjazmu, jednak w przyszłości warto poza entuzjazmem uruchomić jednak odrobinę rozsądku. Naprawdę, warto... Celowe łowienie ryb w okresie ochronnym jest postawą, której nasz portal nie wspiera w żaden sposób. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Januszu, uwierz, nie było w tym żadnej celowości. Zazwyczaj do tej pory wyglądało to tak, że po dwóch maluchach następował spokój, i człowiek spokojnie pomału dobierał się do bialorybu lub okoni, jednak dziś po prostu jagoda mamiła pistolety jak 500zl na krowę rolników. Nie bez przyczyny kilkukrotnie zmieniałem miejsce żeby odżegnać się od obcinaczy, po prostu dziś z każdej dziury wyjechał szczupak. Wróciłem zrezygnowany po 2h do domu, mając w planach przynajmniej pół dnia łowienia ryb które chciałbym złowić, więc nie uważam się winnym. Po prostu wynik był taka anomalia od normalnego łowienia w tym miejscu, że warto było to opisać. Jeśli złamałem kodeks etyczny, skasuj mój post. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Z reguły nie mamy wpływu na to , co w danej chwili weźmie na naszą przynętę.Ja też celowo nie łowię szczupaków w tym okresie,a jednak małe "pistolety" trafiają się dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Drogie Koleżanki i Koledzy Życzę Wam Zdrowych,Wesołych, Pogodnych i Rodzinnych Świąt ,oraz bardzo mokrego "śmingusa"!!! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Miałem spróbować na jajko na twardo, wybrałem jednak robactwo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Panie Cyprysie jak się nazywa ten robal? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Panie Cyprysie jak się nazywa ten robaRobal w czapeczce . Na pewno kolor jagódka a nazwa ....Marcin zaraz napisze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukassos5 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) "Wciągła" jak trzeba "7. Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w miejscu połowu danej ryby lub naruszających regulamin danego łowiska." Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukassos5 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Poniżej główki Marcina po malowaniu . Swoją drogą super wykonanie tych główek.@Bułgar Co to za farbą malowałeś? Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez Lukassos5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułgar Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dostałem od kolegi farby w nie oryginalnych pojemnikach, więc nie mam pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ale to chyba proszkowo malowałeś Rafale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 WitamWypad bez planów w ostatniej chwili postanowienie,a dobre i półtorej godzinki łapania w tak piękny dzionek Machanie różnymi przynętami i cisza przez godzinę, aż zakładam Cyprysowe Nano w kolorze buraczano-różowym ,zwijanie coś tam skubnęło,ale standardowo pewnie się zdawało drugi rzut i łuuuup jest!! wkońcu nie palczak,jak do tej pory w tym roku i tylko jedna myśl oby nie spadł tylko fotka i se płyń Oto i on 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Piękny garbik,ale widać,że jeszcze nie wytarty.Dziwne,bo w sumie powinny być już wytarte.A ja mam pierwszego zawody i chyba trzeba będzie celować tylko w zębate! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No też się zdziwiłem że taki przypakowany A co do zawodów to są na innej wodzie więc nie ma co się poddawać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No też się zdziwiłem że taki przypakowany A co do zawodów to są na innej wodzie więc nie ma co się poddawać Ale okolice te same,a u mnie na Narwi też chyba jeszcze nie wytarte,bo nie reagują na nic i na "pewniakach" ich po prostu nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Początkowo miałem nadzieję na pięknego okonia... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi