Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze poszukiwania jazi i kleni w tym roku zakończyły się takim o to nowym PB klenia, równe 50 cm. Połakomił się na Marcinową tantę 2 cale w kolorze jagody na 3 gramowej, wolframowej czeburaszce. Branie potężne, hol w przybranej i wartko płynącej rzeczce niesamowity. Mam nadzieję, że będzie ich więcej.

post-61043-0-86765000-1708115159_thumb.jpg

• Like 7

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pamiętam, jak mi schodził tutaj na giełdzie zapas kilkudziesięciu sztuk gdy już nigdzie nie można było ich dostać...

Potem jeszcze w Camaro w Zegrzu, w ostatniej szufladzie na samym dole, je widziałem ????

I koniec, aż do dzisiaj ????

Jaka to jest wielkość, Marcin, bo ja tak sobie piszę o 15 cm ?????

• Like 1

Marcin, globalne korporacje nie patrzą na nasz rynek, bo on poza wódką nie stanowi dużych udziałów w globalu.
Coś co lubią polscy wędkarze, niekoniecznie total świat robi robotę a utrzymanie linii produkcyjnej niesie niemałe koszty. Jeśli linia nie zarabia, to się wymyśla coś nowego. 
W taki sposób niestety zniknęło z rynku wiele różnych rzeczy, ale często w zamian pojawiły się inne. Raz lepsze, raz gorsze ale produceni robią to dla hajsu więc to normalne, że takie zmiany nastają.
Za to pojawia się luka na lokalnych rynkach, bo rynek nie lubi próżni, a taką próżnię ładnie zajmujecie Wy - rękodzielnicy.

• Like 3

Danielu ale często bardzo łowne modele są zastępowane ''lepszymi '', udoskonalonymi wypustami, które już nie są łowne.

Wiesz... Mają łowić wędkarzy :)

I to zazwyczaj globalnie. Nie mam dostępu do danych sprzedażowych, a myślę że to są ciekawe obrazki np w przypadku nie produkowanego już Grass Piga. 

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...