Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa gumka 4cm wreszcie osiągnąłem to co chciałem.delikatna praca ogonka z bardzo dużą częstotliwością (drżenie) i odchyły na boki około 2-3mm.

Docelowo oczywiście w innym kolorze będzie.

Dla porównania keitech 5cm.

post-60860-0-84375700-1457342580_thumb.jpg

Przepraszam w imieniu mojego aparatu...

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

Nowa gumka 4cm wreszcie osiągnąłem to co chciałem.delikatna praca ogonka z bardzo dużą częstotliwością (drżenie) i odchyły na boki około 2-3mm.

Docelowo oczywiście w innym kolorze będzie.

Dla porównania keitech 5cm.

Przepraszam w imieniu mojego aparatu...

Fajnie się zapowiada  :)  Czy delikatna praca jest już przy wolnym prowadzeniu ( opad / podciągnięcie ) ? Czy przy szybszym jest podobnie ?

• Like 1

Fajnie się zapowiada  :)  Czy delikatna praca jest już przy wolnym prowadzeniu ( opad / podciągnięcie ) ? Czy przy szybszym jest podobnie ?

Zależy jak na to patrzeć ,w opadzie pracuje,przy normalnym ,wolnym zwijaniu też,niebawem będziesz miał okazję przetestować....

Oko jest wklejone czy zalane w gumie?

oko jest wklejone,ale rozwarzam inne opcje

Fajny Twój wątek, bo działasz na różnych frontach i siłą rzeczy jest różnorodnie. I na pewno z każdym pomysłem będzie ciągle szło w górę :)

Dzięki za dobre słowo,po prostu wędkarstwo,to moje życie.A robienie przynęt jest wypełnieniem przynęt pomiędzy wędkowaniem...

• 3 tygodnie później...

Ostatnio odlewam ,odlewam i jeszcze raz odlewam.Nie ma czasu na inne rzeczy,a tu woblery do wykończenia i obrotówki dla kolegi,ale... ach te gumy.

Co prawda nie jest to typowy hand made ,ale cały czas zabawa kolorami trwa,jest nieskończenie wiele możliwości.

post-60860-0-58699600-1459285698_thumb.jpg

post-60860-0-47243200-1459285755_thumb.jpg

Avarunka przetestowana-świetna praca,drży jak narybek,garbusom się podoba,bo o skuteczności pozostałych chyba nie muszę pisać...

Gdyby ktoś potrzebował zapraszam na priv.

post-60860-0-92106500-1459285823_thumb.jpg

• Like 3

Marcin żelazo super ;) a jeśli chcesz węższą pracę cykady to ołów wyciągnij w stronę ogona ( masz przeciążone z przodu )

Na pewno tak zrobię,jak radzisz,choć rybom się podoba ta praca,ale zaznaczam,jest to przynęta typowo rzeczna i najlepiej prowadzić ją powoli,pod prąd.

Odlewam je w aluminiowej foremce,więc żeby przesunąć obciążenie,muszę zamówić nową formę,ale na pewno zrobię testy z przesuniętym ciężarkiem.

Bardzo Tobie dziękuję za dobre rady i nie omieszkam z nich korzystać,

Żeby nie było,że nic się nie dzieje małe groszki około 2,5-3cm,waga 3gr.Bardzo lotne,głębokość pracy około 1 metra.Praca bardzo drobna

.post-60860-0-40304600-1459534527_thumb.jpg

No i cykadki ale surowe na blaszce aluminiowej 1mm.

Niedługo kilkanaście wyląduje na giełdzie-do samodzielnego ozdobienia-zobaczymy może będą jakieś inspiracje do zdobienia...

post-60860-0-41384400-1459534919_thumb.jpg

Się zastanawiam czy takiego golasa Twojej produkcji nie wyciągnąłem parę lat temu we Wierzbicy...

Bardzo możliwe Piotrze,kilku znajomych dostało je ode mnie do testów.Wyobraż sobie,że na Narwi oprócz okoni kolega z powodzeniem łowił na nie klenie,oczywiście na pomalowane.W planach są też na blaszce miedzianej i mosiężnej.

• 2 tygodnie później...

Oczko może być. Za bardzo z przodu powoduje czepianie się kotwy o żyłkę/przypon.

Te oczy mi trochę nie pasują, wystają, zrób wgłębienie w korpusie pod 3d albo namaluj oczyska. Będzie lepiej wyglądać. 

Sorry za lekką krytykę.

Edytowane przez atb69
  • Like 1

Oczko może być. Za bardzo z przodu powoduje czepianie się kotwy o żyłkę/przypon.

Te oczy mi trochę nie pasują, wystają, zrób wgłębienie w korpusie pod 3d albo namaluj oczyska. Będzie lepiej wyglądać. 

Sorry za lekką krytykę.

Nazwijmy to lekką sugestią,dzięki której będę doskonalił swój warsztat.

Bardzo dziękuję za radę,rady,gdyż dopiero zaczynam i nie mam zbytnio doświadczenia,ale sam zauważam postępy ha ha.