Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Białe (perła) u mnie to podstawa w każdą porę roku. I nie jest to tylko kwestia wiary w ten kolor ale czysta statystyka. Od 2013r. prowadzę notatki z mojego ulubionego łowiska. Prawie każdy wyjazd jest opisany pod względem złowionych ryb, pory roku, pory dnia, pogody, stanu wody, etc. :P W rubryce "guma" i "kolor" -perła odpowiada za ok.45% brań. Drugi jest fiolet ok.20% -więc różnica znacząca.

Jaki gatunek ryby najczęściej atakuje na białe?

• Like 1

Jaki gatunek ryby najczęściej atakuje na białe?

Gumiaki wszelakie stosuję raczej na okonie i sandacze, rzadziej pstrągi. Stąd to okonie właśnie przeważają.

...Ale! te gumki Marcina, u mnie na pewno! będą miały szansę łowić częściej niż inne gumy. I pływać tam gdzie dotychczas gumą bym nie rzucił.

Edytowane przez Remicki
  • Like 2

Weekend spędzę przy gumach i nadrabianiu zaległości,bo kilka osób czeka na swoją kolej...

A jak już się obrobię zrobię obrotówki,koguty, woblery,cykady i wahadła-TYLKO NIE GUMY!!!

Ja bym sie tam nie obrazil, gdybys do mojego zamowienia wrzucil pare  bialych (no , na te niemieckie) :D ;) A robisz tez w kolorze bursztynowym z brokatem? :rolleyes:

Pozdrawiam Adam

• Like 1

Adamie niespodzianka będzie w środku....

Formy od robali mi się tak rozgrzały,że postanowiłem w ramach odpoczynku od gumy....odlać coś z gumy oczywiście!

Dwaj klienci o i wspólnym imieniu KRZYSZTOF będą zadowoleni....chyba?

Baby shad 4cm na foremce od TOMY"ego -okoniowy "zabójca"

post-60860-0-33190000-1491687309_thumb.jpg

post-60860-0-61589800-1491687344_thumb.jpg

• Like 10

a na różne Cyprysowe paskudniki biorą nie tylko ryby.... :)

attachicon.gifIMG_20170410_145159.jpg

attachicon.gifIMG_20170410_145120.jpg

@Przemsol Piękny zdrowy RAK , w świetnej kondycji-sprawdzałeś czy już po tarle?

Napisz jak "sprzętowo"i czy ostro walczył  ha...ha..

@Przemsol Piękny zdrowy RAK , w świetnej kondycji-sprawdzałeś czy już po tarle?

Napisz jak "sprzętowo"i czy ostro walczył  ha...ha..

sprzętowo było "grubo" :D....moja ostatnia wykałaczka o cw do 2,5gram (całkowitej masy przynęty) plecionka varivas PE 0,2 i gruby FC jako przypon 0,14 ;)

raczysko jeszcze ospałe ale szczypcami klapało :D

Patrząc na najbliższą prognozę pogody i przewidywane opady deszczu od jutra, postanowiłem dzisiaj się wybrać nad rzekę. Klenie prawie nie reagowały na smużaki gdy niebo pokryte były chmurami a ciśnienie zaczęło spadać.

Jednego klenia udało się skusić na smużaka  i tyle :(

Rozwiązanie mogło być jedno- robale od kolegi cyprys19, stały się lekarstwem na całe "zło" ;)   :good:

TLFax1b.jpg

8o3w5bL.jpg

sHnT9No.jpg

• Like 11

No i nie wiem, co napisać...dziś otrzymałem od Marcina paczkę...muszę niestety zareklamować towar jako niezgodny z umową :rolleyes:

Cyprysie kochany, przecież Ty chyba do tego interesu dokładasz! Nie zasłużyłem sobie na tak bogaty zestaw robali, nie mówiąc o dodatkach. Mam teraz wyrzuty sumienia B) Dziękuję Ci serdecznie, mam nadzieję, że będę mógł za jakiś czas pochwalić się w tym temacie i na początek przebić Kolegę Tomka, co oczywiście nie będzie proste ani łatwe, ale z taką armią różności jest wiara w sukces ;)

Dobra robota! Świetna i genialna rzekłbym!!! Aż mnie kusi, żeby w Lany Poniedziałek poudawać chorego i wyskoczyć na kilka godzin nad rzekę.........

Edytowane przez cristovo
  • Like 7