Skocz do zawartości

CYPRYS-moje dłubanki

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Krzysztofie za fotki i gratuluję rybek!

Ja ostatnio mało łowię, bo narobiło mi się zaległości, ale już prostuję tematy zamówień, sporo paczek dziś poleciało, kilka spakowanych na jutro i trzeba będzie zrobić dzień pauzy i poświęcić go tylko na łowienie, bo coraz mniej czasu zostało. ..zima tuż, tuż!

• Like 1

Dzięki , dzięki Panowie, takie wpisy tylko mnie napędzają do działania!

Staram się , aby każdy był zadowolony, bo w końcu łączy nas wspólna pasja. ..

A malowanie główek wyszło zaj.....e Marcinie, bardzo mi się podoba .

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

a bolków tam nie było, czy nie były Twoim celem?

Sorki Rafale, że odpowiadam z opóźnieniem, ale przeoczyłem Twoje pytanie. Oczywiście, że są tam bolki, z pewnością znasz tę miejscówkę (zajrzyj na priv). Ale raz, że nie nastawiałem się na nie - łowiłem tą wędeczką http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-56#entry1981487 - a dwa, w tym miejscu stałem jakieś 1,5 m powyżej tafli wody. Także nic grubszego "na klatę" bym stamtąd nie wyjął. Tego większego okonia pomógł mi podebrać z wody kajakarz, który akurat przepływał tam z dziewczyną. :)

Żeby nie było całkowitego offtopu: również bolenie biorą na robale od Cyprysa :D

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 2

Wczorajszy wypad okoniowy zamienił się w szczupakowy.. Dziwnym trafem na miejscu gdzie zawsze wydłubałem kilka okoni nie miałem ani jednego brania.. Sprawdziłem wiele przynęt, kajtki, sebixy, twistery.. Nic

Zmieniłem więc coś niecos, i założyłem 5 gr główkę a na nią 4 cm Baby Shad od Marcina.. :).. kolor natural.. Rzut na głęboką wodę, pstryk siedzi ładny okoń myślę ale jakoś szybko idzie do góry.. Sruu świeca szczupaka mały sznyt ok 40 cm nie spadł doholowałem odczepilem.. No nic przy okoniach to się zdarza.. Rzucam dalej ta samą przynęta.. Tym razem porządne szarpniecie.. No jest ładnie wklejanka do 10 g.. Najpierw idzie mozolnie ale bez specjalnego oporu.. Widzę go, ! Ładny.. Odjazd.. Hol.. Odjazd.. Hol.. Pełny chwyt za karczycho.. 73 cm szybka fotka z samowyzwalacz.. Jedna.. I do wody.. Bo jeszcze mnie ktoś popatrzy i na jutro żywcowki bankowo postawione będą.. Patrzę na fotkę słaba no nic.. Coś tam wyszło..

Do końca jeszcze dolowiłem sznyta ok 30 cm

Odpowiedź dały szczupaki czemu okoń nie bierze..

post-50800-0-73923700-1535996858_thumb.jpg

Wędka Mikado Lexus Sapphire 240 do 10 g Shimano Nexave żyłka 0,14..

Edytowane przez Greg #2
  • Like 5