filip0985 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 WitamKoledzy rozbieraliście może kołowrotek Shimano Exage 4000 z tylnym hamulcem. Chciałem takowy przesmarować i napotkałem opór Jak się dobrać do dziada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Jeśli chodzi o problem z pokrętłem hamulca, to tu są jakieś tam sugestie: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=127649 & 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 jeśli dalej nie dajesz rady napisz.pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Zapewne w tylnym hamulcu jest na pokrętle pierścień, który należy wykręcić aby pokrętło ściągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Złożyć i rozłożyć się udało tylko nie działa blokada cofania się korbki (w Exage 4000) - nie mogę wykumać jak działa ten mechanizm blokujący - czy ktoś coś może podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Złożyć i rozłożyć się udało tylko nie działa blokada cofania się korbki (w Exage 4000) - nie mogę wykumać jak działa ten mechanizm blokujący - czy ktoś coś może podpowiedzieć?Może za mocno oporówkę posmarowałeś, albo pierścień przełóż odwrotnie.Nie pamiętam ale chyba exage ma pierścień między oporówką a osią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Kumpel dał mi rocznego Exage z tylnym hamulcem.(model 3000) Kręcioł wymaga przeglądu. Może zna ktoś namiar na jakiś filmik, gdzie widać rozkręcanie i składanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Przed samym pokrętłem hamulca masz plastikowy pierścień który musisz przytrzymać. Możesz ułatwić sobie sprawę jakimś narzędziem bo w pierścieniu są wgłębienia. Odkręcasz pokrętło przeciwnie do ruchu wskazówek. Przekładnie i koło z mimośrodem musisz poskładać na znaki wg schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Kumpel dał mi rocznego Exage z tylnym hamulcem.(model 3000) Kręcioł wymaga przeglądu. Może zna ktoś namiar na jakiś filmik, gdzie widać rozkręcanie i składanie? http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2903 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2903Dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi