andrzejk Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Cześć, mam do Was takie dość błahe pytanie, mianowicie jak się określa stronę rzeki tzn. prawa czy lewa: Tak jak na tym foto: literka A oznacza, który brzeg prawy cz lewy?Strzałkami zaznaczyłem kierunek nurtu i stronę, w którą się patrzę.Dzięki za pomoc. Edytowane 1 Marca 2016 przez andrzejk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 A - lewaB - prawa Stronę rzeki zawsze określamy patrząc w dół jej biegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrzejk Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 David72 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Cytat z Wikipedii: "brzeg rzeki – prawy brzeg znajduje się po prawej stronie obserwatora zwróconego twarzą w dół biegu rzeki, lewy analogicznie. Posuwając się w górę biegu rzeki, prawy brzeg mamy po swojej lewej stronie, a lewy brzeg po prawej" link https://pl.wikipedia.org/wiki/Rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theslut Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Cytat z Wikipedii: "brzeg rzeki – prawy brzeg znajduje się po prawej stronie obserwatora zwróconego twarzą w dół biegu rzeki, lewy analogicznie. Posuwając się w górę biegu rzeki, prawy brzeg mamy po swojej lewej stronie, a lewy brzeg po prawej" link https://pl.wikipedia.org/wiki/RzekaZnaczy się lewy brzeg jest po tej stronie, gdzie noga u której duży palec znajduje się po prawej stronie oczywiście z zachowaniem zasady stania twarzą zwrócone w dół biegu rzeki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 David72 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Znaczy się lewy brzeg jest po tej stronie, gdzie noga u której duży palec znajduje się po prawej stronie oczywiście z zachowaniem zasady stania twarzą zwrócone w dół biegu rzeki.Widać, że potrafisz wysuwać logiczne wnioski. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Po której stronie rzeki byś nie był, to największe ryby i tak są po drugiej (najczęściej nieosiągalnej) stronie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kris73 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Mam to samo przekonanie że na drugiej stronie,połowiłbym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bjpol Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 eeeeee to przecież wszyscy wiedzą .... i dlatego w każdym poradniku piszą, aby rzucać pod drugi brzeg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
andrzejk
Cześć, mam do Was takie dość błahe pytanie, mianowicie jak się określa stronę rzeki tzn. prawa czy lewa:
Tak jak na tym foto: literka A oznacza, który brzeg prawy cz lewy?
Strzałkami zaznaczyłem kierunek nurtu i stronę, w którą się patrzę.
Dzięki za pomoc.
Edytowane przez andrzejkOdnośnik do komentarza
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi