steryd Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Witajcie Mam problemy z silnikiem mercury 2 km Objawy są takie że po odpaleniu nierówno chodzi i nim szarpie.Wymieniłem świecę ,przewód do świecy (co nie było łatwe ,ponieważ jest zalana)i nadal nic.Może macie jakieś doświadczenia lub sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Witam. Walczę z tym Mercurym tym razem poszukuję łożyska i podkładki. Kto w Polsce diluje częściami albo gdzie nabędę 2 takie części:Łożysko, czy można dobierać w sklepie z łożyskami czy tylko ori?https://www.boats.net/product/mercury/821321A1?ref=e5534ec705f2ede70a0e9064b038ed816d53a6abPodkładka:https://www.boats.net/product/mercury/41369?ref=37ad70ba75c45c6bb6a5d19e706f1c5034e5620a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Łożysko dostaniesz w każdym sklepie z takimi rzeczami, bynajmniej u mnie jest sklep co zajmuje sie łożyskami i uszczelniaczami i nigdy jeszcze mi nie powiedzieli że się nie da. A podkładka jak wiesz jaki to materiał to można dociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Suwmiarka w ręku i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Dzięki pytałem oryginał 225 zamiennik 200zł. Podkładka 18,50 a to jest jakaś 2 warstwowa. Z jednej mosiądz z drugiej plastik. Podkładkę zamówię w mercurym a łożyska poszukam w lokalnych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Tresor tu masz wymiary i ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wasili78 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Witam . Mercury z tych roczników posiada bardzo delikatny moduł. Tak jak koledzy pisali szarpanie bez zmasowanych świec powoduje uszkodzenie tyrystorów odpowiedzialnych za wzbudzenie iskry. To znaczy wizualnie będziesz ja widział ale jest za słaba do zainicjowana zapłonu Sam moduł kosztuje około 800 zł. Unikaj chińskich. Tyrystory da się wymienić lecz jest z tym trochę zachodu kosztują po 1.5 zl za sztukę. Jak znajdę chwile to poszukam dokładne oznaczenie. Nie mogę wkleić grafiki. Poza tym wywal z silnika dławik pomiędzy gaźnikiem a zaworem klawiszowym i daj większe dysze lub gaźnik 64 i masz pełne 15 koników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Właściciel sprzedał mojemu sąsiadowi elektronikowi. Rozdłubał, coś powymieniał w CDI zalał silikonem i silnik chodzi. Ja do elektroniki się nie dotykam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
steryd
Witajcie
Mam problemy z silnikiem mercury 2 km
Objawy są takie że po odpaleniu nierówno chodzi i nim szarpie.
Wymieniłem świecę ,przewód do świecy (co nie było łatwe ,ponieważ jest zalana)i nadal nic.
Może macie jakieś doświadczenia lub sugestie.
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi