zielan Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Użytkowałem 2 pary WX w tym jedne z polaryzacją. Okulary kupiłem w 2012 roku i szkła wytrzymały bez rys 2-3lata. Zaczęła się wycierać niebieska powłoka na szkłach która uniemożliwiła dalsze użytkowanie. Kupiłem okulary za granicą za 90E, więc taniej niż normalnie, na szczęście bo wydawać na okulary 500-600zł na 2 lata jest zupełnie bez sensu. Poza szkłami okulary ok, polaryzacja też, choć teraz mam nowe okulary które rozprowadza kuzyn za 50zł (dla mnie) i nie widzę różnic w polaryzacji. Fakt że ponoć cieszą się dobrą opinią, oprawki też bardzo wytrzymałe. W tym roku będę je testował, też są z niebieską powłoką, więc zrobimy porównanie. Generalnie kopia starych WX poza ceną . Rzeczy, które opisujesz nie powinny się dziać. Możliwe, że to defekt a wtedy okulary podlegają wymianie. Po drugie 90 euro to trochę mało. Po trzecie powinieneś dostać dożywotnią gwarancję. Jeżeli tak nie było to zostałeś wydymany. Edytowane 24 Marca 2016 przez zielan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Rzeczy, które opisujesz nie powinny się dziać. Możliwe, że to defekt a wtedy okulary podlegają wymianie. Po drugie 90 euro to trochę mało. Po trzecie powinieneś dostać dożywotnią gwarancję. Jeżeli tak nie było to zostałeś wydymany.90 E ponieważ ze względu na specyfikę sklepu kupiłem je bez podatku, a i pewnie cena niższa niż u nas. Okulary kupowałem za granicą i na pewno były firmowe, a gwarancja owszem, ale pod warunkiem że zgłosiłbym się do tego samego sklepu, a to w tym momencie niewykonalne.Poza tym nie chodzi o to czy zostałem wydymany czy nie, tylko o cechy użytkowe okularów a te jak widać nie są rewelacyjne. Mam również drugą pare WX tym razem taktycznych z wymiennymi szkłami, oprawki owszem wytrzymały, choć guma na końcówkach się rozleciała, ale z szkłami to samo, po 4 latach nadają się do kosza. Te również były oryginalne kupione w amerykańskim sklepie. Za te też na szczęście dałem 50dolców, więc mało. Podsumowując WX fajne okulary, ale trwałością nie przewyższają innych marek i raczej nie ma sensu kupować ich za taką cenę, chyba że ktoś będzie chuchał i dmuchał żeby ryski nie złapały. Ja przesadnie o nie nie dbałem, więc wolę częściej kupować okulary za bardziej przystępną cenę. Edytowane 31 Marca 2016 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Chcialbym tylko dodac mala wzmianke w tym watku o wczesniej wspomnianych okularach Smith Optics w technologi ChromaPom. Zamowilem wiec sobie okularki z platynowymi szkielkami z lustrzanym odbiciem w technologi ChromaPop. Bardzo mnie ciekawilo jak sie maja te szkielka do tego co sie o nich wypisuje. Mam calkiem przyjemny upust na produkty tej firmy wiec po kieszeni az tak bardzo nie szarpnelo. Szkiekla moim zdaniem sa "czyjsciejsze" niz Oakley lub Rudy Project. Zdaje sobie sprawe, ze ChromaPop uwidacznia sie najbardziej przy brazowych szkielkach, ale mimo wszystko nie widze w tej technologi jakiejs znaczacej roznicy. Obraz jest czysciejszy, ale tylka nie urywa. Duzej roznicy nie ma. Przy szklanych Costa Del Mar prezentuja sie slabiutko. Zastanawiam sie wiec czy w ogole jest mozliwe "wyciagniecie" z plastikowych (czy tam z czego jest to zrobione) szkielek tak czystego obrazu jak ze szklanych? Mam juz trzy pary okularow roznych firm z plastikowymi szkielkami i sa one wszystie w zasadzie na jednakowym poziomie. Jedyne, ktore jak juz wspomnialem, bija je na glowe to sa szklane Costa Del Mar. Te moge z czystym sumieniem naprawde polecic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Chcialbym tylko dodac mala wzmianke w tym watku o wczesniej wspomnianych okularach Smith Optics w technologi ChromaPom. Zamowilem wiec sobie okularki z platynowymi szkielkami z lustrzanym odbiciem w technologi ChromaPop. Bardzo mnie ciekawilo jak sie maja te szkielka do tego co sie o nich wypisuje. Mam calkiem przyjemny upust na produkty tej firmy wiec po kieszeni az tak bardzo nie szarpnelo. Szkiekla moim zdaniem sa "czyjsciejsze" niz Oakley lub Rudy Project. Zdaje sobie sprawe, ze ChromaPop uwidacznia sie najbardziej przy brazowych szkielkach, ale mimo wszystko nie widze w tej technologi jakiejs znaczacej roznicy. Obraz jest czysciejszy, ale tylka nie urywa. Duzej roznicy nie ma. Przy szklanych Costa Del Mar prezentuja sie slabiutko. Zastanawiam sie wiec czy w ogole jest mozliwe "wyciagniecie" z plastikowych (czy tam z czego jest to zrobione) szkielek tak czystego obrazu jak ze szklanych? Mam juz trzy pary okularow roznych firm z plastikowymi szkielkami i sa one wszystie w zasadzie na jednakowym poziomie. Jedyne, ktore jak juz wspomnialem, bija je na glowe to sa szklane Costa Del Mar. Te moge z czystym sumieniem naprawde polecic. Pisalem o swoich Smithach.Teraz mialem okazje sprawdzic.Wiec wstawiam dokladne info co i jak mam Smith Optics Riverside Polachromic Bedzie niedlugo okazja porownac z tymi Costa del Mar szklanymi. Zobaczymy, ktore beda podstawowe, a ktore zapasowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Daniel, a ja żyję w przekonaniu, być może błędnym, że te Smithy są szklane... W opisach jest "tech coś tam" ale potem glass... czyżby kolejny talizman marketingowy?Przy zakupie w Art Rodzie Michał reklamował jako szklane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Daniel, a ja żyję w przekonaniu, być może błędnym, że te Smithy są szklane... W opisach jest "tech coś tam" ale potem glass... czyżby kolejny talizman marketingowy?Przy zakupie w Art Rodzie Michał reklamował jako szklane... Tak, sadze, ze sa szklane.Ale zawierzylem @Kwinto ws wyjatkowosci szklanych Costa del Mar. Dlatego napisalem o nich jako szklanych.Nie, ze te Smith nie sa szklane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Smith Optics Techlite Glass to sa szklane soczewki. Mam je w kolorze zoltym. Jesli mozna porownac je do brazowych Costa Del Mar to wypadaja o wiele slabiej. Guzu jestem juz w Niemczech. Okularki mam ze soba. Potrzebuje troszke czasu aby poogarniac swoje sprawy i jak tylko "stane na nogi" to je wysle z Niemiec lub ewentualnie z Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mam 2 pary okularów Smith z tej samej klasy soczewkami, jedne żółte drugie brązowe. W żółtych polaryzacja jest zdecydowanie gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czebur70 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mam parę okularów Wiley X z soczewkami rozjaśniającymi. Polaryzacja w nich jest ciut gorsza od innych kolorów soczewek. Prawdę mówiąc po założeniu okularów świat wygląda bajecznie, głębia kolorów znacznie się polepsza. Ja bez wahania kupiłbym drugą parę ale u nas żeby nie mieć problemów z reklamacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mam pytanie koledzy,a jaki to model?szukam na eBa-y i jakieś bzdury mi wyświetla.☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Mam parę okularów Wiley X z soczewkami rozjaśniającymi. Polaryzacja w nich jest ciut gorsza od innych kolorów soczewek. Prawdę mówiąc po założeniu okularów świat wygląda bajecznie, głębia kolorów znacznie się polepsza. Ja bez wahania kupiłbym drugą parę ale u nas żeby nie mieć problemów z reklamacją.Są w Centrum Wędkarstwa w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Dzis mierzyłem je w Centrum Wedkarstwa w Bydzi, z niebieskimi szkłami ...... fajne ale cena też fajna i chyba przez Solano świat wydaje się prostszy -) Śledzę ten wątek i wasze wypowiedzi, dlatego dziś przymierzałem się do nich, nie mowię nie, moze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Po przeczytaniu wątku postaniwiłem poszukać takowych okularów,przypadkiem znalazłem na Ebay i odziwo wygrałem licytację koszt 13euro.Wczoraj przyszła przesyłka i teraz nie wiem,czy to orginał,czy nie.Wszystko się zgadza dodatkowe szkła,szmatka z płynem,fajny futerał stan jak nowe.A może to podróba made in China? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Po przeczytaniu wątku postaniwiłem poszukać takowych okularów,przypadkiem znalazłem na Ebay i odziwo wygrałem licytację koszt 13euro.Wczoraj przyszła przesyłka i teraz nie wiem,czy to orginał,czy nie.Wszystko się zgadza dodatkowe szkła,szmatka z płynem,fajny futerał stan jak nowe.A może to podróba made in China? Wrzuć jakieś fotki. Sam jestem ciekawy jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czebur70 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Po przeczytaniu wątku postaniwiłem poszukać takowych okularów,przypadkiem znalazłem na Ebay i odziwo wygrałem licytację koszt 13euro.Wczoraj przyszła przesyłka i teraz nie wiem,czy to orginał,czy nie.Wszystko się zgadza dodatkowe szkła,szmatka z płynem,fajny futerał stan jak nowe.A może to podróba made in China? Za 13 euro to można kupić szmatkę do Wiley X - żart. To podróba plastik fantastik. Oryginalne okulary kosztują około plus - minus około 120 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Za 13 euro to można kupić szmatkę do Wiley X - żart. To podróba plastik fantastik. Oryginalne okulary kosztują około plus - minus około 120 euro.Ja to wiem tylko jak rozpoznać czy to podróba i jaką masz pewność czy kupujesz w sklepie orginał?Szkoda że nie mogę wysłać zdjęć coś się zacina☺ Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czebur70 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Na stronie WileyX.eu jest lista oficjalnych dystrybutorów i sklepów w PL. Więc tam na bank kupisz oryginały. Kupując z innych źródeł nie ma tej pewności. Domyślam się, że podróbki nie ma pewnych oznaczeń na okularach a na pewno nie są tak wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ostatnio wrocławski "Krokodyl" zaprasza do zakupu x-sów .... niestety cen na swojej stronie nie podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Po przeczytaniu wątku postaniwiłem poszukać takowych okularów,przypadkiem znalazłem na Ebay i odziwo wygrałem licytację koszt 13euro.Wczoraj przyszła przesyłka i teraz nie wiem,czy to orginał,czy nie.Wszystko się zgadza dodatkowe szkła,szmatka z płynem,fajny futerał stan jak nowe.A może to podróba made in China? Z ciekawości wszedłem na ebaya, rozbieżność cenowa jest ogromna i szczerze nigdy nie skuszę się na zakupy przez neta z niepewnego źródła. W najbliższym czasie odwiedzę CW i przymierzę kilka par bo czytając opinie i recenzje wyglądają na porządne patrzałki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Na eBay-u masz rację bardzo duży rozbieżność cenowa,tylko to przestroga dla kolegów może pewnego dnia takowe pojawią się na giełdzie JB.super oferta za np.150 złociszy.Moje kosztowały 13 euro.to podròba sprawdzałem u optyka,a nawet logo jest na szkłach i wyglądają jak orginał☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ja używam model Echo. Jak dla mnie SUPER. Pomijając polaryzację ( jak dla mnie na 5 ), sposób mocowania - taśma i wewn. wkładka - Climate Control - mega rozwiązanie. Najlepszejsze moje patrzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Na eBay-u masz rację bardzo duży rozbieżność cenowa,tylko to przestroga dla kolegów może pewnego dnia takowe pojawią się na giełdzie JB.super oferta za np.150 złociszy.Moje kosztowały 13 euro.to podròba sprawdzałem u optyka,a nawet logo jest na szkłach i wyglądają jak orginał☺ Pod tym linkiem masz oficjalnych dystrybutorów marki Wiley X http://www.wileyx.eu/gmap/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dziękuję bardzo za info???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dziś odebrałem swoje okulary Wiley X...wybrałem model Echo..szmaragdowe soczewki ..pierwsze wrażenia bardzo pozytywne ..optyka mega..zarówno w pełnym słońcu..jak i przy zachmurzeniu...wykonanie i stylistyka na najwyższym poziomie...niebawem testy nad wodą..powinny robić robotę..pozdr. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 http://www.optykaworld.pl/designer-sunglasses/Wiley-X/Wiley-X-Chelsea-Polarized-SSCHE04-161013.html Wiley X z polaryzacją za niecałe 3 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi