Skocz do zawartości

Okulary WileyX

zielan

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli by tak było to wędkarze kupowali by okulary z pełną ramką. Bezpieczniej.

G-Shock to taki bardziej outdoorowy zegarek a się rozpuścił :)

A jeżeli mówimy o wielowarstwowych soczewkach polaryzacyjnych nigdy nie dam gwarancji jeżeli ktoś się uprze że chce soczewki odkryte.

Wielowarstwowa polaryzacja musi być zamknięta 

to żeś mnie pocieszył, ale Mauipure® od MJ to PC ? czy właśnie Trivex ?

Nie wiem, musze zgłębić temat co to za materiał. Wieczorem się za to wezmę.

Niestety wszelkie zabiegi z młotkami i tego typu zabiegi z poliwęglanem mają ukryć fakt że jest najtańszym i najgorszym (z dopuszczalnych) materiałem na soczewki okularowe. 

Przy soczewkach z zerową korekcją problem z aberracjami chromatycznymi nie musi występować ale już w momencie pojawienia się mocy tylko środek optyczny gwarantuje że ich nie będzie.

Dwa tygodnie temu zrobiłem Koledze soczewki polaryzacyjne z poliwęglanu (jedyne jakie zrobiłem) bo nic innego ze względu na budżet nie wchodziło w rachubę a moce -10.5 :( 

Od dwóch tygodni używa i mówi że jest ok. Ale przy tego rodzaju korekcji to On do aberracji jest przyzwyczajony. Więc dla mnie do końca wykładnią nie jest. 

Sprzedaje poliwęglan (biały) tylko w sytuacji wysokich mocy i po wytłumaczeniu na czym może polegać problem. Generalnie poliwęglan idzie zawsze tam gdzie pacjent ma wysokie moce i niski budżet :) 

Dlatego czasami chce mi się śmiać oglądając reklamy okularów z bieżącego wątku  :lol:

• Like 1

nie wiem, nie znam się, to może subiektywne, ale mam/miałem MJ z Mauipure® i dla mnie rewelacja, mam też z soczewkami PC i to rimless, dla mnie jest OK, na razie nic złego się z nimi nie dzieje, a kąpane też w słonej wodzie, narażone na pot, tyle, że uważam z repelentami, bo wiem, że może być problem

miałem dwie pary szklaków od Smith (cały czas piszę o soczewkach bez korekcji), super, ale dla mnie za ciężkie i to zdecydowanie (okulary miały 54 i 58g)