pawekus Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jaki model polecilibyscie jako jaśniejszy zamiennik dla Saint? Najlepiej soczewki żółte, brązowe lub szare.Musza być zdecydowanie jaśniejsze niż szkła Green Gloss w Saint. Oczywiście z polaryzacja. W słoneczne dni używam WX Echo Emerald Mirror natomiast na pochmurne dni lub o zmierzchu mam WX Gravity ze szkłami Yellow. Te drugie spełniają moje oczekiwania co do jasności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Panowie, trochę z innej beczki. Znacie jakiś sprawdzony preparat na parujące okulary? Strasznie mi wileye paruja, zwłaszcza z tą nakładką. Po zdjęciu jej, jest troszkę lepiej, ale i tak co jakiś czas, muszę okularki odsunąć od nosa. Problem występuje latem, jak i zimą. Edytowane 4 Lutego 2018 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Panowie, trochę z innej beczki.Znacie jakiś sprawdzony preparat na parujące okulary?Strasznie mi wileye paruja, zwłaszcza z tą nakładką. Po zdjęciu jej, jest troszkę lepiej, ale i tak co jakiś czas, muszę okularki odsunąć od nosa. Problem występuje latem, jak i zimą.Do wszelkich okularów nie tylko tytułowych...http://allegro.pl/plyn-do-okularow-przed-zaparowaniem-chemax-2-25-ml-i6961751339.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Podobny problem wystąpił u jednego z kolegów, który zakupił u mnie okulary Wiley X. Testowałem kilka prywatnych par z ramką cilamte controle i u mnie nie było problemu na rybach, intensywanym spacerze (marszobieg), dziś testowałem nawet na nartach i było ok. Myślę, że to może być problem indywidulany i wtedy zalecany jest preparat Anti - Fog LENS CLEANER lub podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dzięki Wiktor, przetestuję to.Marcin, ja ten problem mam od początku użytkowania moich wx. Dodam że latem dość mocno się poce. Właśnie pisze z gościem od wx a on doradzam mi żebym odsuwał okulary od nosa. No super, to pisze mu że w takim razie po cholerę są te nakładki. Ogólnie napisał że w zależności od użytego preparatu, można uszkodzić warstwę lustrzaną. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Niestety tak.Jedną z wad poliwęglanu jest fakt że bardzo łatwo wchodzi w reakcje chemiczne.Producent Chemaxa twierdzi że płyn agresywny nie jest i można go stosować z wszelkimi "szkłami" Nie mam pojęcia czy brali pod uwagę poliwęglan.W optyce okularowej dla której ten preparat jest dedykowany poliwęglan jest marginalnym materiałem i nie mam pojęcia czy ktokolwiek bierze go pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Rozumiem, czyli poprostu jak nie spróbuję to się nie dowiem? ????No nic, przetestuję to na jednej parze, może nic się nie stanie. Dam tutaj znać, czy się powiodło???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Trzeba spróbować. Dystrybutor WX najprawdopodobniej "dmucha na zimne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Prawdopodobnie tak, choć napisał mi że jeszcze nie mieli przypadku reklamacji z powodu stosowania tego typu specyfików, tak że może nie będzie tak źle ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Powinno być dobrze, podobnego preparatu stsuje do okularów do pływania i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Prawdopodobnie tak, choć napisał mi że jeszcze nie mieli przypadku reklamacji z powodu stosowania tego typu specyfików, tak że może nie będzie tak źle Wystarczy od wewnętrznej strony przetrzeć okulary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 nie istnieje środek skutecznie (całkowicie ) przeciwdziałający skraplaniu się pary wodnej, punkt rosy i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 W sobotę rano biegając za kropkami również miałem ten problem. Zarówno Chromapopy Smitha (poliwęglan) jak i Maui Jim (szkło) parowały. Co prawda był przymrozek, ale pomagało spojrzenie w stronę słońca - mgła znikała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 dlatego nie ma bata, jak wychodzisz spod prysznica i idziesz się golić, to masz zaparowane lustro i nie wiem czym być go nie czyścił i zaprawiał wycieranie ręcznikiem nie pomaga ? hymm, bo jedyną skuteczną metodą jest podgrzanie powierzchni na której dochodzi do kondensacji powyżej temperatury punktu rosy powietrza, a co za tym idzie pary wodnej w nim zawartej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dlatego tradycyjnie po wyjściu spod prysznica najpierw suszarka na lustro, a potem golenie [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Są soczewki które wogóle nie parują, przynajmniej jeśli wierzyć filmikowi ????Znalazłem przypadkiem, szukając preparatu na to parowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Tutaj następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam mam takie pytanie..przez przypadek uszkodzilem okulary wiley x zlamalem część ktora da sie chyba wymienić lecz caly myk polega na tym ze nie mam paragonu wiec i pewnie gwarancja przepadla.. moje pytanie jest takie czy jest w ogóle możliwość wymiany takiej części? Gdzie w razie czego moglbym zapytać o tą część ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Brak paragonu może utrudnić naprawę gwarancyjną ale nadal część można kupić od dystrybutora.Ja bym do nich napisał bo podejrzewam że tylko dystrybutor WX może sprowadzić tą część.Ze zdjęcia za bardzo nie widać co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam mam takie pytanie..przez przypadek uszkodzilem okulary wiley x zlamalem część ktora da sie chyba wymienić lecz caly myk polega na tym ze nie mam paragonu wiec i pewnie gwarancja przepadla.. moje pytanie jest takie czy jest w ogóle możliwość wymiany takiej części? Gdzie w razie czego moglbym zapytać o tą część ? Pozdrawiam WX mają dożywotnią gwarancję, więc nic Ci nie przepadło, ale zasadniczo gwarancja obejmuje wady fabryczne, a tutaj widać, że uszkodzenie powstało w wyniku niewłaściwego użytkowania... Proponuję napisać/zadzwonić do dystrybutora. W najgorszym wypadku zawsze można dokupić same oprawki. Szkła idzie wyjąć i wstawić samemu. Dystrybutorem na Polskę jest firma FTT Poland Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Tak z ciekawości, wiecie dlaczego , czy ktoś z obecnych na forum skorzystał z opcji dożywotniej gwarancji po okresie 24 miesięcy, bez paragonu na okulary WX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Chyba nie ma takiej możliwości. Brałem od kolegi WoblerWZ z forum i po pół roku rozwarstwiły się szkła. Bez paragonu zostałem w bladej d... i dokupiłem szkła. Edytowane 23 Marca 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ja z ciekawości zadzwonię do dystrybutora WX u siebie i zapytam jak to jest (nawet nie wiem czy go znajdę). Mi sklep dawał rok od daty zakupu. W polskich sklepach widziałem opcje 12-24 miesięcy ale słowa nie było o dożywotniej gwarancji (nawet o ograniczonej dożywotniej gwarancji). Więc coś mi się wydaje, że może to być marketing bez pokrycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ja ostatnio też oddałem na gwarancji model echo. Po ok. 3 tygodniach otrzymałem nowe okulary, ale żadnego potwierdzenia, że takie coś miało miejsce. Napisałem e-mail do sklepu z zapytaniem, co dalej z gwarancją? Otrzymałem odpowiedź, że producent daje dożywotnią gwarancję na wady fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Panowie czy ktos moze cos powiedziec na temat Wiley X Boss Kryptek Higlander? Rozwazam zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi