Skocz do zawartości

Okulary WileyX

zielan

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki model polecilibyscie jako jaśniejszy zamiennik dla Saint? Najlepiej soczewki żółte, brązowe lub szare.

Musza być zdecydowanie jaśniejsze niż szkła Green Gloss w Saint. Oczywiście z polaryzacja.

W słoneczne dni używam WX Echo Emerald Mirror natomiast na pochmurne dni lub o zmierzchu mam WX Gravity ze szkłami Yellow. Te drugie spełniają moje oczekiwania co do jasności. 

• 5 tygodni później...

Panowie, trochę z innej beczki.

Znacie jakiś sprawdzony preparat na parujące okulary?

Strasznie mi wileye paruja, zwłaszcza z tą nakładką. Po zdjęciu jej, jest troszkę lepiej, ale i tak co jakiś czas, muszę okularki odsunąć od nosa. Problem występuje latem, jak i zimą.

Edytowane przez fish28

Panowie, trochę z innej beczki.

Znacie jakiś sprawdzony preparat na parujące okulary?

Strasznie mi wileye paruja, zwłaszcza z tą nakładką. Po zdjęciu jej, jest troszkę lepiej, ale i tak co jakiś czas, muszę okularki odsunąć od nosa. Problem występuje latem, jak i zimą.

Do wszelkich okularów nie tylko tytułowych...

http://allegro.pl/plyn-do-okularow-przed-zaparowaniem-chemax-2-25-ml-i6961751339.html

• Like 2

Podobny problem wystąpił u jednego z kolegów, który zakupił u mnie okulary Wiley X. Testowałem kilka prywatnych par z ramką cilamte controle i u mnie nie było problemu na rybach, intensywanym spacerze (marszobieg), dziś testowałem nawet na nartach i było ok. Myślę, że to może być problem indywidulany i wtedy zalecany jest preparat Anti - Fog LENS CLEANER lub podobne. 

Dzięki Wiktor, przetestuję to.

Marcin, ja ten problem mam od początku użytkowania moich wx. Dodam że latem dość

mocno się poce.

Właśnie pisze z gościem od wx a on doradzam mi żebym odsuwał okulary od nosa. No super, to pisze mu że w takim razie po cholerę są te nakładki.

Ogólnie napisał że w zależności od użytego preparatu, można uszkodzić warstwę lustrzaną. Czy to prawda?

Niestety tak.

Jedną z wad poliwęglanu jest fakt że bardzo łatwo wchodzi w reakcje chemiczne.

Producent Chemaxa twierdzi że płyn agresywny nie jest i można go stosować z wszelkimi "szkłami" 

Nie mam pojęcia czy brali pod uwagę poliwęglan.

W optyce okularowej dla której ten preparat jest dedykowany poliwęglan jest marginalnym materiałem i nie mam pojęcia czy ktokolwiek bierze go pod uwagę. 

W sobotę rano biegając za kropkami również miałem ten problem. Zarówno Chromapopy Smitha (poliwęglan) jak i Maui Jim (szkło) parowały. Co prawda był przymrozek, ale pomagało spojrzenie w stronę słońca - mgła znikała.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dlatego nie ma bata, jak wychodzisz spod prysznica i idziesz się golić, to masz zaparowane lustro i nie wiem czym być go nie czyścił i zaprawiał :)

wycieranie ręcznikiem nie pomaga ? hymm, bo jedyną skuteczną metodą jest podgrzanie powierzchni na której dochodzi do kondensacji powyżej temperatury punktu rosy powietrza, a co za tym idzie pary wodnej w nim zawartej

• 1 miesiąc temu...

Witam mam takie pytanie..przez przypadek uszkodzilem okulary wiley x zlamalem część ktora da sie chyba wymienić lecz caly myk polega na tym ze nie mam paragonu wiec i pewnie gwarancja przepadla.. moje pytanie jest takie czy jest w ogóle możliwość wymiany takiej części? Gdzie w razie czego moglbym zapytać o tą część ? Pozdrawiam

post-58758-0-01293000-1521491124_thumb.jpg

Witam mam takie pytanie..przez przypadek uszkodzilem okulary wiley x zlamalem część ktora da sie chyba wymienić lecz caly myk polega na tym ze nie mam paragonu wiec i pewnie gwarancja przepadla.. moje pytanie jest takie czy jest w ogóle możliwość wymiany takiej części? Gdzie w razie czego moglbym zapytać o tą część ? Pozdrawiam

WX mają dożywotnią gwarancję, więc nic Ci nie przepadło, ale zasadniczo gwarancja obejmuje wady fabryczne, a tutaj widać, że uszkodzenie powstało w wyniku niewłaściwego użytkowania... Proponuję napisać/zadzwonić do dystrybutora. W najgorszym wypadku zawsze można dokupić same oprawki. Szkła idzie wyjąć i wstawić samemu. Dystrybutorem na Polskę jest firma FTT Poland

Pozdrawiam

Ja z ciekawości zadzwonię do dystrybutora WX u siebie i zapytam jak to jest (nawet nie wiem czy go znajdę). Mi sklep dawał rok od daty zakupu. W polskich sklepach widziałem opcje 12-24 miesięcy ale słowa nie było o dożywotniej gwarancji (nawet o ograniczonej dożywotniej gwarancji). Więc coś mi się wydaje, że może to być marketing bez pokrycia. 

• Like 1

Ja ostatnio też oddałem na gwarancji model echo. Po ok. 3 tygodniach otrzymałem nowe okulary, ale żadnego potwierdzenia, że takie coś miało miejsce. Napisałem e-mail do sklepu z zapytaniem, co dalej z gwarancją? Otrzymałem odpowiedź, że producent daje dożywotnią gwarancję na wady fabryczne.

• 2 tygodnie później...