radek_u Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Tak z ciekawości gdzie Ty wyczytałeś o tej dożywotniej gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Tak z ciekawości gdzie Ty wyczytałeś o tej dożywotniej gwarancji? tak mi powiedzieli w CW Bydgoszcz i przedstawiciel to potwierdził ale dożywotnia ponoć tylko dotyczy wad fabrycznych....... ale oni nigdy się nie przyznają, że to wada fabryczna hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Czy ktoś ma jakiś adres korespondencyjny albo e-mail żeby złożyć odwołanie i skargę na przedstawiciela, który nie odbiera telefonów, nie oddzwania i na smsy też nie odpisuje. Mam ochotę zrobić porządek w oddziale toruńskim bo widać jak zwykle w Polsce jest syf! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Zobacz tutaj https://www.wileyx.com/contact Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Zobacz tutaj https://www.wileyx.com/contact Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalkadziękuję, ogólnie odrzucili reklamację więc się odwołałem i napisali mi, że w drodze wyjątku firma wymieni szkła na nowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Myślę, że warto podzielić się informacjami na temat wad tych okularów bo jak widać zdarzają się takie przypadki. Może ktoś miał podobne przebarwienia w okularach model REBEL? Może ktoś ma inne doświadczenia z działem reklamacji firmy WileyX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 dziękuję, ogólnie odrzucili reklamację więc się odwołałem i napisali mi, że w drodze wyjątku firma wymieni szkła na nowe..... A to dobre. Nie w drodze wyjątku, ale "skalkulowali" uciszenie człowieka vs potencjalne straty wizerunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 A to dobre. Nie w drodze wyjątku, ale "skalkulowali" uciszenie człowieka vs potencjalne straty wizerunkowe. też tak myślę. Wyszli z twarzą ale trochę i tak stracili w moich oczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Tak dla zainteresowanych byłem u optyka z okularami WX i powiedzieli mi że morderstwem dla takich okularów z polaryzacją jest wystawianie ich na upał w "puszce" tzn np w zamkniętym samochodzie w upalny dzień czy na parapecie jak słońce wali. Musi być cyrkulacja powietrza i pod żadnym pozorem nie można czyścić na sucho. Lepiej wodą z jeziora czy chuchnąć żeby para się zebrała i dopiero wtedy można czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Tak dla zainteresowanych byłem u optyka z okularami WX i powiedzieli mi że morderstwem dla takich okularów z polaryzacją jest wystawianie ich na upał w "puszce" tzn np w zamkniętym samochodzie w upalny dzień czy na parapecie jak słońce wali. Musi być cyrkulacja powietrza i pod żadnym pozorem nie można czyścić na sucho. Lepiej wodą z jeziora czy chuchnąć żeby para się zebrała i dopiero wtedy można czyścić. Dużo racji jest w tym, przy czym okulary okularom nierówne. Jak rozumiem dla takich WX z "lustrem", powłoką hydrofobową etc etc etc gorąco to killer, co zresztą wydaje się oczywiste. Przy czym swoje arctici z polaryzacją trzymam od 7 lat w samochodzie i nic się z nimi złego nie dzieje. PS. WX są mega wrażliwe na zadrapania i ryski - staram się je oszczędzać ale już 2 ryski na powierzchni. Eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Mocno przereklamowane, miałem kilka par. Ryski powstawały od patrzenia, poza tym ciężkie i niewygodne jak na tak wysoką cenę. Teraz Smith Optics i to jest to. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Mocno przereklamowane, miałem kilka par. Ryski powstawały od patrzenia, poza tym ciężkie i niewygodne jak na tak wysoką cenę. Teraz Smith Optics i to jest to. A jak polaryzacja w nich i jaki model używasz .Czy tez tak ,,prześwietlają "wodę , że wszystko widać jak na dłoni jak Wilexy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 więcej nie kupie tych WX są mocno przereklamowane i mega delikatne..... i Pan godski ma racje są jakies niewygodne, słabo dopasowane, moje nawet lekko zsuwaja się :/ sznurek mega szorstki, jak łowię w pełnym słońcu i karka się lekko spali to czuję jak ten sznurek rusyje mi szyję i jest to mega nieprzyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 A jak polaryzacja w nich i jaki model używasz .Czy tez tak ,,prześwietlają "wodę , że wszystko widać jak na dłoni jak Wilexy?Co do polaryzacji to jak dla nie nie ma różnic, pewnie jakieś niuanse by wyszły nad wodą w bezpośrednim porównaniu.Miałem 3 par modelu Drake na duży łeb 60 cm. Jedna utopiona tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JigAndJig Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Witam koledzy po kiju! Czy ktoś z obecnych użytkował ten konkretnie model WILEY X TREK CAPTIVATE? Są teraz Wileye w świetnych promkach i chciałbym zasięgnąć opinii praktycznych, kolegów użytkujących ten model Z góry bardzo dziękuję za feedback! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Może w tym wątku znajdziesz jakieś info: jerkbait.pl-okulary-wileyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JigAndJig Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Dzięki S.N ale przeczytałem już cały tamten wątek i odpowiedzi na moje pytanie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 To, że nie znalazłeś odpowiedzi nie oznacza, że trzeba było zakładać nowy temat, w niewłaściwym dziale.Wątki zostały połączone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk444 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 WitamZakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Nie czyściłeś ich jakaś chemia? Mam omegi trzy sezony, myje woda z mydłem, wycieram ściereczka z zestawu i nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) WitamZakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła ?Gdzieś już widziałem u któregoś kolegi coś podobnego, właśnie antyrefleks od środka schodził, moim zdaniem do reklamacji sprzęt. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez Og2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Mam dwie Omegi od ponad roku i nic się z nimi nie dzieje. Używam je cały czas podczas wędkowania, jazdy samochodem, oraz marszów nordic walking podczas różnej pogody.Myję je palcami płynnym mydłem i wycieram ściereczką z mikrofibry, którą trzeba często prać. Trzeba uważać przy drobinkach piasku, żeby wtedy nie wycierać soczewek niczym, tylko najpierw je spłukać wodą. Kiedyś używałem koszulki do wycierania soczewek i nie był to dobry pomysł. Ważne jest też przechowywanie okularów. Zawsze mam pod ręką albo sam woreczek, albo też etui. Widziałem osoby, które okulary wkładały do kieszeni, a tam były np. klucze, czy jakieś drobinki i wtedy o problemy łatwo. Przy wcześniejszych okularach stosowałem też takie nasączone chusteczki z marketu, które niestety uszkadzały powłokę. Może to być też jakaś wada, choć raczej coś było nie tak w użytkowaniu okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 WitamZakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła A zostawiałeś je w aucie na noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 To chyba kolega Henryk chciał zrobić antyreklamę firmie Wiley X bo doprowadzić do takiego stanu okulary w kilka miesięcy to ciężko nawet zwykłe chińczyki za 20zł Mam dwie pary WX jedne mają 5 lat i mają jedną ryskę a drugie rok i wyglądają jak nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Też mam już piąty rok WilleyXy i nic im nie jest . Szczególnie nie dbam o okulary i spadły pewnie kilkadziesiąt razy i to jedyne obrażenia - z mojej winy . Może kolega ma wadliwy model . Lub jakaś chemia poszła w ruch . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi