pawas2 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Spoko. Bo ja jeśli tylko mogę pomijam pośredników . W japantackle.com komplet szpula + magnes wychodzi 460 + przesyłka. Ale nie każdy może i jak się chce kupić trzeba płacić Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 A ja rozumiem, to przecież, ale kiedy mogę to staram się dopomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam, po pierwsze multiplikatorki o najlżejszym ciężarze wyrzutu ca 3 g masy nie musza być super wytrzymałe. Rama magnezowa i trybiki aluminiowe wystarczą. Do tego z uwagi na czucie kołowrotkiem np. Meppsika 1, jednokotwiczkowej Rapalki CD lub calowego riperka na 1 g główce ważne by jedne i drugie, tj. obudowa i części ruchome były też jak najlżejsze. Przynęty można czuć na kiju ale też kołowrotkiem. Ci co łowili niektórymi stałoszpulowcami wiedzą o czym mówię choć to inna bajka. Po drugie jeśli zdecydujemy tuning to z dwóch szpulek Avail płytszej i głębszej proponował bym dla ww ciężarów wyrzutu tą głębszą, właśnie o większej pojemności i do tego wypełnioną minimalnie, tj. nie do końca. Taka będzie zawsze lżejsza oraz mniej bezwładna i skora do kulania. Wydaje się, że jeśli Avail sprzedaje je w komplecie z hamulcem rzutowym to można spróbować tego zestawienia.Po trzecie konwencjonalny hamulec magnetyczny Avail najlepiej będzie współpracował z kijem o akcji moderate. Załadowany głębokim ugięciem kij najlepiej w początkowej fazie lotu przynęty pozwoli zniwelować braki hamulca od Availa.Na koniec klikający docisk wałka szpuli to high end. Kupując multik o ul cw, szczególnie w taką precyzję warto zainwestować. Dlatego, ponieważ najlżejsze przynęty lecą niedaleko a hamujemy kciukiem w ciągu sekund. Właściwie wyklikany docisk szpuli może go ubezpieczać w ostatniej fazie rzutu kiedy przynęta wpada do wody i równolegle też szpulkę trzeba zatrzymać, pomagać po zmianie przynęt, dodatkowo obok ustawień modyfikować hamulec rzutowy w początkowej fazie rzutu podczas przyspieszania obrotów szpulki, itp.Tuningowane Availem Curado 50, Scorpion 1000, Aldebaran to wyspecjalizowane multiplikatorki. Pomimo zmyślnej budowy do ich przeciążania i uniwersalizowania nie namawiam. Między zestawem 3 g i muchą granice zacierają się ale jest jeszcze czym rzucać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Garowy no to będziem testować bo do mnie też w drodze.Przekładnia jest ze słusznego materiału i myślę że będzie to konstrukcja dość solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Szpulkę Availa też kupiłem razem z hamulcem magnetycznym .Niebawem wyjdzie tyle co Cardif DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Eeeeeeeeeee...nie jest tak źłe. Koszt całkowity +- 1000zł i pokrowiec extra Za tyle cardiffa nie dostanieszNo ale wiesz korbka i gwiazda hamulca mogła by być ładniejsza i będzie.Wędkę do niego będę zbroił sam więc trzeba doliczyć parę zniszczonych blanków,kilka flaszek trunku zakładając że wejdzie na wesoło a nie bojowo powinno się zamknąć to wszystko w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Takie buty..... Bassart czy ZPI?Decyzja jeszcze nie zapadła,ale bardziej w stronę Bassarta spoglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Brak odpowiedzi No cóż...pozostaje poczekać na listonosza i osobiście przetestować Myślę że odpowiedzi brak tylko dlatego że jest to stosunkowo młoda konstrukcja i trudno powiedzieć coś o wytrzymałości.Jak pisałem wcześniej przekładnia jest z mosiądzu a to dobrze wróży tej konstrukcji Z gramaturą przynęt chyba trochę przesadziłeś (do 10 gr.) bo ja mam zamiar przetestować go przynętami 30 gr. a może i więcej,a jeżeli nie wytrzyma wtedy powiem że jest konstrukcyjnie kiepski.Oczywiście kupiłem go z myślą o lżejszych przynętach bo do cięższych mam inne konstrukcje ale myślę że do 30 gr. wytrzyma spokojnie podobnie jak z nawet większymi obrotówkami ja będę używał z nim obrotówek 4 a nawet 5 a co z tego wyjdzie to się okaże A skoro podobna konstrukcyjnie i niewiele większa 201 wytrzymuje sporo większe przynęty to myślę że 51 też sporo wytrzyma.Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wiem,bo dużo łowię obrotówkami Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 No, ale 51-nka nie ma wysokiego przełożenia tylko raczej normalne - 6.4:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ja też kupiłem 51E do lekkich przynęt ale jak zajdzie potrzeba nie mam zamiaru go oszczędzać i myślę że z większymi ( ok.30-35gr.) wobkami i gumami a także obrotówkami 3-4 sobie poradzi A jeżeli nie...kupię sobie inny.Jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedzieć Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 No!do mnie już Curadziaczek rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tomek Wczoraj ten młynek testowałem na blaszkach 6 gram. Lata z niego całkiem fajnie. Stosunek cena - jakość, lepiej nie znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tomek Wczoraj ten młynek testowałem na blaszkach 6 gram. Lata z niego całkiem fajnie. Stosunek cena - jakość, lepiej nie znajdziesz...Do mnie idzie jeszcze szpula Avail z hamulcem magnetycznym do niego i będzie lepiej fruwać niż z Cardifa 51DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Masz prawo tak myśleć... Ale bajki zostaw dzieciom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Masz prawo tak myśleć... Ale bajki zostaw dzieciom... Pomarzyć sobie nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi