Andrzej Stanek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tomek - lata z niego fajnie. W dłoni leży pasownie. Trudno powiedzieć jak w porównaniu z 51DC.Mnie się bardzo podoba i kumpel zadowolony… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tomek - lata z niego fajnie. W dłoni leży pasownie. Trudno powiedzieć jak w porównaniu z 51DC.Mnie się bardzo podoba i kumpel zadowolony… Andrzej ze szpulką Availa płytką i lekką ten mój będzie śmigał.Z bazową szpulą to nawet bym nie próbował go przyrównać do 51DC. Dotarł Curadziaczek teraz czekam na szpule i hamulec Avail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Czy trzeba rozbierać boczny panel w celu włożenia tego hamulca wałeczkowego z odkręcanym deklem?Chłopaki chcę sobie kupić szpulkę Availa do Scorpionka XT. Tu pytanie do Was, która ze szpul będzie lepsza do łowienia okoni na wabiki 5-10g i linkę 8lb może 10lb (np Stren). Chodzi mi o to, że chcę oddawać możliwie jak najdalsze rzuty łowiąc okonie z brzegu na gumy i koguty. Oryginalna szpulka ma głębokość 7mm/wagę 9.9g , średnia głębokość 4,9mm/7,6g i najpłytsza 2,9mm/8g. Zastanawiają mnie następujące rzeczy: czy na szpulce 4,9mm odczuję różnicę w rzutach czy większą na tej 2,9mm? Czy przy zastosowaniu 2,9mm będzie wystarczająca ilość linki przy dalekich rzutach, żeby mi nic nie brakło? Czy lepiej zastosować rozetkę z oryginalnej szpulki czy hamulec magnetyczny? Nie ukrywam, że wolałbym rozetkę, bo jestem przyzwyczajony do tego typu hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tak, trzeba (podaję na przykładzie aldebarana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Remku a co byś mi doradził odnośnie pojemności szpulki, którą lepiej wybrać z oferowanych przez Avail 2,9 czy 4,9mm do zastosowań jakie napisałem w poście wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Koledzy, niestety w tym momencie AVAIL nie ma tych szpulek: http://www.mefistofishing.pl/avail-microcast-spool-ald0929-s zpula-p-574.html sa tylko dostępne te głebsze: http://www.mefistofishing.pl/avail-microcast-spool-ald0949-s zpula-p-575.html Szpulki Avail Microcast Spool ALD0929 wedle producenta ponownie będą w produkcji w marcu, choc może uda się w lutym. Co ciekawsze, AVAIL wprowadzi również jeszcze płytszą szpulkę tego typu o głebokości rowka 1,6mm !!!Microcast Spool ALD0916 http://avail.jp/product/ms_ald09/ms_ald09.htm Mam obiecany towar wedle ustalenia, że jak tylko ruszy produkcja od razu dostaję pierwszy sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Tą najpłytszą też chyba kupię,ja pieprze ten Curadziak to będzie chyba najdroższy mój multik jak tak dalej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 hej Trzy konkretne pytania do posiadaczy CU51E 1 Jaka jest masa szpuli?2 Jaka jest jej realna pojemnosc?3 Czy ma ktos zdjecia szpuli CU101D obok 51E? z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 ...tylko do szpulki 201E7 EW. jeżeli chcesz z suwmiarką dawaj suwmiarka ale ze 101D bo z 201 to bez sensu.. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Wymiary i masa sugeruje, ze to akurat zabawka na kij 8 do 14 lbs Oto mi chodzilo dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam,porównanie ze szpulką 101D,ale bez suwmiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mój Curadziak dostał tym czasem korbkę ZPI,w drodze jest szpulka tuningowa Avail ta najpłytsza no i jeszcze parę różnych pierdołek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 No,teraz to elegancja Tomek,jeszcze musisz zmienić tą brzydką gwiazdę hamulca Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 No,teraz to elegancja Tomek,jeszcze musisz zmienić tą brzydką gwiazdę hamulca Pozdrawiam.PawełŻeby tylko Te uchwyty w kolorze mysim,docisk szpuli i spust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Tomy nie boisz się ze szpulka z rowkiem 1,6mm będzie za płytka? Sam wiesz jak rzucisz za jazikiem 40m to niewiele już na walkę zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Za Jazikiem to mam kilka innych kręćków.W sumie do wobków od 4g spokojnie można śmigać Ryogą 1016 z tuningową płytką szpulką.Curadziak będzie do łowienia UL Castem z wody.Co do plećki to zależy,myślę że jak mu nawinę 11lb Warivasa to wejdzie wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 No ale muszę przyznać, że kozacko ta korbka ZPI wygląda! Mnie to by było żal zabierać tak odpicowanej maszynki nad wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No i szpulka ultra płytka+hamulec dotarły-PASI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Zestaw na Jaśki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 To teraz tylko pozostaje iść na rybki i zrobić ładny opis jak by kolega miał czas. Jak to curado się sprawuje Fajna maszynka też mnie kordzi żeby sobie kupić taki zestaw do UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Z testów młynka opis będzie na 100% może już w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi