Skocz do zawartości

Curado 51E - First Look

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A czy planujesz nawijać w przyszłości jakąś powszechnie znaną żyłkę, w średnicy typowej pod lajtowe przynęty?

Skoro cienka jak inne 6lb, to czy tak mocna jak inne 15lb? Rwałeś tego Warivasa? Jeśli była mowa o tym na Forum, to sorki za trucie dp

Pozdrawiam

Grzesiek

Ja mam na swojej PX FINS Original PRT Braid. jestem zadowolony. Cieniutka dobrze sie rzuca i nie mialem z nie problemu. Zmierzylem w domwych warunkach wytrzymalosc na standardowym wezle i wyszlo ~9lb. Moge tez polecic pletki STROFTA jak i shimano Aspire dynema spinning. Warivas pierwsza klasa chyba aktualnie najlepsza pletka na rynku. Megabass ma tez super pletki ale z tego co wiedzialem tylko w fioletowym kolorku.

• 2 miesiące temu...

Panowie - posiadacze. Mam konkretne pytanie. Ile linki wchodzi na seryjną szpulę CU51E? Żeby dało się odnieść do różnych doświadczeń, proszę napisać markę, wytrzymałość lub rozmiar, jeśli była tak linka opisana, no i ilość w metrach jaka weszła :D

Będę wdzięczny!

Pozdrawiam

Grzesiek

EDIT: już się dowiedziałem, dziękuję ;)

jeśli ktoś miał bliźniaczy model scorpion, albo 50E, to też nie gardziłem informacjami :lol:

• 2 miesiące temu...

Panowie - posiadacze. Mam konkretne pytanie. Ile linki wchodzi na seryjną szpulę CU51E? Żeby dało się odnieść do różnych doświadczeń, proszę napisać markę, wytrzymałość lub rozmiar, jeśli była tak linka opisana, no i ilość w metrach jaka weszła Smile

Będę wdzięczny!

Pozdrawiam

Grzesiek

EDIT: już się dowiedziałem, dziękuję. Też chętnie bym się dowiedział.

Witam.

Wstawię informacje, jakie dostałem od uprzejmego Kolegi z Forum. ;) Dotyczą modeli CU201E i CU51E, bonusowo wymiary.

Jeśli chodzi o 201. To szpulka z plecionką PP 20lb waży 23,2g. Tak się składa że wchodzi tam idealnie 135m PP o mocy 20lb. Głębokość szpulki około 8,6mm. Średnica 33,7mm. Szerokość 28,8mm.

Jeśli chodzi o 51 to wchodzi tam ze 130 może 125m PP 15lb. W sumie weszła cała szpulka ale trochę wystawało i trzeba było nieco odwinąć. Głębokość szpulki około 6,9mm. Średnica 31,7mm. Szerokość 25,6mm.

Oczywiście jeśli ktoś chciałby dorzucić coś od siebie ponad to, nic w tym zdrożnego..

P.S. Edytuj Jasiek to cytowanie powyżej, bo rozciąga stronkę :D Mam nadzieje, że to co wkleiłem wystarczy lub Koledzy dopowiedzą, co wiedzą..

Pozdrawiam

Grzesiek

• 1 rok później...

51 moim zdaniem jest za słaby na Bolenie.201E7 raz większa moc dwa idealne przełożenie 7:1.Sprawdza się to przy prowadzeniu expresem choć jest to dość słaby patent na grube Bolki.Przy podbiciach im większe przełożenie tym lepiej i tu ma to zastosowanie i jest strzałem w 10tkę.Piszę tu o Boleniach a nie ścigaczach po 50cm.Jeśli chodzi o zasięg do Curado 201E7 jest tyle szpul tuningowych Availa że nie ma problemu.Hamulec magnetyczny można sobie darować,wystarczy przerzucić rozetę ze szpuli oryginalnej.

To świetnie, bo stosunek jakość-cena zdecydowanie skłania mnie do zakupu multiplikatora z tej serii :D

Ew. Antares, ale to tylko używane, bez DC.

Jak już chcesz koniecznie wywalić więcej kasy B) to terminator może być,ale na rynku wtórnym są raczej maszynki z dość mocnym przebiegiem bo to dobry multi i jak ktoś kupi to szybko się nie pozbywa.Chyba że przechodzi np.na okrąglaki.