Mekamil Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Japończycy zapomnieli zostawić miejsce na linkę Mega płytka ta szpulka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Kamil nie jest tak źle wlazło 50metrów 15lb tyle że Warivasa a on cieniutki jest.Zrobi się ciut ładniej na zewnątrz i testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tomek pozwol ze zapytam, czemu akurat 15LB? Lowisko tego wymaga? Ciekawi mnie to troche bo do UL to troszke grubo w moim skromnym zdaniu. zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tomek pozwol ze zapytam, czemu akurat 15LB? Lowisko tego wymaga? Ciekawi mnie to troche bo do UL to troszke grubo w moim skromnym zdaniu. zdrBo taką miałem pod ręką Po za tym Warivas 15lb to na optykę tak cienki jak z innej firmy 6lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 A czy planujesz nawijać w przyszłości jakąś powszechnie znaną żyłkę, w średnicy typowej pod lajtowe przynęty?Skoro cienka jak inne 6lb, to czy tak mocna jak inne 15lb? Rwałeś tego Warivasa? Jeśli była mowa o tym na Forum, to sorki za trucie dp PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 a to teraz juz wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Maynard tak cienka jak 6 no może 8lb a mocna jak 15lb.Coś tam będę nawijał jeszcze cieńszego ale nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 A o jakiej mocy Tomy chcesz nawinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Chyba 10lb bo taki jest najniższy Warivas,albo coś jeszcze wymyślę.Co koledzy radzą o!Słucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Ja czekam teraz na P-Line 6lb. Na jesień dostałem 8lb P-Line i śmiało mogę go polecić. Wizualnie cieńszy od Strena 8lb- trzyma moc, ma bardzo zwarty splot. Jak skończę łowić nią jeden sezon będę mógł coś więcej napisać. Na razie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Ja mam na swojej PX FINS Original PRT Braid. jestem zadowolony. Cieniutka dobrze sie rzuca i nie mialem z nie problemu. Zmierzylem w domwych warunkach wytrzymalosc na standardowym wezle i wyszlo ~9lb. Moge tez polecic pletki STROFTA jak i shimano Aspire dynema spinning. Warivas pierwsza klasa chyba aktualnie najlepsza pletka na rynku. Megabass ma tez super pletki ale z tego co wiedzialem tylko w fioletowym kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 E no to fijolet fajnie musi wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 http://cgi.ebay.com/Megabass-Dragon-Call-Mild-PE-Braid-Line- 150m-NIP-0-8-/110640575313?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=it em19c2b13351 Kumpel ma na alphasie r. Wizualnie zajeb, i technicznie jak to megabass naprawde fajna Pletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Oj chyba zakupię i pójdzie do Zilliona Limited Edition. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Panowie - posiadacze. Mam konkretne pytanie. Ile linki wchodzi na seryjną szpulę CU51E? Żeby dało się odnieść do różnych doświadczeń, proszę napisać markę, wytrzymałość lub rozmiar, jeśli była tak linka opisana, no i ilość w metrach jaka weszła Będę wdzięczny!PozdrawiamGrzesiek EDIT: już się dowiedziałem, dziękuję jeśli ktoś miał bliźniaczy model scorpion, albo 50E, to też nie gardziłem informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Panowie - posiadacze. Mam konkretne pytanie. Ile linki wchodzi na seryjną szpulę CU51E? Żeby dało się odnieść do różnych doświadczeń, proszę napisać markę, wytrzymałość lub rozmiar, jeśli była tak linka opisana, no i ilość w metrach jaka weszła Smile Będę wdzięczny!PozdrawiamGrzesiek EDIT: już się dowiedziałem, dziękuję. Też chętnie bym się dowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam. Wstawię informacje, jakie dostałem od uprzejmego Kolegi z Forum. Dotyczą modeli CU201E i CU51E, bonusowo wymiary.Jeśli chodzi o 201. To szpulka z plecionką PP 20lb waży 23,2g. Tak się składa że wchodzi tam idealnie 135m PP o mocy 20lb. Głębokość szpulki około 8,6mm. Średnica 33,7mm. Szerokość 28,8mm.Jeśli chodzi o 51 to wchodzi tam ze 130 może 125m PP 15lb. W sumie weszła cała szpulka ale trochę wystawało i trzeba było nieco odwinąć. Głębokość szpulki około 6,9mm. Średnica 31,7mm. Szerokość 25,6mm.Oczywiście jeśli ktoś chciałby dorzucić coś od siebie ponad to, nic w tym zdrożnego.. P.S. Edytuj Jasiek to cytowanie powyżej, bo rozciąga stronkę Mam nadzieje, że to co wkleiłem wystarczy lub Koledzy dopowiedzą, co wiedzą.. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Jak myślicie, ten Curado 51E będzie dobry do boleniowania przynętami (gumy,woblery) 10-25g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Pod Bolki bym brał 201E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 10gr wobler to chyba lepiej poleci z Curado 51? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 10gr wobler to chyba lepiej poleci z Curado 51? 201 spokojnie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 To świetnie, bo stosunek jakość-cena zdecydowanie skłania mnie do zakupu multiplikatora z tej serii Ew. Antares, ale to tylko używane, bez DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 51 moim zdaniem jest za słaby na Bolenie.201E7 raz większa moc dwa idealne przełożenie 7:1.Sprawdza się to przy prowadzeniu expresem choć jest to dość słaby patent na grube Bolki.Przy podbiciach im większe przełożenie tym lepiej i tu ma to zastosowanie i jest strzałem w 10tkę.Piszę tu o Boleniach a nie ścigaczach po 50cm.Jeśli chodzi o zasięg do Curado 201E7 jest tyle szpul tuningowych Availa że nie ma problemu.Hamulec magnetyczny można sobie darować,wystarczy przerzucić rozetę ze szpuli oryginalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 To świetnie, bo stosunek jakość-cena zdecydowanie skłania mnie do zakupu multiplikatora z tej serii Ew. Antares, ale to tylko używane, bez DC.Jak już chcesz koniecznie wywalić więcej kasy to terminator może być,ale na rynku wtórnym są raczej maszynki z dość mocnym przebiegiem bo to dobry multi i jak ktoś kupi to szybko się nie pozbywa.Chyba że przechodzi np.na okrąglaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Wiem, Antaresa miałem, byłem głupi - sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi