zander3 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 witam, slucham propozycji od boleniowych fachowcow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Mocny , rozm. 4000 w Shimano i 3000 Daiwy. Dobrze żeby nawijał sporo linki na jeden obrót korby, ale to nie priorytet. Osobiście polecam Stradicka/Twin Powera/Stellę 4000 lub np.Certate 3000 z Daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 TP xtr 3000 (ciężko kupić nowego ale czasami można trafić na allegro jakiegoś mało używanego) albo Daiwę Caldie 3000 (duuużo tańszą od Certate) Najważniejsze pytanie-ile kasy możesz przeznaczyć na młynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 TP xtr 3000 (ciężko kupić nowego ale czasami można trafić na allegro jakiegoś mało używanego) albo Daiwę Caldie 3000 (duuużo tańszą od Certate) Najważniejsze pytanie-ile kasy możesz przeznaczyć na młynek? z 1500zl... musze miec pewnosc, ze na lata mi wytrzymma taki mlynek!!! a co z shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Pomyśl nad TP SW 4000 XG. Mam wesję PG, ale czasami brakuje mi przełożenia. I chyba dołożę XG w przyszłym roku do swojej kolekcji Myślę, że XG będzie równie solidny jak PG, a zdecydowanie mniej się okręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Pomyśl nad TP SW 4000 XG. Mam wesję PG, ale czasami brakuje mi przełożenia. I chyba dołożę XG w przyszłym roku do swojej kolekcji Myślę, że XG będzie równie solidny jak PG, a zdecydowanie mniej się okręcisz. Ciekawe...bedziesz PG zegnal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Pomyśl nad TP SW 4000 XG. Mam wesję PG, ale czasami brakuje mi przełożenia. I chyba dołożę XG w przyszłym roku do swojej kolekcji Myślę, że XG będzie równie solidny jak PG, a zdecydowanie mniej się okręcisz. Ciekawe...bedziesz PG zegnal ? No co Ty Na 100% zostaje. Prędzej Stellę sprzedam <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Oh TY! ... ...dawaj znac jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 ja kręce bolki na dwa kołowrotki jak żyłka i dość cienko to tylni hamulec i super aero x gt rozmiar 4000 jak linka i ciezko TP 4000fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 ja kręce bolki na dwa kołowrotki jak żyłka i dość cienko to tylni hamulec i super aero x gt rozmiar 4000 jak linka i ciezko TP 4000fa tp 4000fa co to za krecial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Starszy model, istny kałasznikow wsród kołowrotków. Ma wysokie przełożenie i dużą srednicę szpuli - zbiera sporo linki. Dośc cięzki, ale mocny - przerabiałem go parę lat wstecz( jak wiekszość TP ). Ma jedną wadę, uchwyt korbki - w ciepłych miesiącach klei się do palców. Po kilku latach eksploatacji zaczyna lekko ząbkować (mechanizm wolnej oscylacji), ale to i tak nic w porównaniu z Certate 3000. Obecnie kręcę min. Tp4000Mg, moc i finezja w jednym body! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 zacznie coś się dziać pójdzie do Józka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Starszy model, istny kałasznikow wsród kołowrotków. Ma wysokie przełożenie i dużą srednicę szpuli - zbiera sporo linki. Dośc cięzki, ale mocny - przerabiałem go parę lat wstecz( jak wiekszość TP ). Ma jedną wadę, uchwyt korbki - w ciepłych miesiącach klei się do palców. Po kilku latach eksploatacji zaczyna lekko ząbkować (mechanizm wolnej oscylacji), ale to i tak nic w porównaniu z Certate 3000. Obecnie kręcę min. Tp4000Mg, moc i finezja w jednym body!dzieki Patu ale gdzie moge go obejrzec itd? jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 aa Twin power... no ok, a ile wytrzyma przy codziennym 6 godzinnym machaniu boleniowkami do 15gram scigajac szybko pod prąd rzeki? czekam na rzetelna odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 co tym sadzicie? http://allegro.pl/shimano-twin-power-4000-xtr-i1317478513.ht ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Starszy model, istny kałasznikow wsród kołowrotków. Ma wysokie przełożenie i dużą srednicę szpuli - zbiera sporo linki. Dośc cięzki, ale mocny - przerabiałem go parę lat wstecz( jak wiekszość TP ). Ma jedną wadę, uchwyt korbki - w ciepłych miesiącach klei się do palców. Po kilku latach eksploatacji zaczyna lekko ząbkować (mechanizm wolnej oscylacji), ale to i tak nic w porównaniu z Certate 3000. Obecnie kręcę min. Tp4000Mg, moc i finezja w jednym body!dzieki Patu ale gdzie moge go obejrzec itd? jaka cena? zobacz tutaj: http://cgi.ebay.com/Shimano-Twinpower-Mg-4000-Spinning-Reel- ARB-/380256440315?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58890cc ffb Patu o ile pamiętam kupował u tego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Ten XTR to nie ta liga. Patu poleca fabrycznie NOWY kolowrotek z Japonii, a tu wrzucasz 8 letniego jegomoscia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 co tym sadzicie? http://allegro.pl/shimano-twin-power-4000-xtr-i1317478513.ht ml Ten TP XTR to świetny młynek, ale jak masz do dyspozycji 1500,- lepiej sięgnąć po coś nowego. Naprawdę weź pod uwagę TP SW, to typowe kołowrotki do ciężkiej orki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 jeżeli chcesz łowić na morzu to raczej MG odpada wiec ten sw moze byc super rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Starszy model, istny kałasznikow wsród kołowrotków. Ma wysokie przełożenie i dużą srednicę szpuli - zbiera sporo linki. Dośc cięzki, ale mocny - przerabiałem go parę lat wstecz( jak wiekszość TP ). Ma jedną wadę, uchwyt korbki - w ciepłych miesiącach klei się do palców. Po kilku latach eksploatacji zaczyna lekko ząbkować (mechanizm wolnej oscylacji), ale to i tak nic w porównaniu z Certate 3000. Obecnie kręcę min. Tp4000Mg, moc i finezja w jednym body!dzieki Patu ale gdzie moge go obejrzec itd? jaka cena? Na półce sklepowej raczej nie stoi, to wersja JDM. Porozmawiaj z MefistoFishing lub importuj na własną rękę. Wygooglujesz go bez problemu P.S Czy wytrzyma kilkugodzinne spinningowanie przynętami 15gr?? Wytrzymuje bez zająknięcia min. dwudniowe orki przynętami dwa razy cięższymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Ja polecam coś z tych.Sprawdziły się niejednemu łowcy boleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 krąpi i jazgarków też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 krąpi i jazgarków też Uniwersalny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 ale mocny i sw pewnie tez jest bo pod sledzia i makrele sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi