Skocz do zawartości

Piękne widoki

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Zostawiłem sobie obejrzenie tego filmu na spokojne wieczory urlopowe. Mam pokaźną bibliotekę o polskim ( i nie tylko) taternictwie, alpinizmie i himalaizmie, ale od czasu kiedy została pod K2, moja koleżanka Dobrusia (Mrówka) ... jakoś odszedł mi zapał  :(

Film świetny - polecam. Nie doświadczyłem na szczęście śmierci bliskich w górach ale miłość do gór siedzi w człowieku całe życie. Ja pracuję obecnie 30 km od Obersdorfu i w każdej wolnej chwili jestem w górach. Dotyk skały cenię tak samo jak złowienie ryby stojąc po pas w wodzie w silnym nurcie. Kontakt z naturą na 100 procent.

• Like 4

Polacy atakuja wlasnie K2 na przelomie 2017/18, ostatni niezdobyty osmiotysiecznik zima :)

Zreszta na K2 jest duzo polskiej historii, dwie najtrudniejsze drogi wytyczone przez nas. 'Magiczna linia' powtorzona tylko raz i 'Polska droga' nigdy nie powtorzona.

A film jest naprawde swietny, w niesamowitym klimacie :)

• Like 5

No dobra, specjalnie dla Ciebie BOBie.....jest szarpanie i są cycki, skoro już muszą być :D

A czy ja pisałem cokolwiek o cyckach?! ... tutaj ;) (nawet powstrzymałem się aby nie pisać o dupach!) Podziwiałem ciąg .... sorki, szarpanie drutów :blink: Natomiast zastanawia mnie inny temat: czy tylko takie laski potrafią pięknie grać i śpiewać? (no oczywiście po za Tracy Chapman :) )

Edytowane przez BOB1

Natomiast zastanawia mnie inny temat: czy tylko takie laski potrafią pięknie grać i śpiewać? (no oczywiście po za Tracy Chapman :) )

Oczywiscie, ze nie . tylko tym piekniejszym potrafimy wybaczyc "nie zauwazyc", inne mankamenty.

Edytowane przez SID