Skocz do zawartości

Piękne widoki

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się będę czepiał !  ;)  Raz że w większości to nie "widoki" a portrety :) . Dwa ta kamienna chata po mojemu nie jest piękna :( . Moim zdaniem Pitoń, bo to chyba jego dzieło niezbyt udanie pastiszuje  Witkiewiczowski Styl Zakopiański

Czyż np poniższe nie piękniejsze ?

Koliba--1-z-1-.jpg

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 8

Nie. Ale to zapewne rzecz gustu :)

Tak to rzecz gustu ! Problem w tym że w Polsce jeśli chodzi o architekturę dominuje zły gust ! Jeden z twórców  pierwszego "Muratora" Z.Stępiński powiedział kiedyś: "..jadąc od Warszawy do Cieszyna po drodze niema ani jednego ładnego domu" (cytuję z pamięci) Oczywiście to skutek iluś tam dziesiątek lat gdy architektura miała związane ręce. No i słynnego, jakże popularnego, tez na j.pl powiedzenia "o gustach się nie dyskutuje". Oj, trzeba dyskutować bo niestety mamy często zły gust który trzeba tępić ! Wystarczy zajrzeć na portale zajmujące się sprzedażą nieruchomości w Polsce i zagranicą (na zachodzie Europy) U nas jedno na 100 wnętrze będzie urządzone z gustem(dobrym) Tam jedno na sto będzie niegustowne. I to nie jest tylko kwestia kasy. Co trzeba zaznaczyć wiele sie zmienia in plus. No i mamy świetnych architektów młodego pokolenia

• Like 5

Panie Marcinie, to trochę tak jakby chciał mi Pan powiedzieć, że szczupła jest brzydka, a tylko pulchna ładna :)
Urządzenie wnętrza to jest tak indywidualna sprawa, że architekt może mi jedynie zasugerować jakieś ciekawe rozwiązania, z których mogę skorzystać. 
Nie chciałbym mieszkać w domu, w którym czułbym się źle, tylko dlatego, że architektem była popularna i uznana wszem i wobec osoba.

• Like 1

Panie Marcinie, to trochę tak jakby chciał mi Pan powiedzieć, że szczupła jest brzydka, a tylko pulchna ładna :)

Urządzenie wnętrza to jest tak indywidualna sprawa, że architekt może mi jedynie zasugerować jakieś ciekawe rozwiązania, z których mogę skorzystać. 

Nie chciałbym mieszkać w domu, w którym czułbym się źle, tylko dlatego, że architektem była popularna i uznana wszem i wobec osoba.

Panie Kamilu ! Zgadzam się ale mam parę uwag.  Oczywiście wybór między tymi dwoma laskami to indywidualna sprawa (mi podobają sie oba typy :) ) Natomiast wybór między chorobliwie chudą anorektyczką z kośćmi na wierzchu a  a ogromnym 150 kilowym tłuściochem na dodatek z wrzodami  - to nie kwestia odmiennych upodobań estetycznych - obie są obiektywnie brzydkie !  To uwaga  ogólniejszej natury  :rolleyes:

• Like 5