Skocz do zawartości

Kołowrotek na pstrąga

castman

Rekomendowane odpowiedzi

Z niskobubżetowych kołowrotków polecam Ryobi Applaus. Pod pstrągi rozmiar 3000 (obleci łowienie z prądem i pod prąd) . Sztywna, prosta i wytrzymała konstrukcja. Trzeba tylko na podparciu korby zanienić tuleję teflonową na łożysko. W trochę wyższym budżecie Ryobi Zauber/Spro ...Arc/Team Dragon iZ w rozmiarze 3000 (choć Applause wytrzymalszy). Z użyek w dobrym stanie Daiwa Emblem 2500 i pochodne oraz Shimano Twin Power 3000 i jemu podobne. Penn Slammer nie sprawdził się. Dość szybko złapał luzy na ramieniu kabłąka. Rozmiary 2000/1000 wyżej wymienionych kołowrotków też dobre ale do finezyjnych wędzisk - metod połowu.

• 2 miesiące temu...

A masz jakis namiar na wątek ?

To z chęcią zawieszę okiem.

Z góry dziękuję

tu masz kolego tylko model 4000 

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/560-ryobi-slam-4000

i tak ogólnie

http://jerkbait.pl/topic/32846-ryobi-slam/?hl=%2Bryobi+%2Bslam

tak wgl. mocno się zastanawiam nad ryobi slam 2000 również pod pstronie

Edytowane przez krakus

Ja dzis wypatrzylem na allegro Tica Libra uzywka za 190 zl z dwiema szpulami. Sam taki posiadam kilka lat i maszynka super. Ostatnio byla na serwisie u Kombajnisty i mowil ze przezyje jeszcze niejednego dragona czy inne cudo.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Ja dzis wypatrzylem na allegro Tica Libra uzywka za 190 zl z dwiema szpulami. Sam taki posiadam kilka lat i maszynka super. Ostatnio byla na serwisie u Kombajnisty i mowil ze przezyje jeszcze niejednego dragona czy inne cudo.

Tak, ale kto będzie chciał chodzić za pstrągiem z kołowrotkiem 410 g :P

Tak, ale kto będzie chciał chodzić za pstrągiem z kołowrotkiem 410 g :P

Masz racje, zle spojrzalem mam Tice Libre 3000sa a to 310 gr razem z zylka [emoji38] (tak mi waga pokazala). Dales mi sporo do myslenia ze chodze z tak ciezkim kolowrotkiem po krzakach.

Masz racje, zle spojrzalem mam Tice Libre 3000sa a to 310 gr razem z zylka [emoji38] (tak mi waga pokazala). Dales mi sporo do myslenia ze chodze z tak ciezkim kolowrotkiem po krzakach.

librzanki zacne sprzęty, tylko szpule wąskie mają i korbki luz straszny łapią, za to zamiennie można wsadzić w libre każda korbe z zauberowatych, daiwek , okum i jest po problemie.

• Like 1

• 3 lata później...

Cześć Koledzy, muszę kupić kołowrotek do kija pstrągowego 1,9m cw 3-12g moc 3-8lb. Znalazłem dwa kołowrotki które mnie interesują, tj. Twin Power 2500HGS i Soare 2000 CI14. Oba w podobnej cenie. Pytanie do osób mających styczność z tymi kręciołkami: który do tej wędki i plecionki 0,4 lub 0,6 PE będzie lepszy?

Dzięki za wszelkie sugestie i porady, pozdrawiam

Masz o tym kilka tysięcy postów na tym forum. Temat jest tak przemielony, ze się chyba bardziej nie da. Poczytaj i oprócz odp. na swoje pytanie posiądziesz cząstkę magicznej szimanowskiej wiedzy, która pomoże Ci kupić następne kołowrotki już samemu ...

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 1

• 11 miesięcy temu...

Witajcie szukam czegoś pod pstraga i mojego talonka. Obecnie użytkuje shimano sahara, sezon pstrągowy się konczy a sahara razem z nim ( wytrzymala 7 miesięcy). I tu moje pytanie o TP czy kupić nowy czy szukać czegoś starszego? Jak starsze to jaki rok najlepiej?

Z gory dziękuję za sugestie....;)