Tomek88 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A właśnie był ktoś na Drużnie, dzieje się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomisladze Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Byłem w sobotę, wyjęte po 2 sztuki na głowę.Bardzo niski stan wody, na innych łódkach podobnie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Na Drużnie padają jak zwykle potężne szczupaki, no kill spowodował, że większość wędkarzy nie odwiedza polderu (wcale im się nie opłaca :-) ) tak więc nie ma problemu z łódkami. Według mojej oceny na koniec sezonu zostanie w wodzie znacznie więcej ryb niż przed "katastrofą". Sytuacja jest dla wędkarzy bardzo korzysta ale obrazuje smutną prawdę, że znakomita większość łowiących przyjeżdżała po mięso :-( 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 woda niska. Wiatr południowy wygonił wodę i wciąż wygania. W niedzielę stan do połowy murku, ale wody ubywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 zarośnięte co roku bardziej ale rybka gryzie tyle tylko że średniaki 60-70cm w tygodniu pływamy sami ale w weekendy pozajmowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) To słabo łowicie bo chłopaki z Olsztyna łowią ryby nawet ponad metr, zdjęcia do obejrzenia na stronie klubu Okoń Olsztyn na FB Edytowane 28 Października 2014 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Kuba, na profilu klubowym nie mamy fotek, ale choćby u jednego z klubowiczów jest taka z Drużna link skasowałem skoro nie chce chodzić i zamieszczam fotę. Edytowane 29 Października 2014 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kuba, na profilu klubowym nie mamy fotek, ale choćby u jednego z klubowiczów jest taka z Drużna https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204842155995860&set=a.10204842153155789.1073741827.1297811595&type=1&theaterNie trybi link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 słabo może i słabo ale dopiero się rozkręcamy chłopaki z Olsztyna raptem jednego w tym roku wyciągnęli 100+ a są co złowili 120cm ale to Oni i tylko pogratulować .w tym roku są łódki co spływały na zero nam się nie trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Panowie Drużno to nie polny siurek, szacuję wydajność rybacką tego akwenu na 68 ton rocznie, według szybkich obliczeń "wędkarze" zabierają podczas 3 miesięcy "sezonu" 11 ton ryb, głównie szczupaka. Woda z rzeczki nie rozpłynie się po całym zbiorniku więc nie ulegnie on całkowitemu skażeniu. Poczekajmy spokojnie co będzie się działo bo na razie niewiele wiadomo. tu piszę kolega głupoty bo wędkarze tyle nie zabrali by ryby nie mam pojęcia jak to zostało obliczone ale z moich i kolegów obserwacji to np. w tamtym roku jeździłem w pażdzierniku i listopadzie co 3 dzień i wypływały średnio 5 ekip na wodę z tego komplet zabierało 3 łódki to moja średnia z moich własnych obserwacji.z tym zatruciem Drużna jestem na bieżąco wiadomo kto i jak przytruł ale żądzi pieniądz i nie do ukarania a nawet to sprawa potrwała by z 5 lat i rozejdzie się po kościach. zebrano 2 tony drugie tyle pewnie leżało na dnie lub wyniesione przez zwierzęta to odłów tygodniowy rybaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 słabo może i słabo ale dopiero się rozkręcamy chłopaki z Olsztyna raptem jednego w tym roku wyciągnęli 100+ a są co złowili 120cm ale to Oni i tylko pogratulować .w tym roku są łódki co spływały na zero nam się nie trafiło A co Wy się będziecie przepychać "kto ma dłuższego"? Ludzie Wrzućcie na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) wypływały średnio 5 ekip na wodę z tego komplet zabierało 3 łódki to moja średnia z moich własnych obserwacji. A co patrzyłeś im w plecaki że tak to wyliczyłeś. Bardziej się skłaniam do wyliczeń Kuby boz tego co ja widziałem to przy 10 łodziach które wypływały po 3 osoby w każdej (prawie)znaczna większość spływała z kompletem (oficjal) , byli tacy którym plecaki same do samochodu wskakiwały.Jak dobrze wiesz kolego wędkarze z łodzi to jedno a z brzegu beretowali wszystko co się uwiesiło a tego już sięnie policzy.Jestem przekonany że ta woda się sama obroni , jest tylko jedno ale: won z rybakami for ever and always C&R Edytowane 29 Października 2014 przez Zander Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Guciolucky poszedł nieco na wyrost Chłopaki z klubu jeżdżą, ale kilka ostatnich wypadów dawało ryby 50-65 cm. Łowili po 6-10 szt.Ten z fotki ma 105 centów. Było kilka ryb w przedziale 70-80 cm. To takie dane z kilku wyjazdów od różnych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 dlatego odpisałem bo lubię strzelić z ucha jak wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) każdy chyba lubi Jak się dowiadujemy, że byliśmy tego samego dnia i nic, a inni połapali to trzeba podumać, co poszło nie tak - na brak żerowania już nie da się zrzucić Edytowane 29 Października 2014 przez Dano-G 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kuba, na profilu klubowym nie mamy fotek, ale choćby u jednego z klubowiczów jest taka z Drużna link skasowałem skoro nie chce chodzić i zamieszczam fotę.wow jakiego ścierwojada Przemek złowił!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 No dziabnął solidnie na yyyy"spotkaniu towarzyskim" ponieważ zawodów nie ma na Drużnie .Niestety do prowadzenia na "spotkaniu" zabrakło jeszcze. Najniższy podest jednak załapał Wysoki podest miał 11 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Nie piszę głupot, proszę policzyć ile ryb zabierali "wędkarze" w ramach "legalu" naturalnie rybacy zabierali swoje ale teraz nie ma zabierania ani przez jednych ani przez drugich (bynajmniej w legalu). Gdyby na Drużnie padło nawet 20 ton ryb to i tak nie miało by to wpływu na pogorszenie "jakości" łowiska a jeśli nawet dzięki temu będzie kontynuowane no kill to niech co roku tak trują a będzie to z korzyścią dla wędkujących. Daniel jak chcesz być skrupulatny to napisz, że na spotkaniu padły też sztuki 90+ i 80+ o czym możesz dowiedzieć się z tabeli, chłopacy odwiedzają łowisko i łowią duże ryby, którymi jednak nie mają ochoty się publicznie chwalić co jest ich prywatną sprawą. Naturalnie polder jest odwiedzany nie tylko przez klubowiczów, inni wędkarze również robią wyniki. Nie mam na celu wychodzenia na wyrost bo sam od kilku lat szczupaków nie łowię a wykręcanie wyników nie leży w mojej naturze, łowię tylko dla frajdy. W mojej opinii polskie łowisko gdzie łowi się szczupaki 70-100cm a do tego można złowić kilka ryb tego gatunku na jednej wyprawie daje podstawę do określenia takiej wody bardzo dobrym łowiskiem, takie jest właśnie Drużno. Edytowane 29 Października 2014 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kuba, ależ ja się zgadzam w większości z tym co napisałeś - ja tylko zakwestionowałem fotki na stronie klubowej Pracujemy nad tym też, bo wiemy że funpage pozostawia wiele do życzenia A ryby chłopaki łowią dobrze, nie ma co gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Chodziło mi o to że wędkarze zabierali nie zawsze wszystko w ramach limitu.My łowimy od wrześnai do grudnia a rybacy cały rok. Teraz jak mamy no kill to najbardzie cierpią rybacy to jest duży plus który długo nie potrwa bo nie ma zarobku, jesteśmy za tym że jak jest no kill to dla rybaków też.drużno moim zdaniem jest najlepszym łowiskiem szczupaka i tak zostanie w mojej ocenie to taka mała Szwecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Szkoda, że już dalej od Dolnego Śląska nie mogli tej małej Szwecji umiejscowić. Jazdy tyle, co do tej "dużej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Szkoda, że już dalej od Dolnego Śląska nie mogli tej małej Szwecji umiejscowić. Jazdy tyle, co do tej "dużej" mam to samo zdanie o Odrze Tylko w odwrotną stronę jechać trzeba Edytowane 30 Października 2014 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Zawsze można pomyśleć o zorganizowaniu jakiejś dwustronnej wymiany w ramach integracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nigdy nie mogłem zrozumieć dlaczego Odra nie płynie przez Warmię? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nigdy nie mogłem zrozumieć dlaczego Odra nie płynie przez Warmię?I przez Wałbrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi