Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

Na Drużnie pokazują się już większe oczka, szczupak jak zawsze we wrześniu, październiku 60-70 cm kilka sztuk na łódz, przyłów okonie 40cm. Faktycznie w kanale lepiej połowimy, ale jak statki x3 przepłyną i poniesie się zielsko to i w kanale jest problem z poprowadzeniem przynęty. Czekamy na listopad

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Daj znać jak było.

To rodzinne strony mojej małżowinki (moja żona jest z Elbląga ;-)) często tam bywam.

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :) Bez urazy oczywiście. 

https://www.youtube.com/watch?v=IDmOMmT6Uqw

Ja się wybieram chyba jakoś 10 listopada. Jeśli wyjazd dojdzie do skutku napiszę jak efekty

• Like 1

Bardzo słabo . Tak jak napisał poprzednik. Strasznie brudna woda. Pewnie od gnijących części roślin.

A teraz o noclegu nad Drużnem. Pokoje u Stefana za 3 dychy za osobę mają tylko 2 zalety. Są tanie i bliskie wody. Nas po przyjrzeniu się łazience i reszcie to nie przekonało.

Znaleźliśmy Hotel Oaza 10 km od przystani przy trasie Elbląg- Warszawa. Dwuosobowy pokój z łazienką 150 zł. Ręczniki i śniadanko w cenie. Barek i restauracja na dole. Przemiła obsługa.

I na hasło JERKBAIT pokój taniej o 10 zł. Ustalone z panią Anią.

Polecam.

Bardzo słabo . Tak jak napisał poprzednik. Strasznie brudna woda. Pewnie od gnijących części roślin.

Kolor wody raczej od niskiego poziomu i  zmącenia przez wiatr. W latach ubiegłych przy dużo wyższym poziomie wody nie było problemu z barwą wody. Wybieram się na drużno za 2 tygodnie, próbowaliście łowić w kanale?, jest tam trochę głębiej.

Edytowane przez tomaszGD
  • Like 1

Byłem dwa tygodnie  temu  cztery dni ,działo coś sie z rana i pod wieczór .Trzeba mocno sie napracowac zeby coś wyszło i mieć straszną cierpliwość

Szczupak stoi głeboko w zielichu.Na kanale dzieło sie coś wiecej ale żadko wymiarowo.Nie słyszałem w tym czasie o dużych szczupakach

W cztery dni we dwóch 18 sztuk 63-82 cm.

Dziś było ok ja 11 szt. w tym 4 ponad 80+  jak możesz  daj zdjęcia

Jadę 15,16 17 może bedzie lepiej a moze nie ale i tak odsapnę od ludzi ;)

post-49654-0-50060900-1446241582_thumb.jpgpost-49654-0-49391100-1446241600_thumb.jpgpost-49654-0-23466900-1446241623_thumb.jpg

Edytowane przez jacekp29
  • Like 3

Byłem wczoraj pogoda bajeczna, pochmurno mgła i flauta na wodzie. Ryby trzeba było szukać bo nie wszędzie chciały współpracować. Z kolegą złowiliśmy 8 sztuk największy 77cm. Pozostałe 60+.

Łowiliście w kanale czy na przyległych płyciznach? Wybieram się w piątek, jeśli nie będzie sztormu:)

Czy ktoś z Was łowił na Drużnie podcza bardzo silnego wiatru? Co z roślinnością podczas takich sztormów, to znaczy czy nie jest tak że w toni jest tak dużo pływających badyli, że nie da sie łowić? To płytkie łowisko i wydaje mi sie że bardzo silne wiatry mogą popsuć wodę. Planuje wypad na weekend, a zapowiadają silne wiatry. Mam sporo kilometrów i szkoda byłoby jechać na marne. Prosze poradźcie coś.

Czy ktoś z Was łowił na Drużnie podcza bardzo silnego wiatru? Co z roślinnością podczas takich sztormów, to znaczy czy nie jest tak że w toni jest tak dużo pływających badyli, że nie da sie łowić? To płytkie łowisko i wydaje mi sie że bardzo silne wiatry mogą popsuć wodę. Planuje wypad na weekend, a zapowiadają silne wiatry. Mam sporo kilometrów i szkoda byłoby jechać na marne. Prosze poradźcie coś.

Zielsko, jak zielsko. Gorsze chyba są luźne osady denne, które przy większej fali podnoszą się i na tych rozchulanych fragmentach tworzą "zawiesinę".