Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Coś słyszałem i widziałem nawet. Zrezygnowałem na poczet motelu w pobliżu. To miejsce Maćka nadal zajęte  ;) ?

Zarezerwowałem łódkę na 3dni na początku grudnia.

Możecie polecić jakiś nocleg -będę tam pierwszy raz.

Podrzućcie proszę  namiary na ten motel czy coś innego.Może to bliżej niż z Elbląga.

Wybieram się na Drużno za kilka dni.

Podpowiedzcie proszę jaką wybrać taktykę przy takiej pogodzie -jeśli się sprawdzi to przymrozki w nocy i ok +2 w dzień.

Mam wątpliwości czy przy takich temperaturach jest sens szukania ryb na płyciznach 1-2 m, czy trzeba szukać głębszych miejsc i tam próbować?

Będę tam pierwszy raz  i wiem ,że generalnie tam płytko ale co to ewentualnie  znaczy dołek na Drużnie 3m?6m?

Proszę o potwierdzenie czy dobrze kombinuję-może być na priv lub  jakaś garść rad dla nowego na tej wodzie.

Widzę,że  woda bardzo rozległa,będzie zimno, a godzin na łowienie niewiele-chciałbym choć próbować sposobów i miejsc gdzie to ma jakiś sens.

PS.Mam nadzieję, że nie zamarznie.

Pozdrawiam

• Like 1

Oczywiście ,że jest sens szukania na płyciznach bo tam wszędzie płycizny a szczupak cały czas stoi w zielsku na metrowej a czasem i płytszej wodzie.Taktyka tam  jest taka ,jak nikt nie widzi, to wszystko co na łódce do plecaka.Ważne dla właścicieli jest to żeby wszystkie łódki codziennie pływały.Nie baw się w żadne jerki tylko duża guma na lekkiej główce i nie ma bata,żebyś o kiju spłynął.

Łowiłem w ten czwartek i piątek w grupie z kilkoma kolegami, łowiliśmy na płytkiej (w rezerwacie) Inni też obstawiali taką wodę.

Wyjęto sporo fajnych ryb (nie słyszeliśmy aby było przekroczenie metra). Pilnuj się regulaminu łowiska. Nie pływaj w rezerwacie na spalinie. Strażnik lubi "wylornetkować " takich delikwentów ... i boli :D

Moim sukcesem było to, że dwoma rybami (63 i 66) "rozdziewiczyłem nowy sprzęt (multik i kij) na koniec sezonu :)

CC101DC i 66cm (pięknie wybarwiany)

sklonował się cholera jasna!!!

post-52107-0-01158000-1480191197_thumb.jpg

post-52107-0-72360500-1480191277_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 13

Podpowiedzcie proszę jaką wybrać taktykę przy takiej pogodzie -jeśli się sprawdzi to przymrozki w nocy i ok +2 w dzień.

Mam wątpliwości czy przy takich temperaturach jest sens szukania ryb na płyciznach 1-2 m, czy trzeba szukać głębszych miejsc i tam próbować?

Będę tam pierwszy raz  i wiem ,że generalnie tam płytko ale co to ewentualnie  znaczy dołek na Drużnie 3m?6m?

Proszę o potwierdzenie czy dobrze kombinuję-może być na priv lub  jakaś garść rad dla nowego na tej wodzie.

Widzę,że  woda bardzo rozległa,będzie zimno, a godzin na łowienie niewiele-chciałbym choć próbować sposobów i miejsc gdzie to ma jakiś sens.

Pozdrawi

Nie ma miejsc  głębszych niż 2m a woda teraz brudna znaczy zamulona .

Hehe

Łowiłem w ten czwartek i piątek w grupie z kilkoma kolegami, łowiliśmy na płytkiej (w rezerwacie) Inni też obstawiali taką wodę.

Wyjęto sporo fajnych ryb (nie słyszeliśmy aby było przekroczenie metra). Pilnuj się regulaminu łowiska. Nie pływaj w rezerwacie na spalinie. Strażnik lubi "wylornetkować " takich delikwentów ... i boli :D

Moim sukcesem było to, że dwoma rybami (63 i 66) "rozdziewiczyłem nowy sprzęt (multik i kij) na koniec sezonu :)

CC101DC i 66cm (pięknie wybarwiany)

sklonował się cholera jasna!!!

Ładna ryba

Te moje pikutki były fotografowane tylko z jednego powodu ... "rozdziewiczyły" nowe nabytki sprzętowe (fotę z drugim "szczypakiem" wrzuciłem do wątku "chwalę się...") :P

Na koniec ostatniego dnia, wyszedł mi do przynęty tuż przy łodzi,  taki, którym chwalił bym się bez wstydu ;) ... ale skończyło się na nawiązaniu kontaktu wzrokowego :D

(a Franek niestety za bardzo nie czekał na nas :mellow: ale to inny temat)

Pozdrawiam

Dołków 3-6m na Drużnie nie ma.

1m to już głębia/kanału nie biorę pod uwagę/  :)

Rzucaj w dryfie,na elektryku pływaj jak najmniej/płoszą się ;) te naj.../

Brania są ok 10-12,potem już słabiej/siedzą w zielsku/

W każdej chwili może walnąć duża mama/co zresztą widzieliśmy,organoleptycznie :P /a wtedy już zimno nie jest :D

I tak jak Bob napisał powyżej :)

Edytowane przez gaweł

Oczywiście ,że jest sens szukania na płyciznach bo tam wszędzie płycizny a szczupak cały czas stoi w zielsku na metrowej a czasem i płytszej wodzie.Taktyka tam  jest taka ,jak nikt nie widzi, to wszystko co na łódce do plecaka.Ważne dla właścicieli jest to żeby wszystkie łódki codziennie pływały.Nie baw się w żadne jerki tylko duża guma na lekkiej główce i nie ma bata,żebyś o kiju spłynął.

O kolego miałem dla ciebie duzy szacun ale od tych boleni to ci się chyba po....... w głowie.Co to znaczy nie baw się w JERKI  . Czy ty  boleni nie łowisz na bezsterowce nie potrafisz cz nie chcesz się do tego przyznać.kOLEGO lekka wirówka guma w ofsecie żaba poper i jerk jerk i jeszcze raz jerk .